Waar is Linkin Park nu?

Inhoudsopgave:

Waar is Linkin Park nu?
Waar is Linkin Park nu?
Anonim

De muziekgemeenschap en de wereld verloren een van de beste stemmen toen Chester Bennington van Linkin Park in 2017 tragisch stierf, slechts een paar weken nadat een andere rockster en een van zijn beste vrienden, Chris Cornell op een vergelijkbare manier stierf. Sinds de dood van Bennington is het lot van de band twijfelachtig en fans vragen zich nog steeds af of ze een nieuwe zanger zullen krijgen, ook al kon niemand de eerste vervangen. Als ze geen nieuwe zanger willen, wat betekent dat dan voor de band?

Er zijn in de muziekgeschiedenis een aantal bands geweest waarbij hun leadzanger is overleden en die dezelfde problemen hebben gehad door verder te gaan zonder hen. Queen, Alice in Chains en INXS zijn slechts een paar bands die succesvol zijn geweest. De laatste creëerden zelfs een realityshow om hun nieuwe zangeres te vinden. Linkin Park zal niet anders zijn, aangezien ze muziek blijven maken en de erfenis van Bennington voortzetten. Maar het blijkt dat we misschien eerder van de band horen dan we dachten.

Bijgewerkt op 1 november 2021, door Michael Chaar: Na de tragische zelfmoord van Chester Bennington in 2017, vroegen fans zich af wat er met Linkin Park zou gebeuren. Welnu, de band hield een pauze, en terecht, maar wees gerust, ze gaan nu overal naartoe. Linkin Park heeft aangekondigd dat hoewel ze in feite aan nieuwe muziek werken en mogelijk touren, ze nog steeds "de wiskunde niet hebben uitgewerkt", zei bandlid Mike Shinoda op 29 oktober 2021. aan de horizon maakte Linkin Park duidelijk dat fans geen hologramervaring ter ere van Chester mogen verwachten. Verder onthulde Shinoda dat hoewel ze niet actief op zoek zijn naar een nieuwe frontman, ze het zeker zullen overwegen als ze iemand tegenkomen die de moeite waard is.

Linkin Park keert terug na de dood van Bennington

Na het opnemen van zeven albums, waaronder Hybrid Theory, dat door de RIAA als diamant werd gecertificeerd, talloze prijzen won, waaronder twee Grammy's, en internationaal succes boekte als een van de beste bands in de rockgeschiedenis, bleef Linkin Park zonder zijn leidende man.

Zanger/ritmegitarist Mike Shinoda, leadgitarist Brad Delson, bassist Dave Farrell, DJ/turntablist Joe Hahn en drummer Rob Bourdon bleven na zijn dood geschokt en zonder woorden achter.

Toen Benningtons dood werd aangekondigd, had de band eerder die dag een nieuwe videoclip uitgebracht voor hun single 'Talking to Myself'. Je kunt je dus voorstellen hoe geschokt de fans waren dat ze op één dag nieuwe muziek en het nieuws van Benningtons dood hadden gekregen.

De volgende dag annuleerde de band de rest van hun One More Light World Tour en kort daarna bracht ze een verklaring uit waarin stond: "Onze harten zijn gebroken. De schokgolven van verdriet en ontkenning gaan nog steeds door onze familie terwijl we begrijpen wat er is gebeurd."

Nadat ze een eerbetoonconcert hadden gehouden, nam de band een pauze om de tijd te nemen en hun zanger te treuren, en pas sinds kort zijn ze eruit gekomen.

Er zullen geen hologramtours zijn, maar er komt nieuwe muziek aan

Iets dat in de muziekindustrie in de mode is, zijn hologramtours. Fans kunnen nu bepaalde overleden artiesten zien door de nieuwe uitvinding. Maar Linkin Park heeft gezegd dat ze niet zullen doen alsof Bennington niet weg is en in plaats daarvan op een andere manier door zullen gaan.

"Dat zou het ergste zijn", zei Shinoda over het doen van een hologramtour. "Ik kan het niet. Ik weet niet wat we gaan doen, maar uiteindelijk komen we er wel uit."

In januari 2018 zei Shinoda dat de band op de een of andere manier zal voortleven, hij wist alleen niet precies hoe. Tijdens een vraag en antwoord op Twitter zei hij: "Ik ben vast van plan om door te gaan met LP, en de jongens voelen hetzelfde. We moeten veel herbouwen en vragen beantwoorden, dus het zal tijd kosten."

In maart leek Shinoda echter onzeker over de toekomst van Linkin Park.

"Ik kan niet zeggen wat er met de band zal gebeuren", vertelde Vulture. "Er is echt gewoon geen antwoord, en het is grappig, want als ik zelfs maar iets over de toekomst van de band zeg, wordt dat de kop, wat stom is omdat het antwoord is dat er geen antwoord is. Fans denken dat ze willen weten wat de toekomst is: geloof ik, ik wil weten wat het antwoord is. Maar er is er gewoon geen."

We kregen wat meer hoop in 2019 toen Shinoda tegen Rock Antenne zei: "We gedijen allemaal goed bij het maken en uitvoeren van muziek. Ik ken de andere jongens, ze staan graag op het podium, ze vinden het heerlijk om in een studio te zijn, en dus om dat niet te doen zou zijn als… ik weet het niet, bijna als ongezond."

De band is niet actief op zoek naar een nieuwe zanger

En natuurlijk wilden ze graag terug naar de fans. "Zolang die connectie en interesse er is, denk ik dat dat onze drijfveer is om Linkin Park te ontdekken," legde hij uit.

"Het is niet mijn doel om op zoek te gaan naar een nieuwe zanger. Als het gebeurt, moet het natuurlijk gebeuren. Als we iemand vinden die een geweldig persoon is en een goede stilistische pasvorm, zou ik kunnen proberen om wat te doen Ik zou nooit het gevoel willen hebben dat we Chester vervangen."

Nadat hij de tijd had genomen om te rouwen, kreeg Shinoda het advies om terug de studio in te gaan om te helpen genezen, en dat deed hij ook. Kort daarna begon hij aan zijn eerste solotour.

Linkin Park schrijft nieuwe muziek

In april 2020 onthulde bassist Dave Farrell dat de band was begonnen met het schrijven van nieuwe muziek voordat de pandemie begon.

"Voor ons, met de band, hebben we een beetje geschreven en gedaan voordat dit allemaal begon, dus op dit moment doen we terloops Zoom-vergaderingen om samen te lunchen en te zeggen: 'Hallo'. Maar we zijn niet in staat om samen te komen en dat hele stuk te schrijven of te doen. Dus een beetje thuis werken, ideeën uitwerken, "vertelde hij aan Dan Nicholl.

"Ik heb veel drums gespeeld, gewoon om iets nieuws te doen - ik heb dat het afgelopen jaar, anderhalf jaar gedaan en met opzet zoveel mogelijk lawaai gemaakt om mijn eigen te creëren ruimte in huis."

Afgelopen augustus heeft de band eindelijk hun nummer "She Couldn't" opnieuw uitgebracht, dat was opgenomen op de 20e verjaardag van Hybrid Theory, en afgelopen januari brachten ze een remix uit van "One Step Closer." Shinoda had gelijk; meer muziek maken moest uiteindelijk vanzelf gaan.

Aanbevolen: