Was 'Spider-Man: No Way Home' de best scorende Spider-Man-film?

Inhoudsopgave:

Was 'Spider-Man: No Way Home' de best scorende Spider-Man-film?
Was 'Spider-Man: No Way Home' de best scorende Spider-Man-film?
Anonim

Toen Spider-Man: No Way Home in november 2021 in de bioscoop verscheen, was het de negende op zichzelf staande Spider-Man-film die in de afgelopen 20 jaar werd uitgebracht. Het altijd blijvende stripboekpersonage (en geliefd lid van de Avengers) heeft zijn verhaal opnieuw gezien in drie afzonderlijke live-action franchises, een met een Oscar bekroonde animatiefilm, en hij heeft meerdere keren opgetreden in films in het Marvel Cinematic Universe. Hype voor Spider-Man: No Way Home, geadverteerd als de laatste film in de eerste Sony / MCU Spider-Man film crossover-trilogie, was zo enorm dat de voorverkoop van kaartjes de websites van leveranciers crashte, en scalpers die stoelen op de openingsavond hadden veiliggesteld, werden gegeseld ze op websites van derden voor $ 25.000. Gezamenlijk hebben de Spider-Man-films tussen negen films meer dan $ 8 miljard binnengehaald en zijn ze een van de meest winstgevende franchises in de geschiedenis geworden. Maar van de negen releases, welke leverde het meeste geld op aan de kassa? Als het je op de een of andere manier is gelukt Spider-Man: No Way Home nog niet te zien, stop dan nu met lezen als je spoilers wilt vermijden!

9 'Spider-Man: Into The Spider-Verse' verdiende $ 374 miljoen in 2018

We beginnen onze lijst met de ongelooflijk goed ontvangen Spider-Man: Into The Spider-Verse. Into The Spider-Verse, uitgebracht eind 2018, verdiende een gezond bedrag van $ 374 miljoen aan de kassa. Hoewel dat elke dag van de week forse inkomsten zijn voor een film, als het op Spider-Man aankomt, blijven deze cijfers ver achter bij het web. Desalniettemin vond Into The Spider-Verse een ongelooflijk loyale schare fans die er snel bij waren om de enige in de bioscoop uitgebrachte Spidey-film te vieren die niet op Peter Parker was gericht, en de gelikte visuals en het strakke verhaal brachten de film veel lofbetuigingen, waaronder die voor beste animatiefilm. bij de Oscars. Een tweedelig vervolg is onderweg, met deel één dat in oktober 2022 arriveert en deel twee een jaar later.

8 'The Amazing Spider-Man 2' verdiende $ 708 miljoen in 2014

Twee jaar na zijn debuut als Peter Parker in Sony's Spidey-reboot, The Amazing Spider-Man, keerde Andrew Garfield terug voor het glanzende vervolg waarin hij het opnam tegen Jamie Foxx' Electro. De film bracht uiteindelijk $ 708 miljoen op aan de kassa. Hoewel de totale inkomsten van TASM2 slechts $ 50 miljoen minder waren dan die van TASM, besloot Sony een nieuwe richting in te slaan en het personage opnieuw te rebooten. Garfields dromen om de gemaskerde web-slinger te blijven spelen werden verijdeld toen zijn franchise niet verder ging dan TASM2, maar het was zeker niet de laatste keer dat we Garfield zagen als Spider-Man, de vriendelijke buurt van New York (met zijn advertentie -libs blijken een emotioneel moment te zijn voor fans van de wallcrawler).

7 'The Amazing Spider-Man' verdiende $ 757 miljoen in 2012

Slechts vijf jaar nadat de originele Spider-Man-trilogie was afgerond, herstartte Sony het personage in een compleet nieuwe franchise met Andrew Garfield als Peter Parker en verving Mary Jane door Emma Stone's Gwen Stacey (de twee namen zelfs hun op- film romantiek in de echte wereld!) The Amazing Spider-Man, waarin ook Sally Field speelde als een jongere tante May dan we eerder hadden gezien (hoewel dat snel zou veranderen), verdiende $ 757 miljoen aan de wereldwijde kassa.

6 'Spider-Man 2' verdiende $ 794 miljoen in 2004

Na het overweldigende succes van de eerste Spider-Man-film, geregisseerd door horrorfilmauteur Sam Raimi en met Tobey Maguire als Peter Parker, keerde het team twee jaar later terug met Spider-Man 2. Met de geweldige Alfred Molina als de gemene Dr. Otto Octavious (we zouden de laatste van hem niet zien), verdiende Spider-Man 2, die algemeen wordt beschouwd als de beste stripboekfilm aller tijden, $ 794 miljoen over de hele wereld. wereldbol.

5 'Spider-Man' verdiende $821 miljoen in 2002

Spider-Man kwam in de zomer van 2002 in de bioscopen en met zijn enorme openingsweekend (de eerste superheldenfilm die in drie dagen meer dan $ 100 miljoen opbracht - een prestatie die we nu bij elke release verwachten) veranderde het superheldenfilms voor altijd. Met zijn mix van high camp, heldere visuals en eerste uiting van de iconische "met grote kracht komt grote verantwoordelijkheid"-regel, ving Spider-Man een verbluffende $ 821 miljoen in zijn web.

4 'Spider-Man: Homecoming' verdiende $ 878 miljoen in 2017

Een jaar na zijn debuut als Spider-Man in Captain America: Civil War (2016), speelde Tom Holland in zijn eerste op zichzelf staande Spider-Man-film, Spider-Man: Homecoming. Spider-Man: Homecoming zag het filmdebuut van de Vulture (Michael Keaton), een slechterik waarvan al lang werd gezegd dat hij op het grote scherm zou verschijnen. Tom Holland's Spider-Man, een lid van de Avengers, en de eerste versie van Spider-Man die in de MCU werd geïntegreerd, werd goed ontvangen en verdiende een indrukwekkende $ 878 miljoen wereldwijd.

3 'Spider-Man 3' verdiende $ 894 miljoen in 2007

Dankzij een overbevolking van schurken, twijfelachtige keuzes voor wat "Emo Peter Parker" is genoemd en de opname van Gwen Stacey, wordt Spider-Man 3 algemeen beschouwd als de zwakste inzending in de originele Spider-Man-trilogie. Maar dat weerhield het publiek er niet van om te komen kijken naar het slot van Tobey Maguire's Spider-Man-verhaal. De film zou $ 894 miljoen opbrengen, het hoogste in de originele trilogie.

2 'Spider-Man: Far From Home' verdiende $ 1,132 miljard in 2019

Tom Holland's tweede solofilm arriveerde na de spectaculaire tijdlijn-veranderende Avengers: Endgame herstelde de bevolking die verdween tijdens de blip. De helft van de Midtown School of Science and Technology keerde terug na vijf jaar van hun leven te hebben gemist en geen tijd meer te verspillen, op weg naar Europa voor een schoolreisje. Het continent-hoppende avontuur, waarin Spider-Man samen met Jake Gyllenhaals Mysterio de strijd aanging met de Elementals, was de eerste Spidey-film die de grens van een miljard dollar overschreed en uiteindelijk eindigde met $ 1,132 miljard.

1 'Spider-Man: No Way Home' verdiende $ 1,804 miljard in 2021

Het is geen verrassing dat Spider-Man: No Way Home, de grootste film van 2021, de grootste film van de COVID-19-pandemie en de vierde grootste film aller tijden, de meest winstgevende film is over de Web-Head. De film, die op 16 december 2021 werd uitgebracht, bleef zelfs in de zevende week van release op de eerste plaats staan. Op 16 februari, in de negende week, staat het nog steeds in de top vijf van de box office, met een ongelooflijke $ 761 miljoen verdiend aan de binnenlandse box office. Dit plaatst het derde van alle tijden achter Avengers: Endgame ($ 858 miljoen) en Star Wars: The Force Awakens ($ 936 miljoen). Wereldwijd heeft Spider-Man: No Way Home een verbluffende $1,806 miljard verdiend, waarmee het zijn plaats bevestigt als de zesde meest winstgevende film aller tijden, zelfs zonder release in China, 's werelds grootste filmmarkt.

Het ambitieuze No Way Home markeerde het einde van de Home-trilogie, maar zat vol verrassingen voor fans, en luidde de terugkeer in van Tobey Maguire en Andrew Garfield's Spider-Men, evenals verschillende schurken uit hun franchises, voor een blockbusting bioscoopevenement dat zoveel tickets verkocht dat het erin slaagde de wereldwijde inkomsten van Cineworld, de op één na grootste bioscoopexploitant ter wereld, terug te brengen tot 88% van het pre-pandemische niveau.

Aanbevolen: