Dit is wat Minka Kelly heeft gedaan sinds 'Friday Night Lights

Inhoudsopgave:

Dit is wat Minka Kelly heeft gedaan sinds 'Friday Night Lights
Dit is wat Minka Kelly heeft gedaan sinds 'Friday Night Lights
Anonim

Hoe moeilijk het ook is om te geloven, het is al meer dan een decennium geleden dat Minka Kelly voor het eerst beroemd werd door haar optreden in het met een Emmy bekroonde tienerdrama Friday Night Lights. In de show speelde de actrice cheerleader Lyla Garrity, een cheerleader van Panthers die verstrikt raakt in een liefdesdriehoek tussen middelbare schoolvoetbalsterren. Kelly zou vier seizoenen in de show blijven voordat ze besloot voorgoed te stoppen.

Sinds haar exit op Friday Night Lights heeft de actrice niet meer achterom gekeken, non-stop een groot aantal verschillende projecten nagestreefd en uiteindelijk een geschat vermogen van $ 5 miljoen vergaard. In de loop der jaren waagde Kelly zich zelfs steeds meer aan films. Tegelijkertijd is ze echter ook een succesvolle tv-ster gebleven. Meer recentelijk heeft de actrice veel lof gekregen voor haar nieuwe rol in een ander Emmy-winnend drama.

Minka Kelly heeft in de loop der jaren filmrollen gehad

Kort na het verlaten van Friday Night Lights, wijdde Kelly wat tijd aan verschillende filmprojecten. Om te beginnen boekte ze de hoofdrol in de thriller The Roommate uit 2011, naast Leighton Meester en Cam Gigandet van Gossip Girl. In de film speelt Kelly een eerstejaarsstudent die besluit bevriend te raken met haar nieuwe kamergenoot (Meester). Maar buiten medeweten van haar heeft Meesters personage een dodelijke obsessie met haar ontwikkeld.

Ondertussen voegde Kelly zich rond dezelfde tijd ook bij de cast van de romantische komedie Just Go With It, met Jennifer Aniston en Adam Sandler als headliner. In de film speelt de actrice een liefdesbelang voor Danny van Sandler.

Later kreeg Kelly de rol van Jacqueline Kennedy in Lee Daniels' The Butler. De film heeft ook een sterrencast met onder meer Forest Whitaker, John Cusack, Vanessa Redgrave, Jane Fonda en zelfs Mariah Carey. Slechts een paar jaar later speelde Kelly in het drama The World Made Straight met Noah Wyle en Jeremy Irvine.

Slechts een paar jaar later speelde de actrice ook in het Hallmark-drama The Beach House tegenover Chad Michael Murray en Andie Macdowell. In de film speelt Kelly de dochter van Macdowell die terugkeert naar huis om te helpen bij het repareren van hun familiestrandhuis na een storm. Ze redden daarbij ook enkele zeeschildpadden.

Voor Kelly was werken met Hallmark een no-brainer. "Ik ben een sukkel voor Hallmark-films", zei ze in een Hallmark-interview. “Ik vind het zulke feelgoodmovies. Ik hou ervan om op de bank op de bank te kruipen en gewoon… ik denk dat het echt goede films zijn om te ontsnappen, maar ook om te relateren.'

Meer recentelijk speelde Kelly de dramedy She's in Portland en de biopic Lansky met John Magaro, Sam Worthington en Harvey Keitel.

Minka Kelly speelde ook in verschillende tv-shows

Door de jaren heen nam Kelly ook verschillende tv-rollen op zich nadat ze haar tijd op Friday Night Lights had afgerond. Om te beginnen voegde de actrice zich bij de cast van de kortstondige Charlie's Angels-serie. Ze werd later ook gecast in het Fox-misdaaddrama Almost Human.

Later kreeg Kelly ook een gastrol als Rafael's (Justin Baldoni) vriendin Abbey in de voor een Emmy genomineerde komedie Jane the Virgin. De actrice verscheen vervolgens drie afleveringen voordat ze volledig uit het verhaal verdween.

In de afgelopen jaren speelde Kelly ook in de DC Universe-serie Titans als burgerwacht Dawn Granger, ook bekend als Dove. Natuurlijk betekent het spelen van iemand met superkrachten bijna altijd het aantrekken van een uitgebreid kostuum. En voor Kelly betekende dat ook dat ze iets heel zwaars moest dragen.

“De mijne zijn ongeveer 30 pond. We hebben supersuit-teams die binnenkomen en het gewicht van de vleugels voor ons zullen optillen en vasthouden”, onthulde de actrice tijdens een interview met Showbiz Junkies. "Ik draag een enorm harnas onder mijn pak dat het gewicht van de vleugels kan vasthouden en verdelen, zodat ik ermee kan vechten en ze als mijn schild kan gebruiken."

Meer recentelijk trad Minka Kelly toe tot de cast van Euphoria

Tot grote vreugde van de fans voegde Kelly zich tijdens het tweede seizoen bij de cast van het met een Emmy bekroonde HBO-drama Euphoria. In de show speelt de actrice Samantha en het blijkt dat het een personage was dat Levinson specifiek met haar in gedachten schreef.

"Ik had zoiets van, 'Sam Levinson weet wie ik ben?" Kelly herinnerde zich de keer dat Levinson haar de rol aanbood tijdens een interview met Vanity Fair. "Het is zo surrealistisch om uitgenodigd te worden voor een van je favoriete shows." Dat gezegd hebbende, herinnerde de actrice zich ook dat ze aanvankelijk niet veel informatie had over haar personage, Samantha. "Het was eigenlijk zo vaag", onthulde Kelly.

Het lijkt erop dat fans ook meer van Kelly's Samantha op Euphoria kunnen verwachten nadat werd aangekondigd dat de show voor een derde seizoen is verlengd. Ondertussen is er de laatste jaren ook sprake van een reboot van Friday Night Lights, al lijkt Kelly zelf niet geïnteresseerd in een herneming van haar rol. "Ik denk dat sommige dingen beter kunnen worden overgelaten [met mensen] die meer willen", merkte de actrice ooit op.

Aanbevolen: