Waar is het eigenlijke flatgebouw 'Friends' dat van buiten is neergeschoten?

Inhoudsopgave:

Waar is het eigenlijke flatgebouw 'Friends' dat van buiten is neergeschoten?
Waar is het eigenlijke flatgebouw 'Friends' dat van buiten is neergeschoten?
Anonim

Een decennium lang domineerde Friends de sitcomwereld. Tot op de dag van vandaag zijn fans niet bij de show en kijken ze eindeloos naar herhalingen.

Achter de schermen ging er veel in de productie van Friends. We bekijken waar de show is opgenomen en de locatie van het daadwerkelijke gebouw dat in de show te zien was.

De werkelijke set was in de Warner Bros. Lot-studio in LA

Het is inmiddels geen geheim meer, 'Friends' is niet opgenomen in New York zoals de show suggereerde, maar vond plaats in LA, op een enorm terrein van Warner Bros. Het gebied kan erg intimiderend zijn, vooral voor nieuwe acteurs die er niet aan gewend zijn. Eddie Cahill, die Tag in de show speelde, herinnert zich dat hij verdwaald was na zijn auditie op het terrein, zozeer zelfs dat hem een lift werd aangeboden door Courteney Cox.

“Ik zou die dag teruggaan naar New York”, lachte Cahill. “We zijn klaar met de repetities en ik was buiten Stage 24 en Courteney Cox keek me aan. Ik moet er verloren hebben uitgezien. Ze zei: 'Heb je een lift naar huis nodig?' Ik was veel te bang om 'Ja' te zeggen."

Volgens de Hollywood Reporter zag de show een flinke upgrade in fasen dankzij het duidelijke succes. Tijdens seizoen één gebruikte de show de kleinere Stage 5, maar tegen seizoen 2, toen het al duidelijk was dat de show een enorme hit zou worden, verhuisde het naar zijn nieuwe thuis, Stage 24, dat was gereserveerd voor grotere producties zoals Full Huis in de vroege jaren '90.

Het flatgebouw bevond zich op 90 Bedford St. in de West Village van New York

Voorafgaand aan bepaalde scènes die in het flatgebouw werden opgenomen, zou de show een shot gebruiken van een locatie met zes verdiepingen in New York. Nu is het interessant om op te merken dat dit niet zomaar een willekeurige plaats was, het is een echt gebouw in New York, gelegen op 90 Bedford St. in de West Village.

Volgens de Hollywood Reporter is het een ouder gebouw uit 1900. "Het zes verdiepingen tellende gebouw, dat in 1900 werd gebouwd en zich bevindt op Bedford St. 90 in West Village, bestaat uit 22 units - allemaal met één slaapkamer, in tegenstelling tot wat werd afgebeeld op tv."

De eigenlijke units zijn ook vrij groot met hoge plafonds, vergelijkbaar met wat we op de show zagen.

Niet alleen hebben fans zich gerealiseerd dat de locatie van het gebouw echt is, maar ze zijn ook gestopt om buiten het gebouw foto's te maken.

Wat betreft de eigenlijke set, fans kunnen deze nog steeds bezoeken en bekijken tijdens rondleidingen. De set zelf zal zeker nooit worden gesloopt of weggegooid, het is gewoon te iconisch.

De Central Perk-inspiratie kwam niet van een plek in New York en in plaats daarvan uit LA

Een andere populaire plek in Friends was Central Perk. Er waren zoveel geweldige verborgen details van de set, waaronder hoe de zes altijd een plekje op de bank wisten te bemachtigen. Wat sommige fans niet is opgevallen, is dat er op tafel een boek ligt waar klanten de bank kunnen reserveren. Blijkt dat de vrienden altijd de eerste keer kregen, waarschijnlijk dankzij Monica's doorzettingsvermogen en organisatorische vaardigheden …

Wat betreft de motivatie achter de coffeeshop, fans zullen misschien teleurgesteld zijn om te beseffen dat het niet kwam door een vestiging in New York. In plaats daarvan was het een koffiehuis dat de makers in LA zagen, genaamd 'Insomnia Cafe'.

"Wij (Marta Kauffman en David Crane de makers) reden langs - ik denk dat het Beverly Boulevard was - en we zagen een plaats genaamd Insomnia Cafe."

"En ik herinner me dat we het erover hadden dat dat een coole plek zou zijn om als een van onze belangrijkste sets te hebben. We hielden van het idee dat iets te veel cafeïne bevat."

Zoals ze zeggen, de rest is geschiedenis en de set zou een iconisch onderdeel van de sitcom worden.

Aanbevolen: