Wat u moet weten over Eminem en de speciale band van LL Cool J

Inhoudsopgave:

Wat u moet weten over Eminem en de speciale band van LL Cool J
Wat u moet weten over Eminem en de speciale band van LL Cool J
Anonim

Eminem is, net als ieder van ons, altijd een enorme fan geweest van zijn favoriete rapper. Voor de Rap God leidt LL Cool J de waslijst van klassieke emcees die de jonge Marshall Mathers inspireerden om rap na te streven. In feite klinkt het vroegste werk van Eminem vóór het Slim Shady EP-tijdperk precies als een mix van LL, Run DMC en Nas-flow, levering, alles.

In een recente promo voor MTV's Behind the Music-documentaire, onthulde de rapper Music to Be Murdered By verschillende nieuwe dingen die LL voor hem had gedaan, waaronder gepersonaliseerde gouden kettingen en een college-jasje dat Em de hele video draagt. Om het samen te vatten, hier is alles wat we weten over de gezonde relatie van Eminem en LL Cool J.

9 De twee ontmoetten elkaar voor het eerst in 1998

Eminem en LL Cool J ontmoetten elkaar voor het eerst persoonlijk kort nadat ze in 1998 tekenden bij Dr. Dre's Aftermath Entertainment nadat zijn Slim Shady EP in handen van de dokter was beland. Tijdens een interview op LL's Rock The Bells Radio-show met SiriusXM in 2018, vertelde Em over de bizarre ontmoeting.

"Ik heb zoiets van, 'Yo, hij is hier alleen.' Ik was de fk uit, "herinnerde hij zich het moment dat de twee in dezelfde kamer waren voor de set van "Just Don't Give A Fk" muziekvideo. "Je citeerde een tekst terug naar mij. Je zei: 'Yo, hoe kan ik wit zijn / ik besta niet eens.' Je citeerde die tekst terug naar mij, was als, ik denk dat ik mezelf niet ben."

8 Eminem rapte op LL Cool J's 'I'm Bad' toen hij Kim Scott voor het eerst ontmoette

Tijdens zijn middelbare schooltijd was Eminem een grote fan van LL Cool J. Sterker nog, hij ontmoette zijn oude geliefde Kimberly Scott terwijl hij LL's "I'm Bad" zonder shirt op tafel rapte.

"Hij had het hele pakket - de look, de swag, de ketting, alles! Weet je, je wilde gewoon LL Cool J zijn, "herinnerde hij zich het moment waarop de jonge Em de videoclip voor het eerst zag tijd. “Hij was als de eerste rockster van rap. Ik heb zoiets van, ‘Yo, ik wilde dat.’ Daardoor wilde ik eigenlijk rappen."

7 Hij zou LL hebben geholpen bij het schrijven van anti-Canibus Diss-track 'The Ripper Strikes Back'

Canibus is een van de slechtste emcees die ooit ruzie heeft gehad met Eminem. Voordat Em beroemd werd, was LL Cool J op het hoogtepunt van zijn vete tegen de in Jamaica geboren rapper. Het begon echter allemaal na een misverstand dat Wyclef Jean Em confronteerde omdat hij naar verluidt het anti-Canibus-dissnummer van LL, "The Ripper Strikes Back", zou hebben geschreven. Eminem ontkende, maar daarna schreef Canibus een nummer genaamd "Phuck U" en nam subliminale foto's bij Em en LL Cool J.

6 Eminem geëerd LL in zijn 'hogere' muziekvideo

Een van Eminems recente video's, "Higher" from Music to Be Murdered By, is grotendeels geïnspireerd op "Mama Said Knock You Out" van LL.

"Mama Said Knock You Out' was zo'n onorthodoxe hit," zei Eminem. "Het is een andere manier waarop ik zeg dat LL zo'n innovator is geweest. Omdat zo'n nummer, om zo'n nummer een hit te maken, zo rauw is in dat nummer. Dat zoiets een hit zou kunnen worden, het heb zojuist het hele spel veranderd."

5 LL & Em hebben ooit rondgereden op het 'Relapse'-album van Em

Em is altijd de strengste criticus geweest van zijn eigen werk, vooral het album Relapse met een zwaar geaccentueerd seriemoordenaar-thema uit 2009. LL is echter een van de weinigen die echt genoten heeft van het album, en de twee reden zelfs rond om ernaar te luisteren.

"Ik zat daar te denken: 'Ik weet niet eens wat ik moet zeggen.' Voordat we in de baan kwamen, zei ik: 'Ik wil gewoon zeggen wat je voor me betekent, man. I'm a stan of you'', zei Eminem tijdens een interview met KXNG Crooked. 'Alleen voor de 15-16 jaar oude Marshall om te denken dat dat op een dag echt kan gebeuren, zit LL Cool J in de auto met mij te luisteren naar mijn album."

4 LL Gifted Em gepersonaliseerde gouden touwkettingen

Zoals gezegd, sprak Eminem over zijn relatie met LL in de aankomende Behind the Music-documentaire van MTV. "The Real Slim Shady"-rapper herinnerde zich de tijd dat hij extreem gefascineerd was door de kettingen van LL uit de muziekvideo "I'm Bad" en vroeg zijn productiepartner, Rick Rubin, waar LL de kettingen vandaan had.

Interessant is dat dit niet de enige documentaire is waar Marshall recentelijk bij betrokken was. Naast de nu uitgebrachte Netflix speciale LA Originals, zal Em ook te zien zijn in Big Daddy Kane's aankomende Paragraafs I Manifest-documentaire.

3 … En het is niet het enige dat hij de rapgod ooit heeft gegeven

In februari 2020 schonk LL Em en zijn productiepartner en mentor, Dr. Dre, een uniek Rock the Bells varsity old-school jack. Dit is niet de eerste en de enige keer dat beide elite-emcees de cultuur eerden, aangezien Em ooit een vertolking van LL's "Rock the Bells" uitvoerde op het podium van de Hip-Hop Honor Awards in 2009.

2 Em Once Prank Called LL Live On Shade45 Radio Station

Niet Slim Shady, maar "Jason uit Miami." Eminem deed een grap met LL Cool J toen L te gast was op Tony Touch's "Toca Tuesday"-show op Shade45 in 2008. Hij daagde LL uit voor een rondje "Name That Tune" en rapte op LL's "Eat 'Em Up L Chill."

"Houd je neus dicht, er zijn dode lichamen in de buurt / ik laat krassen achter onder de tranen van een clown." Het duurde niet lang voordat hij zich realiseerde dat "Jason" in feite Slim Shady was in een ander personage.

1 Eminem heeft maar één boek volledig gelezen en het is LL's 'I Make My Own Rules'

Eminem is zo'n grote fan van LL Cool J dat het eerste boek dat hij ooit van kaft tot kaft heeft gelezen, LL's biografie "I Make My Own Rules" uit 1997 was. Geschreven door Karen Hunter, is de titel zelf een knipoog naar LL's samenwerking met Red Hot Chili Peppers met dezelfde naam.

Aanbevolen: