Alan Rickman koos ervoor om hierdoor niet te stoppen met 'Harry Potter

Inhoudsopgave:

Alan Rickman koos ervoor om hierdoor niet te stoppen met 'Harry Potter
Alan Rickman koos ervoor om hierdoor niet te stoppen met 'Harry Potter
Anonim

Na slechts twee films in de Harry Potter-franchise, ondanks het succes aan de kassa, had Alan Rickman ernstige twijfels over zijn personage Severus Sneep, die destijds de producenten benadrukte dat hij zelfs had overwogen de tovenaarsserie te verlaten nadat hij zijn rol had vergeleken met een 'onveranderlijk kostuum'. Uit wat er was verzameld ten tijde van de onthulling, was Rickman niet zo blij met het gebrek aan diversiteit die Sneep naar de film had gebracht en had hij het gevoel dat hij dezelfde uitvoering gaf voor zowel Harry Potter en de Tovenaarssteen als Harry Potter en de Geheime Kamer.

Blijkbaar wilde hij uitgedaagd worden, en als producenten geen verandering in zijn rol zouden brengen, zou hij uiteindelijk de franchise hebben verlaten. JK Rowling, die de auteur is van de geliefde boekenreeks van de zeven Harry Potter-romans, moest naar verluidt meedoen nadat hij hoorde dat Rickman wilde stoppen. Ze maakte zich duidelijk zorgen over de gedachte dat de overleden acteur zou vertrekken, wat haar ertoe bracht hem een geheim over Sneep te vertellen dat alles had veranderd.

Dus hoe overtuigde Rowling Rickman er precies van om de franchise niet te verlaten en uiteindelijk tot het einde bij Sneep te blijven? Hier is het dieptepunt …

Alan Rickman was over de franchise

Hoe gek het ook klinkt, Rickman was klaar om verder te gaan met de Harry Potter-franchise na het afronden van de productie voor de tweede film in 2002. We moeten opmerken dat de eerste aflevering, Harry Potter en de Steen der Wijzen, zich had opgehoopt een oogstrelende $ 1 miljard aan de kassa en werd een van de grootste films van 2001.

De follow-up met Harry Potter en de Geheime Kamer in 2002 leverde nog eens 880 miljoen dollar op, dus het was duidelijk dat Warner Bros. Foto's hadden een enorme hit - en het waren slechts twee films in de zevendelige roman (die uit 8 films bestond toen Harry Potter en de Relieken van de Dood in twee delen werd opgesplitst).

Toen de Geheime Kamer de bioscopen betrad, had Rowling slechts vier van de zeven romans gepubliceerd, dus fans wisten niet dat Sneep veel meer zou worden dan een tegenstander van Harry (gespeeld door Daniel Radcliffe), Ronald Wemel (Rupert Grint) en Hermelien Griffel (Emma Watson).

Dus, natuurlijk de acteur die hij was, voelde Rickman dat zijn rol als Sneep op geen enkele manier verder zou gaan: hij wilde niet hetzelfde personage spelen voor de duur van de franchise en niet zien een soort karakterontwikkeling.

In feite beschouwde Rickman Sneep als niets meer dan een "onveranderlijk kostuum", verwijzend naar het feit dat de films zijn achtergrond niet hadden verkend bij de tweede film, en de enige keer dat kijkers hem voor de camera zagen, hij vervreemdde Harry, Hermelien en Ron. In een interview met Empire deelde Rickman echter dat Rowling naar voren was gekomen en met hem had gesproken over wat ze van plan was later in het verhaal van Sneep op te nemen door een "kleine aanwijzing" te laten vallen, die overtuigend genoeg was om hem aan het lijntje te houden. bestuur en verlaat de franchise niet.

“Drie kinderen zijn volwassen geworden sinds een telefoontje met Jo Rowling, met daarin een kleine aanwijzing, me ervan overtuigde dat Sneep meer was dan een onveranderlijk kostuum, en dat hoewel slechts drie van de boeken op dat moment uitkwamen keer hield ze het hele massieve maar delicate verhaal in de zekerste handen, 'vertelde hij. “Het is een oude behoefte om verhalen te vertellen. Maar het verhaal heeft een geweldige verteller nodig.

Bedankt voor alles, Jo.” Rickman heeft nooit onthuld wat Rowling hem had verteld over Sneep waardoor hij door wilde gaan met de Harry Potter-films, maar ongeacht wat ze hem vertelde, hij was blij om het personage tot het einde te blijven spelen met Harry Potter en de Relieken van de Dood - Deel 2, dat in 2011 in de bioscoop verscheen.

Rickman stierf vijf jaar later, in 2016, na zijn strijd tegen alvleesklierkanker - een ziekte die hij alleen had gedeeld met goede vrienden na zijn diagnose. Zijn voormalige Harry Potter-castleden waren volkomen verbijsterd door zijn overlijden, maar ze waren het er allemaal over eens dat ze niets dan positieve dingen te zeggen hadden over de acteur, die, ondanks dat hij een nogal gemeen personage had gespeeld, een hart van goud had op de set van de fantasiefilms.

“Er zijn geen woorden om uit te drukken hoe geschokt en verwoest ik ben om te horen van de dood van Alan Rickman. Hij was een geweldige acteur en een geweldige man , deelde Rowling in een tweet na de dood van Rickman. “Mijn gedachten zijn bij Rima en de rest van Alans familie. We hebben allemaal een groot talent verloren. Ze hebben een deel van hun hart verloren.” Rickman was 69 op het moment van zijn overlijden.

Aanbevolen: