Billie Eilish spreekt de nieuwe abortuswet van Texas aan tijdens concert in Austin

Inhoudsopgave:

Billie Eilish spreekt de nieuwe abortuswet van Texas aan tijdens concert in Austin
Billie Eilish spreekt de nieuwe abortuswet van Texas aan tijdens concert in Austin
Anonim

Billie Eilish maakte van de gelegenheid gebruik om zich uit te spreken tegen het nieuwe abortusverbod in Texas tijdens haar concert in Austin. Ze onthulde aan het publiek dat ze het populaire muziekevenement bijna had geannuleerd.

Ze heeft er echter van afgezien omdat Eilish wist dat het niet eerlijk zou zijn tegenover haar fans, aangezien dit niet hun schuld is.

"Je verdient alles in de wereld", vertelde ze zaterdag aan het publiek in Zilker Park. "En we moeten ze zeggen dat ze hun bek moeten houden!"

The Bad Guy-zanger is pas 19 jaar oud en nu al een megasuperster. Haar schare fans is enorm en haar volgers op sociale media bedraagt 93 miljoen volgers.

Haar mening doet er op grote schaal toe en ze wordt langzaamaan een activiste voor jonge vrouwen.

Verbied ons lichaamsscherm

Billie ondertitelde de foto met de middelvinger-emoji.

"gisternacht was verdomd gek. een van mijn favorieten."

Er kwamen meer dan een miljoen reacties binnen via haar Instagram. De kunstenaar nam een groot standpunt in tijdens het weekend.

Fans gaven als commentaar, "het verschil maken in de wereld op 19-jarige leeftijd," en, "ik ben de juiste persoon", evenals: "LUDER VOOR DE MENSEN ACHTER."

Billie Eilish zei wat veel mensen dachten als het ging om de nieuwe restrictieve abortuswetten van Texas.

“Toen ze dat een wet maakten, wilde ik de show bijna niet doen, omdat ik deze verdomde plek wilde straffen omdat hij dat hier liet gebeuren… Mijn lichaam, mijn f koning keuze!”

Texas heeft momenteel een bijna volledig abortusplan.

Vanaf 1 september 2021 is abortus in Texas verboden zodra een foetale hartslag kan worden gedetecteerd, wat al na 6 weken in de zwangerschap van een vrouw kan zijn, vanwege de Texas Heartbeat Act uitgevaardigd door de Republikeinse- gecontroleerde 87ste Wetgevende macht van Texas tijdens zijn reguliere zitting. De wet, geïntroduceerd als Bill 8 van de Senaat (S. B. 8), werd op 15 mei 2021 ondertekend door de gouverneur van Texas, Greg Abbott.

Billie Eilish neemt een standpunt in

Billie Eilish heeft op 19-jarige leeftijd handig bewezen dat je stem ertoe doet. Vechten voor je rechten als mens is zo belangrijk. Dit is niet het moment om je om te draaien en op te geven.

Aanbevolen: