Robert Pattinson wilde altijd al de Harry Potter-franchise verlaten

Inhoudsopgave:

Robert Pattinson wilde altijd al de Harry Potter-franchise verlaten
Robert Pattinson wilde altijd al de Harry Potter-franchise verlaten
Anonim

Voordat Robert Pattinson wereldwijde erkenning verwierf door Twilight's vampier Edward Cullen te spelen, kwam zijn eerste grote rol via een andere fantasiefranchise voor jonge volwassenen: Harry Potter.

In de vierde Harry Potter-film, Harry Potter en de Vuurbeker, speelde Pattinson de rol van Cedric Diggory, een andere kanshebber in de competitie waarin Harry op Zweinstein terechtkomt.

Pattinson heeft sindsdien kritiek geuit op Twilight en heeft laten weten dat de franchise niet zijn favoriet is. Toch hield hij zich graag aan zijn contract.

Pattinson sprak later over zijn ervaring als Cedric Diggory en gaf toe dat hij niet langer dan één film in de Harry Potter-franchise had willen blijven, zoals hij deed met Harry Potter.

Hoewel hij zeker ook obstakels moest overwinnen op de Twilight-set, waaronder geïntimideerd worden door Kristen Stewart, vond hij de Twilight-films over het algemeen gemakkelijker te filmen.

Vind Robert Pattinson het spelen van Cedric Diggory "angstaanjagend"?

Over zijn ervaring met het filmen in de film later, gaf Robert Pattinson toe dat hij het aanvankelijk 'angstaanjagend' vond om Cedric Diggory te portretteren, omdat hij nog nooit eerder deel uitmaakte van een project op zo'n grote schaal.

"Ik was er min of meer in gevallen", vertelde Pattinson aan GQ (via Cheat Sheet), terwijl hij sprak over hoe hij bij de beroemde cast kwam. 'Ik bedoel, het was zo beangstigend. Ik herinner me dat de eerste scène die ik ooit heb opgenomen, aan het einde in het magische doolhof was, en ik had nog nooit iets gedaan met speciale effecten en stunts. En dat was in die tijd een groot probleem. Het voelde heel, heel, intimiderend.”

Natuurlijk zou Pattinson de hele Twilight-franchise gaan filmen met behulp van stunts en speciale effecten. Maar in die tijd was de ervaring nieuw voor hem, dus las hij boeken over method acting om hem voor te bereiden op de rol.

"Het enige waar ik echt uitkwam, was jezelf in elkaar slaan voor elke scène", zei hij over wat hij in het boek leerde. “Dat was eigenlijk mijn enige idee van hoe ik me moest voorbereiden op een scène. Ik maakte mezelf wakker alsof ik ruzie kreeg of zoiets voor deze scènes, en ik schreeuwde gewoon in een kussen en vocht, sloeg mezelf en scheurde mijn kleding en zo."

Hij vervolgde: Maar ik had al deze prothesewonden op en alle protheses zouden van mijn gezicht smelten, en ik zou al mijn make-up opnieuw moeten laten doen. Maar ik had geen idee hoe ik in een opgekropte fysieke toestand kon komen.'

Hoeveel geld verdiende Robert Pattinson aan Harry Potter?

Hoewel Harry Potter een uitdaging voor Pattinson bleek te zijn, lijkt het alsof de ervaring letterlijk zijn vruchten afwerpt.

"Ik heb veel tijd besteed aan het leven van het Harry Potter-geld", vertelde hij aan GQ. “Ik ben verhuisd naar een appartement in Soho in Londen.”

Pattinson legde uit dat hij na Harry Potter zijn aandacht op muziek richtte en zich richtte op het doen van open mic-avonden en optredens in Londen. Maar uiteindelijk had hij geen geld meer. "Ik ging absoluut de verkeerde kant op in termen van een carrière, tot aan Twilight."

Natuurlijk heeft Pattinson naar verluidt zijn vermogen niet serieus verhoogd tot Twilight, wat een game-changer was.

Waarom Robert Pattinson niet wilde zeggen in de Harry Potter-franchise

In een interview met Games Radar gaf Robert Pattinson toe dat hij niet op de lange termijn in de Harry Potter-franchise wilde blijven, maar niet om redenen die fans misschien denken.

Hij onthulde in het interview, dat werd gegeven terwijl Pattinson nog bezig was met het werken aan de Twilight-franchise, dat hij geloofde dat het gemakkelijker zou zijn om alle Twilight-films te voltooien dan om alle Harry te voltooien Potterfilms.

"De Harry Potter waaraan ik werkte was een shoot van 11 maanden. Ik zou dat niet kunnen doen [voor de lange termijn]. Ik weet niet hoe die jongens gezond bleven - ze doen het al voor 10 jaar. Ik zou helemaal gek worden"

Interessant is dat, hoewel Harry Potter misschien moeilijker te filmen was, Daniel Radcliffe onthulde dat Robert Pattinsons positie als Edward Cullen misschien moeilijker was om mee om te gaan in termen van het feit dat zijn leven verteerd werd door roem.

"Ik denk dat hij met nog veel meer te maken heeft gehad", zei Radcliffe (via Cheat Sheet). "Ik begon heel geleidelijk aan het idee van roem te wennen, omdat ik de eerste twee films bijna achter elkaar aan het doen was.

Dus, terwijl de hele Potter-filmfranchise explodeerde, was ik in de studio's aan het filmen en ik was me er niet van bewust dat dit ding buiten massaal aan het gebeuren was. Terwijl Rob plotseling de beroemdste man ter wereld was. Ik denk dat dat een veel moeilijker om mee om te gaan.”

Hoewel Pattinson zich niet had kunnen voorstellen dat hij meer dan één film in de Harry Potter-franchise zou blijven, genoot hij wel van zijn tijd bij het maken van The Goblet of Fire: Het was echt een mooie omgeving op Harry Potter. Zelfs vergeleken met films die ik sindsdien heb gemaakt, was het erg beschermd, de manier waarop de kinderen werden behandeld.”

Aanbevolen: