David Lee Roth betaalde wegbemanningsleden om hem elke avond iets schandaligs te vinden

Inhoudsopgave:

David Lee Roth betaalde wegbemanningsleden om hem elke avond iets schandaligs te vinden
David Lee Roth betaalde wegbemanningsleden om hem elke avond iets schandaligs te vinden
Anonim

Tijdens het begin van de jaren '80 konden maar weinig bands ter wereld in de buurt komen van het niveau van Van Halen. Immens populair vanwege de lange lijst met hitnummers die ze uitbrachten, op dat moment leek het alsof alles wat de extreem getalenteerde band aanraakte in goud veranderde. Helaas stonden ego's en woede de goede tijden in de weg en op het hoogtepunt van Van Halens succes verliet de originele zanger David Lee Roth de band en begon hij vooral ruzie te maken met Eddie Van Halen.

Gelukkig voor Van Halen konden ze David Lee Roth vervangen door Sammy Hagar, een zanger die een sluwe zakenman bleek te zijn. Desondanks lijdt het geen twijfel dat Van Halen niet een van die bands is die echt beroemd is geworden toen hun oorspronkelijke frontpersoon vertrok. Roths unieke charisma speelde immers een grote rol in het aanvankelijke succes van Van Halen. Roth leek geboren als een rockster en hield van optredens en aftershow-feesten. Daarom betaalde hij leden van Van Halens wegbemanning om elke avond iets schandaligs voor hem te vinden.

De schandalige reputatie van David Lee Roth

Gelukkig voor David Lee Roth is hij nooit iemand overkomen die het kan schelen wat andere mensen van hem denken. Roth heeft er tenslotte nooit een geheim van gemaakt dat hij een enorm ego heeft en hij is nooit stil geweest over zijn meningen, zelfs als die voor opschudding kunnen zorgen. De belangrijkste reden waarom het een goede zaak is dat Roth niet om de mening van vreemden geeft, is dat zijn reputatie al heel lang slecht is.

Hoewel de negatieve reputatie van David Lee Roth om verschillende redenen bestaat, is de belangrijkste de langdurige vete van de zanger met zijn Van Halen-bandmaat, Eddie Van Halen. In 2015 sprak Eddie Van Halen met Billboard magazine en hij nam geen blad voor de mond toen hij toegaf dat hij niet bevriend is met David Lee Roth.

“Hij wil mijn vriend niet zijn. Hoe kan ik dit zeggen: Roths perceptie van zichzelf is anders dan wie hij in werkelijkheid is. We zijn niet meer in de twintig. We zijn in de zestig. Doe alsof je 60 bent. Ik ben gestopt met het kleuren van mijn haar, omdat ik weet dat ik niet meer jong zal zijn.' Gezien het feit dat Van Halen en David Lee Roth zich hadden herenigd ten tijde van dat Billboard-interview, zegt het feit dat Eddie bereid was om op die manier een gooi te doen naar de zanger alles over hun relatie.

Wat David Lee Roth betaalde wegbemanningsleden om hem elke nacht te krijgen

In de muziekgeschiedenis zijn er verschillende artiesten geweest die bekend werden om hun liefde om elke avond tijd door te brengen met verschillende vrouwen. Muzikanten als Mick Jagger, John Mayer en Rod Stewart waren bijvoorbeeld allemaal berucht om hun optreden na de show. Naast die mannen, heeft Gene Simmons, naast het daten van verschillende sterren, lang beweerd dat hij in de loop der jaren tijd met duizenden partners heeft doorgebracht.

Vanaf het moment dat David Lee Roth beroemd werd, zorgde hij ervoor dat iedereen wist dat hij de rockster-levensstijl leefde, inclusief elke avond tijd doorbrengen met verschillende vrouwen. Immers, toen Roth eenmaal soloartiest werd, bracht hij nummers uit genaamd "Just A Gigolo" en "California Girls", die ontzettend veel zeggen over wat hij wilde dat de wereld over hem dacht.

Aangezien David Lee Roth er alles aan deed om over te komen als een rokkenjager, gaan sommige mensen ervan uit dat hij een dekmantel opvoerde om zijn gedrag extremer te laten lijken dan het was. Op basis van verhalen over hoe Roth handelde tijdens een tour, lijkt het echter vrij duidelijk dat hij echt zo'n rokkenjager was als hij opschepte. Om dat te bewijzen, hoef je alleen maar te leren over "Diamond Dave's Bonus Program".

Volgens rapporten was "Diamond Dave's Bonus Program" eenvoudig, toen David Lee Roth op tournee was, wilde hij dat het wegpersoneel hem de meest aantrekkelijke vrouwen in de menigte zou brengen. In een poging om ervoor te zorgen dat dat gebeurde, gaf Roth elke keer dat Roth tijd doorbracht met een vrouw na de show, de roadie die hen backstage bracht $ 100. Hoewel Roths rokkenjager manieren altijd bekend zijn geweest, is dat zelfs voor hem schandalig.

Bovenop zijn bonusprogramma zorgde David Lee Roth er ook voor dat elk van de barrières bij zijn shows met verschillende kleuren werd geverfd. Op die manier kon hij, als hij een vrouw in de menigte zag die hij leuk vond, hun locatie beschrijven aan roadies op basis van de kleur van de barrière waar ze het dichtst bij waren, en ze konden backstage worden gebracht om hem te ontmoeten.

Aanbevolen: