Een kijkje in het supersterleven van Elvis Presley

Inhoudsopgave:

Een kijkje in het supersterleven van Elvis Presley
Een kijkje in het supersterleven van Elvis Presley
Anonim

Elvis Presley is een van de meest erkende popcultuurfiguren in de geschiedenis. Met de recente film met Austin Butler in de hoofdrol, is Elvis weer onderdeel van de reguliere media geworden. Zelfs de familie Presley is open en feestelijk voor de rol. Ze hebben echt het gevoel dat Butler hun Elvis in de rol heeft gekanaliseerd, en ze waren enthousiast dat hij het zo goed deed.

Bijna het hele leven van Elvis werd gepubliceerd. Hij wilde dat het zo was. Hij paste er echt in toen hij in de schijnwerpers stond, en hij genoot van alle gekte die gepaard ging met het zijn van een beroemdheid. Interessant is dat zijn tijd in het hogere leven uiteindelijk zijn lot besliste. Toen zijn relaties verzwakten, en hij gewoon zichzelf niet was. Blijf scrollen om een kijkje in zijn leven te krijgen.

8 Familie

Eind jaren vijftig werd Elvis Presley opgeroepen voor het leger. Dit lot leidde hem eigenlijk naar Priscilla Ann Wagner, die toen pas 14 was. Hij bracht haar terug naar Graceland om bij hem te wonen. Bijna een decennium later trouwden ze. Uit dit huwelijk had Elvis zijn enige kind, een dochter genaamd Lisa. Helaas bleven Priscilla en Elvis niet bij elkaar en zijn ze begin jaren zeventig gescheiden.

7 Een echte moedersjongen

Elvis was zijn hele leven heel dicht bij zijn moeder, Gladys. Ze hadden een unieke band en ze wordt beschouwd als een van de weinige vrouwen waar Elvis ooit echt van heeft gehouden. Met deze liefdevolle relatie zou je denken dat Gladys extatisch zou zijn over de opkomst van haar zoon, maar dat was ze niet. Naarmate Elvis steeds bekender werd, werd Gladys steeds depressiever. Elvis realiseerde zich vanaf zijn jeugd dat hij verantwoordelijk was voor het geluk van zijn moeder, en zijn roem veranderde dat feit niet. Gladys deed echter afstand van haar controlerende karakter om hem muziek te laten nastreven. Met zijn succes kwam luxe waarvan ze dachten dat ze die nooit zouden ervaren. Maar voor Elvis' moeder was het een geleide kooi die haar achteruitgang in gezondheid versnelde. Toen ze stierf, raakte Elvis in diepe wanhoop.

6 Elvis' filmcarrière

Vanaf het allereerste begin van zijn carrière wilde Elvis Presley in de voetsporen treden van zijn rolmodellen James Dean en Marlon Brando. Dit betekende dat hij populair wilde zijn op het scherm. Hij begon met een contract bij Paramount en maakte daarna vele hitfilms met geweldige muziek. Enkele van zijn bekendste zijn Jailhouse Rock en Loving You. Elvis had echter niet het gevoel dat zijn succes ging waar hij wilde. Hij had het gevoel dat Clambake zijn slechtste film ooit was, en hij was boos op zijn manager omdat het leek alsof hij er alleen voor het geld in zat.

5 "Elvis het bekken"

Elvis is een van de vele beroemdheden en artiesten die een unieke bijnaam hebben gekregen door te reizen en op te treden. Hij had tijdens zijn carrière veel bijnamen, maar degenen die zelfs na zijn dood zijn blijven hangen, zijn "Elvis the Pelvis" en "The King of Rock and Roll". Elke bijnaam heeft een oorsprong. Dus waar kreeg Elvis de bijnaam "Elvis the Pelvis"? Elvis begon halverwege de jaren vijftig live op het podium te spelen. Bij dit eerste optreden was Elvis zo bang dat hij letterlijk trilde in zijn laarzen. Hij wiebelde met zijn benen en zwaaide met zijn heupen op het podium op de muziek. Hij beweerde dat het zijn onbewuste reactie op rock-'n-roll was, maar het werd duidelijk dat hij zijn dans gebruikte om de menigte te verleiden.

4 A Big Spender

Elvis is een van de meest succesvolle artiesten in de geschiedenis, dus je weet dat hij geld verdiende. Elvis begon zijn leven arm, maar veranderde zijn hele levensstijl in een luxe zodra hij het zich kon veroorloven. Vanwege zijn gewoonten met grote uitgaven, liet hij zijn vermogen in een alarmerend tempo slinken. Na hun scheiding werd Priscilla echter een zakenvrouw en ze vernieuwde zijn financiën. Nu is hij een van de best betaalde dode beroemdheden in Hollywood.

3 EP's frequente drugsmisbruik

Met al het feesten en uitgaan dat hoort bij zo succesvol en beroemd zijn als Elvis Presley, is het geen wonder dat hij tijdens zijn carrière werd blootgesteld aan drugs en een verslaving ontwikkelde. Zijn probleem werd veroorzaakt door de toegang tot drugs op feestjes en het overmatig voorschrijven dat artsen voor hem deden. Elvis misbruikte opiaten die constipatie veroorzaken. Dit leidde uiteindelijk tot zijn vroegtijdige dood. Zijn drugsmisbruik maakte hem tot een opgeblazen en onherkenbare versie van zijn levendige jongere zelf. Terwijl zijn dood plaatsvond door persen op het toilet, was de oorzaak zijn drugsverslaving.

2 Zijn leven was een groot feest

Elvis Presley stond bekend om het geven van de meest rockende feesten ooit. Met andere woorden, de King of Rock and Roll wist hoe hij een goede tijd moest hebben. Hij hield er altijd van om het met zijn vrienden waar te maken, elke kans die hij kreeg, en hij betaalde altijd de rekening. Elvis bracht echt de donder voor zijn kerstfeesten. Soms gingen ze dagenlang mee. Hij koos voor een niet-traditionele benadering van zijn kerstvieringen op alle fronten. Er was geen "sit-down" diner. Hij koos er ook voor om op elk van zijn feesten een grootse entree te maken, maar zijn vrienden wisten dat het typisch was.

1 Zijn liefde voor muziek

Elvis is een van de meest gevierde artiesten en artiesten die ooit hebben bestaan. Al vanaf 11 jaar hield Elvis van muziek. Hij speelde gitaar en zong zijn hele leven. Hij was muzikaal begaafd lang voor zijn eerste optreden op het podium. Ook was muziek een van de weinige plaatsen waar hij vrijheid vond. Zijn aanmatigende moeder maakte het hem moeilijk om iets anders na te streven. Zijn liefde voor muziek bracht hem in de schijnwerpers en zijn invloed op de industrie is vandaag nog steeds relevant.

Aanbevolen: