Waarom John Legend wordt gezien als een held in tegenstelling tot Lady Gaga en Jay-Z in de R.Kelly-situatie

Inhoudsopgave:

Waarom John Legend wordt gezien als een held in tegenstelling tot Lady Gaga en Jay-Z in de R.Kelly-situatie
Waarom John Legend wordt gezien als een held in tegenstelling tot Lady Gaga en Jay-Z in de R.Kelly-situatie
Anonim

Ongeveer acht maanden nadat hij schuldig was verklaard op beschuldiging van sekshandel en afpersing, heeft R. Kelly eindelijk zijn lot ontdekt. De in ongenade gevallen R'n'B-zanger zal op zijn minst een aanzienlijk deel van de rest van zijn leven achter de tralies doorbrengen, nadat hij officieel was veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf.

R. Kelly's advocaten hebben er al op aangedrongen dat hij in beroep gaat tegen de beslissing en zeiden dat hij 'verbijsterd' was door de lengte van de straf.

Op het hoogtepunt van zijn carrière zou R. Kelly ongeveer $ 100 miljoen waard zijn, een bedrag dat nu bijna is verdwenen in negatieve waarden.

Er lijkt niet veel hoop te zijn dat de muzikant zijn carrière nieuw leven zal inblazen - of zijn voorheen gigantische vermogen zal herbouwen, aangezien hij nog meer aanklachten zal krijgen in Chicago en Minnesota.

De omvang van de gerapporteerde misdaden van R. Kelly werd onthuld in een documentairereeks van twee seizoenen getiteld Surviving R. Kelly, die in 2019 en 2020 op Lifetime werd uitgezonden.

John Legend was een van de weinige beroemdheden die ermee instemden om in de documentaire te spelen, wat hem in de ogen van de producenten tot een held maakte.

Welke beroemdheden weigerden een rol te spelen in 'Surviving R. Kelly'?

Lifetime gaf in mei 2018 groen licht voor het Surviving R. Kelly-project. Filmmaker Dream Hampton (I Am Ali, An Oversimplification of Her Beauty) werd aan boord gehaald als een van de producenten. Hampton had eerder ook samengewerkt met rapper Jay Z bij het schrijven van zijn memoires uit 2010, Decoded.

Volgens IMDb is Surviving R. Kelly 'een zesdelige serie over de controversiële R&B-ster R. Kelly, waarin verschillende vrouwen beschuldigingen van misbruik door hem maken.'

Hampton, evenals mede-uitvoerend producent Tamara Simmons (Growing Up Hip Hop) kregen de taak om verschillende geïnterviewden te bereiken en ze aan te melden voor het project.

De meeste overlevenden en hun families werkten in dat opzicht erg goed samen, maar de producenten ondervonden meer problemen bij het overtuigen van beroemdheden die eerder met R. Kelly hadden samengewerkt om mee te doen.

Hampton onthulde dit toen ze een interview deed met NPR rond de tijd van de release van de documentaire.

“We vroegen het Lady Gaga. We vroegen Erykah Badu. We vroegen het aan Celine Dion. We vroegen het aan Jay-Z. We vroegen Dave Chappelle… Mensen die kritiek op hem hebben gehad', zei Hampton.

Dream Hampton noemde John Legend een held omdat hij deelnam aan het overleven van R. Kelly

Bijna elke beroemdheid die Dream Hampton en haar team benaderden om over hun ervaringen met R. Kelly te praten, weigerde. In haar ogen maakte dit de bereidheid van John Legend om deel te nemen heel bijzonder.

“Dat maakt John Legend nog meer een held voor mij”, zei ze in het gesprek met NPR, terwijl ze ook haar mening gaf over waarom zoveel van deze sterren terughoudend waren om geïnterviewd te worden.

"Ik denk dat [ze weigerden omdat] ze te maken zouden krijgen met hun eigen medeplichtigheid," voegde Hampton eraan toe. Aan de andere kant was ze vol lof over de overlevenden en de moed die ze uitstraalden om zich uit te spreken tegen de machtige muzikant.

“Ze zijn alles, deze vrouwen. We noemen ze overlevenden. Ze zijn zo dapper', vervolgde de filmmaker. "Hun verhalen zijn belangrijk en ze hebben het volste recht om ze te delen."

Ze onthulde ook dat er absoluut geen geldelijk gewin was voor de geïnterviewden.

"Er zijn geen grote loonstrookjes", zei Hampton. “We kunnen ze niet betalen om in een documentaire te spelen. Er zijn geen goedkeuringsdeals.”

Was R. Kelly de kans geboden om te spelen in 'Surviving R. Kelly'?

Van zijn kant onthulde John Legend dat zijn nauwe relatie met Dream Hampton de beslissing om in Surviving R. Kelly te verschijnen heel eenvoudig maakte. "Ik heb veel respect voor haar werk, en ze vroeg me of ik het wilde doen, en dus zei ik ja", zei hij tijdens een optreden op Watch What Happens Live with Andy Cohen.

Hij vervolgde zijn cameo in de documentairereeks ook met een tweet, waarin hij uitlegde waarom hij zo overtuigd was om in de show te zijn.

‘Aan iedereen die me vertelde hoe moedig ik ben om in de doc te verschijnen, het voelde helemaal niet riskant’, schreef Legend. ‘Ik geloof deze vrouwen en het kan me niets schelen om een serie kinderverkrachter te beschermen. Makkelijke beslissing.’

Hampton onthulde dat R. Kelly en zijn team veel van de citaten uit de documentaire hadden gekregen, en boden de kans om te reageren. Volgens haar hebben ze die kans afgewezen.

Na zijn veroordeling vorig jaar, huurde de muzikant een nieuwe advocaat in om toezicht te houden op zijn beroepsprocedure. Deze advocaat was dezelfde die de beschaamde komiek Bill Cosby hielp om zijn vrijlating uit de gevangenis te verzekeren, maar R. Kelly heeft niet zoveel geluk gehad.

Aanbevolen: