12 Andere beroemdheden die werden vertegenwoordigd door O.J. Simpsons Advocaten

Inhoudsopgave:

12 Andere beroemdheden die werden vertegenwoordigd door O.J. Simpsons Advocaten
12 Andere beroemdheden die werden vertegenwoordigd door O.J. Simpsons Advocaten
Anonim

In 1994 werd ex-NFL-speler en acteur O. J. Simpson werd gearresteerd voor een dubbele moord. Simpson werd ervan beschuldigd zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar vriend Ronald Goldman te hebben vermoord door hen dood te steken. Details van de misdaad waren gruwelijk en bloederig en DNA-bewijs koppelde Simpson aan de plaats delict.

Echter, O. J. stelde een team van advocaten samen die zo goed waren in het presenteren van hun zaak dat ze twijfel zaaiden over het bewijs en bewezen dat sommige agenten in de zaak intens racistisch waren en beweerden dat ze O. J. omhoog. Simpson werd op alle punten niet schuldig bevonden en zijn advocaten verdienden de bijnaam 'The Dream Team'. Het Dream Team bestond uit Robert Shapiro, Robert Kardashian (ja, de vader van Kim), F. Lee Bailey, en aan het roer stond de legendarische Johnny Cochran. Verschillende medewerkers van Cochran hielpen ook met de zaak, aangezien vaak medewerkers worden gebracht om partners te helpen in spraakmakende zaken. Maar ter informatie, O. J. was niet de enige spraakmakende cliënt die deze advocaten hebben vertegenwoordigd.

12 Jose Conseco

Jose Conseco heeft zijn hele leven en carrière talloze juridische problemen gehad. Al in 1989 werd de balspeler gearresteerd voor het dragen van een illegaal en geladen vuurwapen. Hij werd tijdens het proces verdedigd door Robert Shapiro, die beweerde dat hij het wapen had omdat hij doodsbedreigingen had ontvangen via de telefoon. Conseco werd ook gearresteerd voor mishandeling en mishandeling in 2001, en in de vroege jaren 2000 was het het middelpunt van het debat over prestatieverhogende drugs in honkbal.

11 Darryl Aardbei

Shapiro vertegenwoordigde deze Major League Baseball-legende ook tijdens contractonderhandelingen in de jaren negentig. De relatie tussen de twee verzuurde en in 1998 klaagde Shapiro zijn eigen cliënt zelfs aan voor meer dan $ 100.000 aan onbetaalde vergoedingen.

10 Johnny Carson

Nog een andere klant van Robert Shapiro was de Johnny Carson, de late koning van de late nacht van de jaren 1960 tot zijn pensionering in 1991. Carson leefde een relatief rustig leven buiten het scherm, maar hij werd gearresteerd voor rijden onder invloed in 1982. Shapiro hield zijn cliënt uit de gevangenis, maar Carson pleitte schuldig en werd veroordeeld tot het betalen van enkele forse boetes en kreeg een proeftijd van drie jaar.

9 De Kardashians

Robert Kardashian was een centraal onderdeel van Simpsons dreamteam en ook een persoonlijke vriend van hem. Misschien vertegenwoordigde zijn voormalige kazemat Shapiro daarom Rob Jr. in zijn juridische strijd met Blac Chyna. Kim bereidt zich nu voor op een juridische carrière en Shapiro zei dat hij bereid is Kim een baan te geven als ze de bar passeert.

8 Sean Combs

Johnny Cochran is betrokken geweest bij spraakmakende burgerrechtenzaken en komt ter verdediging van talloze beroemdheden, met name zwarte muzikanten en atleten. Cochran kreeg in 2001 vrijspraak voor Sean Combs nadat hij was gearresteerd voor wapen- en omkoping na een vuurgevecht in een club in Manhattan.

7 Michael Jackson

Rond dezelfde tijd dat OJ werd beschuldigd van moord, werd Michael Jackson voor het eerst beschuldigd van kindermishandeling. Cochran was de man die Jackson noemde. De aanklacht werd ingetrokken en de familie schikte zich buiten de rechtbank met Jackson.

6 Tupac

Cochran kwam meerdere keren ter verdediging van de rapper, het meest opvallend tijdens een aanrandingszaak in New York in 1993. Hoewel hij aanvankelijk was veroordeeld tot een paar jaar gevangenisstraf, verzekerde Cochrans magische aanraking dat de rapper uit de gevangenis bleef.

5 Snoop Dogg

Snoop Dogg werd in 1996 beschuldigd van een bendegerelateerde moord, en natuurlijk belde hij Johnny Cochran. Snoop werd vrijgesproken, maar het was natuurlijk niet het einde van zijn juridische problemen. Snoop is meerdere keren gearresteerd voor het bezit van wapens en marihuana.

4 Patty Hearst

De overvalzaak Patty Hearst was een van de meest spraakmakende en bizarre zaken van de jaren zeventig. Nadat ze was ontvoerd door een radicale groep, sloot de erfgename van het Hearst-fortuin zich bij haar ontvoerders aan bij een bankoverval, waar ze op tape werd betrapt. F. Lee Bailey verdedigde Hearst, maar slaagde er niet in de jury ervan te overtuigen dat zijn cliënt door haar ontvoerders was gehersenspoeld.

3 Mike Tyson

Tyson is beschuldigd van aanranding, aanranding en mishandeling, en tal van andere gewelddadige misdaden. De man die hij moest vertegenwoordigen was Alan Dershowitz. Dershowitz zit nu zelf in een aantal juridische problemen, hij heeft toegegeven een vertrouweling te zijn van roofdier Jeffrey Epstein en dat hij een frequente vlieger was op het privévliegtuig van Epstein, nu door sommigen bekend als de Lolita Express.

2 Jamie Foxx

Foxx werd in 2018 beschuldigd van seksueel wangedrag naar aanleiding van een incident dat in 2002 zou hebben plaatsgevonden. Foxx werd beschuldigd van het slaan van een vrouw met zijn penis. Foxx wordt vertegenwoordigd door Carl E Douglas, die een medewerker was van de Cochran Legal Firm en een van Cochrans zorgvuldig geselecteerde stafmedewerkers was in de O. J. proces. Douglass heeft ook Queen Latifah vertegenwoordigd, verschillende atleten, en heeft cliënten bijgestaan in zaken over burgerrechten en onrechtmatige daad.

1 Lindsey Lohan

Lohan heeft verschillende juridische problemen gehad, van DUI-arrestaties tot winkeldiefstallen, en de lastige actrice heeft Shawn Holley ingehuurd om haar minstens één keer te vertegenwoordigen. Holley was, net als Douglas, ook een medewerker bij Cochran's firma en een assistent in de OJ-zaak. Holley heeft ook andere vooraanstaande vrouwelijke klanten vertegenwoordigd, zoals Paris Hilton en Nicole Ritchie.

Aanbevolen: