Conan Gray komt terug in zijn gevoel op zijn tweede album Superache

Inhoudsopgave:

Conan Gray komt terug in zijn gevoel op zijn tweede album Superache
Conan Gray komt terug in zijn gevoel op zijn tweede album Superache
Anonim

De pijplijn van sociale media naar muziek is niets nieuws. Shawn Mendes begon zijn carrière als een populaire maker op Vine en heeft sindsdien vier albums uitgebracht, waaronder Handgeschreven en Wonder. Troye Sivan begon ook op sociale media. De voormalige YouTuber heeft nu nummers opgenomen met Charli XCX, Kacey Musgraves, Ariana Grande en Lauv.

Meer recentelijk hebben sterren op TikTok ook de overstap naar muziek gemaakt. Dixie D'Amelio, Jaden Hossler (ook bekend als jxdn), Nessa Barrett, Addison Rae en Chase Hudson (ook bekend als Lil Huddy) zijn allemaal populaire TikTokers die hun weg hebben gevonden naar de muziekindustrie. Sommigen van hen zijn er zelfs in geslaagd om samen te werken met veteranen uit de muziekindustrie Liam Payne, Travis Barker, Machinegeweer Kelly en Blackbear. Een andere voormalige social media-ster, Conan Gray, heeft onlangs zijn tweede album uitgebracht, Superache.

9 Superache is het tweede studioalbum van Conan Gray

Conan Gray bracht op 24 juni zijn tweede studioalbum Superache uit. Dit album komt twee jaar na de release van zijn eerste album Kid Krow. Voorafgaand aan de release van Superache bracht Conan verschillende singles uit, maar alleen 'Astronomy', 'People Watching', 'Jigsaw', 'Memories' en 'Yours' haalden de definitieve versie van het album. Het album bevat zeven andere nummers, waaronder 'Movies', 'Family Line' en 'Footnote'.

8 Superache draait om romantische fantasieën en onbeantwoorde liefde

Net als zijn virale hit 'Heather' van zijn Kid Krow-album, vertellen veel van de nummers op Superache verhalen over fantaseren over verliefd worden en het liefdesverdriet van een onbeantwoorde liefde. In 'People Watching' zingt hij: 'Ooit zal ik zonder voorzichtigheid vallen / Maar voorlopig ben ik alleen maar mensen aan het kijken.' In de hartverscheurende ballad "Yours", zingt hij: "I want more, but I'm not yours / And I can't change your mind / But you're still mine." Hij koos ervoor om een van zijn meer vrolijke nummers, "Disaster", uit te voeren in The Tonight Show Starring Jimmy Fallon.

7 Conan Gray heeft het woord Superache verzonnen

In een interview met SiriusXM legde Conan uit dat hij het woord 'superache' had verzonnen voor de titel van zijn tweede album. Hij zei dat het woord het gevoel beschrijft wanneer je "zo ellendig bent, en zo graag over iets heen wilt komen, maar alsof je het een beetje leuk vindt, en je bent alsof het een beetje goed voelt."

6 Superache pronkt met de observatievaardigheden van Conan Gray

In een recensie van Superache in Rolling Stone schreef Maura Johnston dat het album "[Conan Gray's] een scherpzinnige waarnemer van de menselijke conditie laat zien."Deze status als waarnemer is iets waar Conan van geniet. Hij vertelde People dat hij " altijd veel meer een waarnemer van het leven is geweest dan een deelnemer."

5 Hoe verhoudt Superache zich tot Kid Krow?

In een interview met People onthulde Conan Gray dat de nummers op Superache kwetsbaarder aanvoelden dan die op Kid Krow. Hij zei: "Kid Krow was slechts mijn introductie." Op Superache zegt hij echter wat hij "te bang was om te zeggen" op zijn eerste album. Hij zei dat Superache gaat "over die pijn van jong zijn en soms dramatisch over de manier waarop je omgaat met pijn, liefdesverdriet en rouw."

4 Conan Gray heeft nog nooit echt een relatie gehad

Conan Gray heeft klaarblijkelijk het schrijven over liefde en liefdesverdriet onder de knie, maar hij heeft zelf nog nooit een relatie gehad. Hoewel het idee om verliefd te worden zenuwslopend is voor de zanger, kijkt hij uit naar het soort muziek dat zal voortkomen uit zijn eerste officiële relatie en liefdesverdriet.

3 Conan Gray werd oorspronkelijk beroemd op YouTube

Conan Gray werd oorspronkelijk beroemd op YouTube. De drieëntwintigjarige plaatste bijna tien jaar geleden zijn eerste YouTube-video. Naast het plaatsen van zijn eigen liedjes, zou hij ook vlogs posten. Zijn YouTube-pagina bood hem een uitlaatklep om uit zijn kleine stad te ontsnappen en trok hem uiteindelijk de aandacht van platenlabels.

2 Conan Gray is geprezen door Taylor Swift en Elton John

Songwriting-legendes Taylor Swift en Sir Elton John zijn open geweest over hun waardering voor het kunstenaarschap van Conan Gray. Elton vertelde BBC Radio 6 Music dat Conan "de enige persoon in de Amerikaanse Spotfiy Top 50 is die het nummer daadwerkelijk heeft geschreven zonder iemand anders […] en het is leuk om iemand een goed nummer te horen schrijven." Taylor Swift beschouwt Conan en Olivia Rodrigo als haar "kinderen", en ze stuurde hen zelfs haar versie van "You Belong With Me" voorafgaand aan de officiële release van Fearless (Taylor's Version).

1 Conan Gray is close met enkele andere iconische singer-songwriters

Conan Gray wordt omringd door even getalenteerde songwriters. Hij werkte samen met hit songwriter Julia Michaels op zijn nummer "People Watching" en een paar andere nummers op zijn meest recente album. Hij is ook beste vrienden met Olivia Rodrigo. Zowel Olivia als Conan werken samen met producer Dan Nigro, wat ook het enorme succes verklaart dat ze de afgelopen jaren hebben gehad.

Aanbevolen: