The Simpsons gaven niets om de mogelijke rechtszaak van FOX en de show had gelijk om hun bluf te noemen

Inhoudsopgave:

The Simpsons gaven niets om de mogelijke rechtszaak van FOX en de show had gelijk om hun bluf te noemen
The Simpsons gaven niets om de mogelijke rechtszaak van FOX en de show had gelijk om hun bluf te noemen
Anonim

The Simpson's is een van de langst en oudste lopende Amerikaanse geanimeerde sitcoms, zowel wat betreft het aantal seizoenen als het aantal afleveringen. De show is gemaakt door Matt Groening in 1989 en uitgezonden op de Fox Broadcasting Company.

Fox werd in 1986 gelanceerd door 20th Century Fox and News Corporation en zendt The Simpsons al meer dan twee decennia uit. De show heeft helaas een zware strijd gehad met het luchtbedrijf, omdat er dingen zijn die Fox begraven wil hebben.

The Simpsons' focust op een vriendschappelijk maar soms disfunctioneel nucleair gezin van vijf. Ze omvatten de ouders, Homer en Marge Simpson, en hun drie kinderen, Bart, Lisa en Maggie, die meestal de primaire focus zijn. De serie neemt kijkers mee door de fictieve stad Springfield om de titelfamilie en enkele gewone burgers in een aantal situaties te volgen. De show behandelt veel over aspecten van familie, werk, liefde en omstandigheden in het echte leven, om er maar een paar te noemen.

Is er echter echt een juiste manier om deze algemene aspecten van het dagelijks leven weer te geven? Nou, dit is wat FOX Company zou hebben gedacht.

The Simpsons Never Failed Fox

In verschillende afleveringen van The Simpsons worden de personages vaak gezien naar een nepversie van het kanaal "FOX", en als ze niet oppassen, kunnen kijkers de rollende nieuwsticker vaak aanzien voor echt nieuws. Vaak zien de nieuwstickers er heel echt uit en kunnen ze erg misleidend zijn, omdat het op de een of andere manier bekend is dat de show actuele gebeurtenissen voorspelt. Als gevolg hiervan heeft het bedrijf meerdere keren gedreigd de show aan te klagen voor hun parodieën.

Simpson's maker Groening zegt dat Fox News probeerde de show aan te klagen vanwege een paar controversiële afleveringen die werden uitgezonden. De 400e aflevering bevatte een nieuwsflits "Veroorzaken Democraten kanker?, ontdek het op foxnews.com." Hij zei in het interview: "We kropen langs de onderkant van het scherm. Fox zei dat ze de show zouden aanklagen. En we riepen hun bluf omdat we niet dachten dat Rupert Murdoch zou betalen voor Fox om zichzelf aan te klagen. We kregen weg ermee."

Helaas heeft FOX News hun aantijgingen ingetrokken omdat ze zichzelf zouden aanklagen als ze zouden proberen de show aan te klagen.

De overstap van The Simpsons naar Disney

The Simpsons' is niet te stoppen sinds het begin in de late jaren 80 en elke fan van de show is misschien verrast toen W alt Disney besloot de show over te nemen van FOX entertainment sinds Disney's aankoop van FOX in 2019 Fans begonnen zich toen af te vragen of Disney de show zou veranderen, omdat het niet bepaald gezond materiaal is voor het hele gezin, vooral het jongere publiek.

Hoewel de serie niet zo slecht is als andere animatiefilms zoals Rick and Morty en Family Guy als het gaat om fatsoen en het behouden van zijn beoordeling op PG, vragen fans zich af of de show zijn dynamiek zal verliezen sinds de overdracht naar een ander netwerk. Gelukkig hoeven kijkers zich geen zorgen te maken. Fans kunnen nu elke afzonderlijke aflevering van The Simpsons' bekijken op Disney+. Er zijn in totaal 679 afleveringen en de 700e aflevering wordt uitgezonden in seizoen 32.

Het lijdt geen twijfel dat Disney uitstekend werk levert om dingen beter te maken. Fans waren absoluut opgelucht toen ze erachter kwamen dat de streamingdienst de originele opmaak van de show zou behouden, vooral omdat Disney een trackrecord heeft voor het bijsnijden van bepaalde shows.

The Simpsons' nu gemaakt om kindvriendelijker te zijn

Als iemand de afleveringen van The Simpsons nu zou vergelijken met die uit de jaren '90 of begin '00, dan zou je zeker een verschil merken. De show staat bekend om het uitbeelden van veel controversiële sketches, donkere humor en milde seksuele toespelingen. In de wereld van vandaag zijn sommige echte problemen die toen goed waren om voor de gek te houden echter niet van toepassing vandaag.

Momenteel wordt in de VS grote nadruk gelegd op geestelijke gezondheid en het belang van een goede geestelijke gezondheid. Sommige afleveringen van The Simpsons zijn zo controversieel dat ze om verschillende redenen in verschillende landen over de hele wereld zijn verboden.

In seizoen 3 is 'Stark Raving Dad' een van de bekendste controversiële afleveringen over het bestrijden van psychische problemen, waarin Homer werd opgenomen in een psychiatrische inrichting en als 'krankzinnig' bestempeld werd. Gelukkig is dit niet hoe je tegenwoordig omgaat met geestelijke gezondheidsproblemen, aangezien mensen nu meer bewust worden gemaakt van dit onderwerp en vooral hoe het kinderen en tieners beïnvloedt.

Aanbevolen: