Drie filmagenten probeerden een interventie te plegen met Jeff Daniels de dag voorafgaand aan de opnames voor dom en stom

Inhoudsopgave:

Drie filmagenten probeerden een interventie te plegen met Jeff Daniels de dag voorafgaand aan de opnames voor dom en stom
Drie filmagenten probeerden een interventie te plegen met Jeff Daniels de dag voorafgaand aan de opnames voor dom en stom
Anonim

Vandaag nog steeds kunnen fans geen genoeg krijgen van Jeff Daniels en Jim Carrey samen. Het iconische duo uit de jaren 90 kwam echter bijna niet samen in Dumb & Dumber. Gelukkig had Jim Carrey een duidelijke visie op zijn side-kick voor de film en er was geen komische acteur bij betrokken.

Wat Jeff Daniels betreft, aan zijn kant lag het een stuk ingewikkelder. De acteur bevond zich op een ander punt in zijn carrière en jaagde op dramatische rollen in plaats van komedies.

Hij kreeg van zijn team te horen dat hij niet aan het project mocht werken en in feite hielden ze zelfs een interventie vlak voor het passen van de kledingkast. Het is duidelijk dat de tactiek niet werkte, en we konden niet gelukkiger zijn, aangezien de komedie uit 1994 niet hetzelfde zou zijn zonder Daniels als Harry.

Voorafgaand aan dom en dom zaten Jeff Daniels en zijn team achter een Oscar aan

Voor Jeff Daniels was het een ander pad voor zijn carrière in de jaren '80. De acteur ging helemaal over het serieuze genre van films en uiteindelijk was het doel om een Oscar na te jagen voor een dramatische rol.

Uiteindelijk liep het niet goed voor Daniels en hij besloot een gedurfde beslissing te nemen, terug naar Michigan te gaan met de prioriteit om zijn kinderen uit LA of New York op te voeden.

“Ik wist niet hoe ik kinderen moest opvoeden in New York of Los Angeles, maar thuis in Michigan wel. Dus ik zei tegen mijn vrouw: 'Laten we teruggaan naar Michigan',' zegt hij.

“Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat mijn carrière stand zou houden. Carrières niet. Ik dacht niet dat ik de looks had; dus ik dacht als het voorbij is, laten we dan al thuis zijn. Fataal gezien dacht ik dat ik nog vijf jaar zou krijgen en dan zou ik iets anders kunnen doen, verklaarde hij met Daily News.

In 1994 namen de zaken eindelijk een onverwachte wending. Daniels besloot uit Michigan te vertrekken en een baan na te jagen, maar het optreden waarvoor hij auditie wilde doen, was niet precies wat zijn team in gedachten had…

Jeff Daniels wilde dingen veranderen en komedie maken

Voor Jeff Daniels was het eindelijk tijd voor verandering. Toen hij zijn interesse aankondigde om auditie te doen voor Dumb & Dumber, maakte zijn team er niet veel van, ervan uitgaande dat het maar een fase was… maar de sfeer veranderde snel toen hij de rol kreeg.

Voor Jeff was het een kans om eindelijk de koers van zijn carrière te veranderen. "Weet je, ik deed veel drama's en was op weg naar een Oscar-parcours, wat dat ook is, en ik zei gewoon: 'Ik doe niet wat ik vijf jaar geleden deed; ik ben niet geïnteresseerd.' Ik ga om auditie te doen voor dat domme en domme ding."

Verschillende komieken deden uiteindelijk auditie voor de rol om naast Jim Carrey te spelen. Het voordeel dat Daniels had, was echter zijn vermogen om te reageren als een serieuze acteur, dit zorgde er uiteindelijk voor dat Jeff de rol kreeg.

"Er waren komieken die het wilden, maar hij wilde een acteur die hem zou laten luisteren omdat hij wist dat het pingpong was, het was heen en weer", legde Daniels uit."Dus ik liet hem gewoon leiden, en [Daniels 'personage] Harry Dunne had een vertraging van een halve seconde op wat [Carrey's personage] Lloyd ook zou doen."

Jeff kreeg uiteindelijk de rol die zijn carrière veranderde, maar de reactie van zijn team was niet positief…

Jeff Daniels' team had een interventie met de acteur de dag voorafgaand aan Dumb & Dumber… maar het werkte niet

Naast Actors Roundtable en The Hollywood Reporter besprak Jeff Daniels zijn reis om samen te werken met Jim Carrey in Dumb & Dumber. Achter de schermen was het buitengewoon verwarrend. Aan de ene kant was Jeff enthousiast om samen met Carrey te werken, maar aan de andere kant waren zijn mensen niet tevreden.

Volgens Daniels hield het team van drie agenten een interventie voorafgaand aan de garderobe-pasdag op de set, in een poging om te voorkomen dat de acteur meedeed aan de film. De zorg was dat de rol zijn carrière zou vernietigen zonder terug te keren… Naast Jim Carrey optreden was de grootste zorg, omdat de agenten dachten dat Carrey Daniels' doel zou wegvagen…

Daniels liet het niet aan zijn hart komen en in plaats daarvan was hij zich er volledig van bewust dat zijn Harry-personage een eigen willetje had en veel scènes zonder Lloyd.

Jeff heeft de juiste beslissing genomen en het heeft zijn carrière volledig nieuw leven ingeblazen.

Aanbevolen: