Sarah Jessica Parker zegt dat Diane Keaton 'stoer' voor haar was tijdens het maken van de familiesteen

Inhoudsopgave:

Sarah Jessica Parker zegt dat Diane Keaton 'stoer' voor haar was tijdens het maken van de familiesteen
Sarah Jessica Parker zegt dat Diane Keaton 'stoer' voor haar was tijdens het maken van de familiesteen
Anonim

Sarah Jessica Parker's Sex and the City-faam heeft haar behoorlijk ongewenste aandacht opgeleverd. Ten eerste heeft iedereen die wil weten hoeveel geld ze verdient voor haar grootste projecten, niet echt een harde tijd om erachter te komen. Ze heeft te maken met vrijwel iedereen die commentaar geeft op haar uiterlijk. En dan zijn er natuurlijk haar beruchte vetes met beroemdheden, zoals die met haar SATC-medester Kim Cattrall. Aan de andere kant stelde de HBO-show Sarah in staat een iconisch personage te spelen in een geliefde show en opende de deur voor een breder scala aan carrièremogelijkheden.

Een van Sarah's meest geliefde werk na de originele Sex and the City-serie is The Family Stone. De romantische komedie uit 2005 blijft een klassieker uit de kersttijd die jaarlijks opnieuw wordt bekeken. Terwijl de Thomas Bezucha-film gemengde recensies kreeg, groeide het al snel een toegewijde cult-aanhang. Hoewel Sarah dit op prijs stelt, heeft ze in een interview gezegd dat het werken met Diane Keaton een van de meest lonende onderdelen was, ondanks het feit dat de legendarische acteur hard voor haar was…

6 Waarom Sarah Jessica Parker speelde in The Family Stone

Sarah Jessica Parker was bijna klaar met de opnames van het laatste seizoen van de originele Sex and the City-serie toen schrijver/regisseur Tom Bezucha haar de rol in de film aanbood.

"Ik had net een lange duurloop voltooid als onderdeel van een project waar ik trots op was en dat duidelijk de loop van mijn leven had veranderd. Ik voelde me zeer bevoorrecht en het voelde alsof we [de show] konden stoppen] op een manier waar we ons allemaal goed bij voelden", zei Sarah tijdens een interview met Vulture. "Maar ik had ook een jonge zoon en ik keek er erg naar uit om zijn ouder te zijn en echte tijd met hem te hebben. Toen Family Stone opkwam, herinner ik me dat ik wat tijd had tussen het inpakken van de serie Sex and the City en het starten van een film. Ik wist dat mijn zoon met me mee zou gaan, wat heel belangrijk was. Dat is het mooie van films: ze zijn een eindige periode. Hoewel ze intens en allesverslindend zijn, is het een soort raam. Als ouder die tijd met mijn kind wilde doorbrengen, was dat ideaal."

5 Meredith Morton spelen was heel anders dan Carrie Bradshaw spelen

Een van de andere redenen waarom Sarah Jessica Parker de rol van Meredith Morton in The Family Stone op zich nam, had te maken met het feit dat het personage heel anders was dan degene waar ze beroemd om werd.

"[Thomas] had heel specifieke ideeën over dit personage. Hij bood een hele leuke uitdaging. Hij wilde dat ze vaardig was op manieren die ik niet op het scherm had gezien. Er was een soort kille kwaliteit voor haar, waar haar neuroses waren zo duidelijk, en toch werkt ze zo hard om dat te maskeren. Ze was zo strak gewonden,' legde Sarah uit aan Vulture. 'Er was ook die stilte. Carrie Bradshaw was erg fysiek. Ze bewoog veel; ze gebaarde veel. Handen waren een belangrijk onderdeel van de manier waarop ze verhalen vertelde, en dat wilde Tom echt niet, wat voor mij opwindend was. Daar hebben we echt veel over gesproken. Zelfs tijdens het fotograferen zou hij me soms herinneren aan enkele van die originele herkenningspunten waar we voor aan het fotograferen waren."

4 Sarah Jessica Parker's gecompliceerde relatie met Diane Keaton

Hoewel The Family Stone vooral een ensemblefilm is met enkele van de grootste gezichten in de industrie, besteedt Sarah het grootste deel van de film aan het uitvechten met het personage van Diane Keaton, Sybil, de moeder van haar liefdesbelang. In haar interview met Vulture legde Sarah uit dat ze erg nerveus was over het werken met de legendarische acteur.

"Ik was er nerveus over. Zij en ik hadden al eerder samengewerkt; we deden First Wives Club. Ik heb niet veel tijd met haar voor de camera doorgebracht, maar ik was wel een beetje bij haar in de buurt geweest. Ik was nerveus, maar daarvoor had ik tenminste wat uitwisselingen met haar. Ze was erg zenuwachtig. Ze was streng voor me."

Sarah ging verder met het verduidelijken van haar opmerking door te zeggen: "Ik wist in het begin niet zeker of ze persoonlijk hard voor me was, of het haar relatie met het personage was. Ik begon te begrijpen dat het erg veel over de dynamiek van de personages, waar zijn ze mee bezig. Ze was op een bepaalde manier hard voor me, maar het was heel specifiek voor het verhaal op de camera, en niet persoonlijk en niet gemeen. Het was een enorm plezier om die te spelen scènes met haar, en wonderbaarlijk angstaanjagend. Ik vond het geweldig om met haar te werken omdat ik veel heb geleerd over … ik kreeg - het was een soort backstage-pas om beter te begrijpen waarom ik zo van haar hield als acteur, en ik doe, en heb voor velen, vele jaren."

3 Wat Sarah Jessica Parker echt denkt over Diane Keaton

Sarah zei verder dat Diane "heel kieskeurig" is over haar werk.

"Ze heeft extreem hard gewerkt. Ze stelt veel vragen. Ze is serieus over het werk. Er is iets lichts voor haar. Er is een soort soufflé met Diane Keaton, "zei Sarah. "Ze is geestig en slim en ze lijkt op een bepaalde manier verspreid te zijn. Maar dat spreekt niet echt over de enorme intelligentie en ernst die ze in haar werk brengt. Het is geen toeval, haar werk. Het is niet gemakkelijk. Het is attent en overwogen. Ik hoop dat ik niet iets zeg dat ik niet zou moeten zeggen, maar ze draagt een koptelefoon op de set. Om gefocust te blijven, zal ze in principe een koptelefoon dragen totdat ze actie afroepen. Ik vind het een erg interessante manier om gefocust te blijven. Een set is heerlijk chaotisch. Er gebeurt veel, en veel last-minute aanpassingen, mensen praten en gaan over lijnen, alle verschillende disciplines op de set zorgen voor wat ze moeten doen. Het is een vreemd chaotische plek als je bedenkt wat er moet gebeuren. gebeuren op het moment dat de camera rolt, dat wil zeggen dat alles stil en stil wordt."

2 Heeft Sarah haar grote scènes geïmproviseerd met Diane Keaton?

Sommige momenten in The Family Stone, met name de beruchte keukenscène, lijken een improvisatiecomponent te hebben. Toen Sarah hiernaar werd gevraagd, zei ze: "Ik denk niet dat er veel wordt geïmproviseerd. Diane kan het en doet het prachtig. Ik doe het meestal niet omdat ik denk dat het moeilijk is om het echt, heel goed te doen. Ik weet zeker dat je hebt veel gevallen gezien waarin mensen denken dat ze er goed in zijn. Het is een beetje verschrikkelijk als iemand er niet goed in is en niets zinnigs toevoegt."

1 Wordt Sarah Jessica Parker het personage van Diane Keaton?

Tijdens haar interview met Hunter Harris bij Vulture, werd Sarah gevraagd of ze uiteindelijk zou worden zoals het personage van Diane Keaton, Sybil, wanneer haar kinderen oud genoeg zijn om hun partners uit te nodigen voor de feestdagen.

"Weet je, ik heb veel aan mijn kinderen en hun romantische leven gedacht. Matthew [Broderick, haar man] en ik zouden ons uiterste best doen om fatsoenlijk en beschaafd en gastvrij te zijn voor iemand van wie we denken dat hij onze kinderen niet verdient of waardig is, "zei Sarah, zichzelf enigszins contrasterend met het personage van Diane Keaton.

"Ik heb ook tegen [haar zoon] James Wilkie gezegd: 'Weet je, als je naar de universiteit gaat, kun je naar huis komen' … of wanneer hij getrouwd is, wanneer hij een volwassen persoon is en hij een romantische partner. Ik zou hem vertellen dat hij zou trouwen met een vrouw genaamd Mary, en ik heb geen idee waarom. Ik had zoiets van: 'Je begrijpt dat je elke vrijdag naar huis moet komen voor het avondeten, met of zonder je partner.' Ik stel me altijd voor dat het zal zijn als: Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Dat ze de meest perfecte, de meest geschikte keuze zouden zijn, dat we zoveel geluk zouden hebben. Ik hoop dat we een huis zijn dat onze kinderen willen thuiskomen, en dat mensen tijd met ons willen doorbrengen voor vakanties. Het zou een sensatie zijn. Ik weet niet wat je doet als je niet geeft om de romantische selectie van een kind. Ik weet niet hoe je daar doorheen moet komen. Als ik terugkijk, weet ik zeker dat ik een aantal mensen mee naar huis heb genomen waarvan mijn broers en ouders me later vertelden dat ze zo opgelucht waren toen we uit elkaar gingen."

Aanbevolen: