Olivia Newton-John was aanvankelijk onwillig om Sandy In Grease te spelen

Inhoudsopgave:

Olivia Newton-John was aanvankelijk onwillig om Sandy In Grease te spelen
Olivia Newton-John was aanvankelijk onwillig om Sandy In Grease te spelen
Anonim

Olivia Newton-John werd wereldberoemd toen ze de rol van Sandy Olsson vertolkte in de musicalfilm Grease uit 1978. Het publiek is het erover eens dat Newton-John fenomenaal werk heeft geleverd door de verlegen Australische transferstudent te spelen die het hart van met leer beklede veter Danny Zuko wint.

Na haar vroegtijdige dood in augustus 2022 wordt Newton-John met liefde herdacht in Hollywood en over de hele wereld. Verschillende van haar Grease-castmates en crewleden hebben openhartig verteld hoe het was om met haar te werken, en hoe ze zich echt voelde achter de schermen toen ze een van de beroemdste musicals uit de geschiedenis maakten.

Natuurlijk was Newton-John zoveel meer dan alleen Sandy van Grease. Maar de rol was cruciaal voor haar carrière en heeft een speciale plaats in de harten van fans van verschillende generaties. Interessant genoeg was de actrice er niet altijd zeker van dat het een goed idee was om de rol van Sandy te spelen.

Hoe Olivia Newton-John zich voelde over het spelen van Sandy

Olivia Newton-John was terughoudend om Sandy te spelen, vooral omdat ze zich te oud voelde voor de rol. Newton-John werd 29 tijdens het filmen, wat haar de verkeerde keuze zou hebben gemaakt om een personage op de middelbare school te spelen.

"Ik maakte me zorgen dat ik op 29-jarige leeftijd te oud was om een middelbare scholiere te spelen", vertelde de actrice in 2017 aan The Telegraph. Ze wees de rol niet af, maar ze stond erop een schermtest te doen om zorg ervoor dat ze het personage voor elkaar kan krijgen.

Newton-John was niet de enige hoofdrolspeler in Grease die ouder was dan het personage dat ze speelde. Toen het filmen begon, was John Travolta 23, Jeff Conway 26, Barry Pearl 27, Michael Tucci 31, Didi Conn 25, Jamie Donnelly 30 en Annette Charles 29. Stockard Channing, die Rizzo speelde, was 33 toen de film werd gemaakt.

Bovendien maakte Newton-John zich zorgen dat ze niet geschikt was voor Sandy omdat ze Australisch was. In de originele toneelproductie van Grease is Sandy Olsson eigenlijk een Amerikaanse student genaamd Sandy Dumbrowski. De filmmakers hebben de achtergrond van het personage echter aangepast aan Newton-John.

"Ik was erg nerveus over het maken van de film, omdat ik een Australiër was, maar ze zeiden: 'Dat geeft niet, je kunt een Australisch accent gebruiken'", herinnert ze zich.

Newton-John maakte zich naar verluidt ook zorgen over het effect dat een hoofdrol in de film zou hebben op haar muziekcarrière, wat erg goed ging toen ze de rol kreeg aangeboden.

"Ik was erg bang om nog een film te maken, omdat mijn muziekcarrière goed ging", zei Newton-John (via Vanity Fair), "en ik wilde het niet verknoeien door nog een film te maken die niet goed.”

De filmmakers konden echter alle zorgen van Newton-John wegnemen. Nadat ze haar schermtest had voltooid, kwam ze op het idee om Sandy te spelen, schreef ze zich in en schreef geschiedenis.

Waarom Sandy's transitie Olivia Newton-John zorgen baarde

Zelfs nadat Olivia Newton-John de rol van Sandy had aanvaard, had ze nog steeds zorgen en bedenkingen over sommige delen van het script. Ze maakte zich namelijk zorgen over het uitvoeren van Sandy's karakterboog tegen het einde van de film, wanneer ze transformeert van gereserveerde Sandy One naar rokende, motorchique Sandy Two.

"Dat was zo'n stuk, en iets waar ik me echt zorgen over maakte", vertelde Newton-John aan Vanity Fair. "Maar toen het gebeurde, was het gewoon een geweldig gevoel. Het was erg bevrijdend. Niet alleen voor Sandy, maar ook voor mij. “

"Omdat ik altijd het buurmeisje was", ging ze verder. “En toen stapte ik in die trailer met die jongens en ze stopten me in die outfit en het haar en ik liep naar buiten om Randal te laten zien, en de hele bemanning draaide zich om. En de blik op hun gezichten!”

Hoe regisseur Randal Kleiser zich voelde over het casten van Olivia Newton-John

Ondanks het beperkte geloof van Newton-John in haar eigen potentieel als Sandy, kon regisseur Randal Kleiser zien dat ze perfect was voor de rol van conservatieve Sandy. Hij had echter bedenkingen bij haar transformatie naar wilde Sandy.

"Ik wist dat ze perfect was voor de conservatieve Sandy", zei hij (via de Sydney Morning Herald). “Maar ik was privé bezorgd dat ze de transformatie niet zou kunnen uitvoeren. Maar ik hoefde me natuurlijk geen zorgen te maken.”

Hij herinnerde zich dat Newton-John onmiddellijk een klik had met haar co-ster John Travolta, wat bleek uit de eerste screentest.

"Instant chemie, ze hadden het gewoon", zei hij. "Ze ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens een screentest, Olivia was erg nerveus en op dat moment wilden John en ik haar echt voor de rol."

Terugkijkend op het succes van de film, bevestigde Kleiser dat een groot deel van het succes van Grease, dat door velen als een perfecte musical wordt beschouwd, te danken was aan het feit dat Newton-John de overgang van Sandy One naar Sandy Two tot stand bracht:

“… hier zijn we meer dan 40 jaar later, en Grease heeft deze langdurige erfenis, en zoveel daarvan komt neer op hoe ze die twee kanten van Sandy echt omarmde. Ik denk niet dat Grease zou zijn wat het was zonder Olivia.”

Aanbevolen: