Deze sterren zijn belangrijke beschermheren van de kunsten

Inhoudsopgave:

Deze sterren zijn belangrijke beschermheren van de kunsten
Deze sterren zijn belangrijke beschermheren van de kunsten
Anonim

Al eeuwenlang waren kunstenaars afhankelijk van de steun van rijke mecenassen om te kunnen werken. Grote schilders en beeldhouwers zoals Pablo Picasso, Jackson Pollack en Michelangelo werden allemaal de bekende namen die ze zijn dankzij donaties, aankopen en algemene financiële steun van rijke royals, edelen en anderen.

Artiesten zijn tegenwoordig niet anders. Velen zouden niet kunnen functioneren zonder de financiële steun van rijke mecenassen, waaronder veel beroemdheden zoals acteurs, muzikanten en wereldleiders. Of het nu gaat om donaties aan organisaties, veilingen, aanstormende kunstenaars in de dop of gewoon door het samenstellen van indrukwekkende collecties, deze grote namen zijn ook enkele van de grootste supporters van de kunsten.

9 Martha Stewart

Exploring the Arts is een non-profitorganisatie, opgericht door zanger Tony Bennett en anderen, "wiens missie het is om de rol van kunst in het Amerikaanse onderwijs te versterken door met kunst verrijkte programmering terug te brengen naar openbare scholen in het hele land, " volgens LookToTheStars.com. Stewart plaatste ook een artikel op haar website waarin de meest succesvolle vrouwen in de moderne kunstwereld werden belicht, werd gespot bij het kopen van sculpturen tijdens de 2012 FiFi Awards en trad in 2021 toe tot de NFT-marktplaats. Veel andere sterren zijn in het NFT-spel terechtgekomen, waaronder Paris Hilton en Martha Stewart's vriend Snoop Dogg.

8 Lady Gaga

De lijst met beroemdheden die Exploring The Arts steunen is uitgebreid. Onder de vele A-lijstnamen die de organisatie hebben gesteund, eraan hebben gedoneerd of beide, is er één popdiva-icoon Lady Gaga. Haar steun voor de kunsten is zo diepgaand dat SAG-AFTRA Lady Gaga eerde tijdens hun 2018 Patrons Of The Artists Awards, samen met Harrison Ford en Spike Lee.

7 Michail Gorbatsjov

Je kunt een wereldleider niet negeren die zijn macht en bekendheid gebruikt om de bloei van de kunsten te ondersteunen. Onder de leiders die via Exploring The Arts en andere stichtingen steun aan de kunsten bieden, is de ex-Sovjet/Russische president Michail Gorbatsjov. Ook hield Gorbatsjov, toen hij nog president van de Sovjet-Unie was, toezicht op programma's die kunst uit de vroege Russische geschiedenis herstelden voor het publiek.

6 Leonardo DiCaprio

DiCaprio verzamelt allerlei soorten kunst, waaronder prehistorische stukken. DiCaprio is niet alleen zeer goed verbonden met de kunstwereld, maar hij heeft deze connecties ook gebruikt om geld in te zamelen voor de verschillende filantropische doelen die hij ondersteunt. In 2018 organiseerde DiCaprio een kunstveiling waarvan de opbrengst naar de Leonardo DiCaprio Foundation ging, die strijdt voor milieubescherming en de rechten van inheemse volkeren. De veiling omvatte een uitgebreide reeks zeldzame stukken van iconische kunstenaars, waaronder een schilderij van Wayne Thiebaud ter waarde van $ 3 miljoen.

5 Jay-Z en Beyoncé

Het beruchte machtspaar is zowel een prominent paar kunstverzamelaars als aanhangers van beginnende kunstenaars. Beyoncé huurde de voorheen onbekende fotograaf Awol Erizku in om haar zwangerschapsaankondigingsfoto's te maken en huurde Tyler Mitchell in voor een Vogue-shoot, waardoor hij de eerste zwarte fotograaf was die een cover voor het tijdschrift maakte. Jay-Z is ook goed thuis in de kunsten en noemt namen als Rembrandt, Jeff Koons en Basquiat als slechts enkele van zijn favorieten. Hij heeft ook gezegd dat hij zich voor zijn muziek en optredens heeft laten inspireren door artiesten als Koons en Hearst. De twee nemen ook graag dochter Blue Ivy mee naar kunstveilingen, waar ze hen soms heeft geholpen om het winnende bod binnen te halen. Je kunt ook foto's opgraven van Jay-Z en Beyonce die zich verkleden als beroemde artiesten, zoals die keer dat Jay-Z zich verkleedde als Basquiat en Beyoncé als Frida Kahlo.

4 Ellen DeGeneres

Volgens ArtNet.com en Architectural Digest staat het huis van DeGeneres vol met zeldzame en exotische stukken van enkele van 's werelds beroemdste kunstenaars. DeGeneres is de trotse eigenaar van enkele van Diego Giacometti's bronzen kattenbeelden, schilderijen van pop-artlegende Andy Warhol en sculpturen van Ruth Osawa. Zij en haar partner Portia De Rossi zijn betrokken bij verschillende kunstprojecten en in 2020 veilden ze een indrukwekkend deel van hun collectie.

3 Steve Martin

De komiek en acteur is zowel een prominente beschermheer als een verzamelaar en hij heeft het geluk enkele van de zeldzaamste kunstwerken ter wereld te bezitten, waaronder Picasso's, O'Keefes en meer. Hij is door CBS geïnterviewd over zijn liefde voor kunst, heeft educatieve video's gemaakt voor het Museum of Modern Art over het observeren en waarderen van abstracte kunst, en natuurlijk heeft hij gedoneerd aan kunstprogramma's. Hij gebruikte zijn status van beroemdheid ook om de aandacht te vestigen op een ondergewaardeerde kunstschool die 'synchronisme' wordt genoemd, en hij hielp bij het opzetten van een kunstfonds dat de verheffing van inheemse kunstenaars in Australië ondersteunt.

2 Johnny Depp

Hoewel de rechtszaak wegens laster tussen Johnny Depp en Amber Heard tumultueus en soms hartverscheurend was, hoorde het publiek niet alleen het slechtste over beide sterren. Een positieve conclusie van de proef was hoe ver Depp zal gaan om creatievelingen te ondersteunen die hij bewondert, zoals zijn vriend kunstenaar Issac Baruch. Tijdens zijn getuigenis onthulde Baruch dat Depp zijn bekendheid ondersteunde door hem een plek te geven om te wonen en het geld te verstrekken voor zijn eerste kunsttentoonstelling. Dankzij Johnny's steun veranderde Baruch bijna van de ene op de andere dag van een worstelende artiest in een miljonair.

1 Cheech Marin

De acteur en stoner-komiek van Cheech en Chong is ook een prominente supporter van Chicano-kunsten. Marin, die Chicano is, heeft een uitgebreide collectie Chicano-kunst en heeft verschillende tentoonstellingen gefinancierd die draaien om de cultuur en geschiedenis van Chicano. Zijn steun is zo diep en diepgaand dat er nu een museum is gewijd aan Chicano-kunst en academici, vernoemd naar Spy Kids en Desperado-acteur. Het Cheech Marin Center For Chicano Art And Culture, ook wel bekend als "The Cheech", opende in 2022 in Riverside Californië en heeft meer dan 500 kunstwerken.

Aanbevolen: