Dit is waarom fans eindelijk Elijah Wood beginnen te waarderen

Inhoudsopgave:

Dit is waarom fans eindelijk Elijah Wood beginnen te waarderen
Dit is waarom fans eindelijk Elijah Wood beginnen te waarderen
Anonim

Hij is het meest bekend van 'The Lord of the Rings', maar afgezien van zijn tijd als Frodo Balings, hadden veel mensen niet veel van Elijah Wood gezien.

Of als ze dat wel deden, merkten ze hem niet echt op.

Maar dat is de laatste tijd allemaal veranderd omdat fans Woods eindelijk hebben ontdekt, om een handvol redenen.

Elia Wood was vroeger beroemd om één ding

Toen hij zich aansloot bij 'LOTR', was Elijah Wood pas ongeveer tien jaar in de branche actief. Zijn eerdere werken bevatten echter veel tv-commercials, optredens in muziekvideo's en minder opvallende maar klassieke films zoals 'The Adventures of Huck Finn'.

Tegen de tijd dat Elijah aan zijn reis in 'LOTR' begon, was hij net bezig met meer volwassen rollen. De kans leek een beetje van voorbijgaande aard voor Wood; een hobbit spelen was geen glamoureuze rol, maar het bleek zijn beroemdste te zijn.

En hoewel hij toen niet zo bekend was, zeggen sommigen dat Elia onderbetaald werd voor 'LOTR', gezien zijn status als beroemdheid tegenwoordig. Hij kreeg eerder erkenning omdat hij een getalenteerde kinderster was, dus misschien is er iets aan de klachten van fans dat hij niet genoeg is erkend.

Maar wat veranderde er voor Elia?

Het tij keerde toen fans de andere films van Elia ontdekten

Voor iemand die Elijah Wood in 'LOTR' zag en zijn optreden leuk vond, was er niet veel anders om naar te zoeken. Per slot van rekening heeft zijn reeks films als een hobbit de reputatie van Wood gecementeerd en eigenlijk ook de manier waarop kijkers hem zagen.

Maar filmliefhebbers die ruimdenkend genoeg waren om Woods andere werken een kans te geven, waren aangenaam verrast.

In plaats van Elijah alleen maar te bewonderen voor zijn vertolking van Frodo, begonnen fans zich te vertakken en te erkennen dat de acteur toch behoorlijk veelzijdig is. Van zijn rol in 'I Don't Feel at Home in This World Anymore' tot zijn oudere werk in 'Radio Flyer' (Wood was ongeveer 11), filmkijkers waren verbaasd hoeveel ze genoten van Woods werk.

Wood heeft het ook druk gehad sinds de laatste 'LOTR'-verpakking, met het uiten van een personage in 'Star Wars Resistance', het filmen van de Netflix-serie 'Dirk Gently's Holistic Detective Agency' en meer.

Voor oude fans van Elijah is het verfrissend om hem in verschillende rollen te zien waarbij hij geen prothetische hobbitvoeten hoeft aan te trekken. En het lijkt erop dat Wood helemaal geen plannen heeft om het rustiger aan te doen (ook al zit hij al meer dan 30 jaar in de branche!).

Zijn volgende project? 'The Toxic Avenger' is momenteel aan het filmen, terwijl 'L. A. Rush' is in post-productie.

Aanbevolen: