De echte reden waarom Olivia Rodrigo's 'Sour' zo'n groot probleem was

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Olivia Rodrigo's 'Sour' zo'n groot probleem was
De echte reden waarom Olivia Rodrigo's 'Sour' zo'n groot probleem was
Anonim

Disney pusht de meeste van zijn sterren om muzikanten te zijn. De zaak was hetzelfde voor Olivia Rodrigo toen ze lid werd van het Huis van Muis. Net als verschillende andere Disney-sterren begon Olivia als actrice. Eerst in de Disney-serie Bizaardvark daarna in de hitshow High School Musical: The Musical: The Series. Ze is ongetwijfeld een uitstekende actrice, maar de starlet trok meer aandacht vanwege haar krachtige zang. In 2021 maakte Olivia mijlpalen waardoor haar fans letterlijk met hun kaken op de grond lagen. Haar liedjes bereikten wereldwijd nummer één.

Olivia's nummers verzamelden meer dan 100 miljoen streams op Spotify, en voor Gen Z werden haar nummers weken op rij TikTok-anthems. Na het uitbrengen van een aantal hitsongs maakte de artieste in mei 2021 haar livedebuut bij de BRITs. Daar trad Olivia op voor de meeste van haar idolen. Ze stal de show met haar verbluffende uitvoering van Driver's Licence. Dat was niet alleen haar eerste prijsuitreiking, maar het was ook haar eerste bezoek aan het Verenigd Koninkrijk en Londen. In dezelfde maand verscheen Olivia op SNL en bewees opnieuw haar ongelooflijke talent. Dit is waarom Olivia nooit zal zijn zoals andere zangeressen en waarom haar album Sour zo'n groot succes was.

Olivia Rodrigo werd Amerika's grootste nieuwe popster

Tijdens haar presentatie op SNL bewees Olivia dat ze een geweldige artiest is en kreeg ze veel complimenten op Twitter, waarbij één persoon schreef: "Olivia Rodrigo is de beste live-zangeres van dit moment. Weet niet wat ik verwachtte, maar het was niets zo ongelooflijk als dit SNL-optreden. Ze klinkt net zo moeiteloos als op de plaat."

Olivia's debuutalbum, Sour, opende op nummer 1 in de Billboard 200 Chart in de week die eindigde op 27 mei 2021. Volgens Billboard lanceerde Sour "met de op een na grootste streamingweek ooit voor een niet-R&B/hiphop-album, en de op één na grootste voor een album van welk genre dan ook door een vrouwelijke artiest."

Het album maakte haar ook de eerste artiest die een carrière begon met haar eerste drie singles in de top 10 van de Hot 100 Chart. Toen Olivia's album uitkwam, was ze een van de slechts vier artiesten geboren na 2000 die bovenaan de hitlijst stonden, waaronder Billie Eilish, 24kGoldn en Jawsh 685. Toen het album uitkwam, hoopten fans op zijn minst een Grammy-nominatie omdat Olivia laag was. sleutel met popmuziek op haar rug.

Olivia Rodrigo zal nooit zijn zoals andere zangeressen

Aangezien Olivia een Disney-kindsterretje is, kunnen fans niet anders dan overeenkomsten trekken in vergelijkingen met voormalige sterren als Miley Cyrus, Demi Lovato en Selena Gomez. Selena, die uitbrak op Disney Channel's Wizards of Waverly Place, heeft veel gesproken over de donkere kant van het opgroeien als een beroemd kindsterretje, en de plotselinge grote interesse in haar bikinilichaam was een voorbeeld.

Als het op Miley aankomt, waren haar ervaringen veel erger. Ze zei dat ze haar menstruatie begon terwijl ze op de set van Disney zat en serieuzere zaken behandelde zoals lichamelijke problemen en angst. Demi Lovato heeft veel meegemaakt bij Disney en na zijn vertrek. Maar één ding hebben al deze beroemdheden gemeen: ze hebben allemaal hit na hit uitgebracht.

Olivia heeft haar fans ook gezegend met een aantal fantastische nummers, maar ze zei dat haar pad anders is dan de sterren voor haar. In een Nylon-interview in mei 2021 zei Olivia dat ze zich zeer bewust is van dat klassieke Disney-popmeisje-archetype dat fans zouden kunnen associëren met Miley Cyrus, Demi Lovato en Selena Gomez. Haar enorme succes maakt haar nu al anders dan de meeste voormalige Disney-sterren of welke vrouwelijke artiest dan ook.

Olivia Rodrigo's creatieve vrijheid maakt deel uit van haar succes

Er zijn enkele redenen waarom Olivia waarschijnlijk nooit zal zijn zoals de rest. Ten eerste, in tegenstelling tot veel voormalige Disney-sterren die zich in de muziek vestigden, had Olivia gerekend op totale controle over haar inhoud. Ze sloeg de ondertekening bij Hollywood Records, eigendom van Disney, over en ging rechtstreeks naar een groot label. Olivia tekende bij Geffen Records, dat eigendom is van Universal, en onderhandelde over haar contract om al haar meesters vanaf het begin van haar carrière te bezitten.

Dan is er de creatieve vrijheid die veel andere Disney-sterren nooit hadden. Disney beheert de meeste inhoud die hun sterren produceren wanneer ze nog bij het bedrijf zijn getekend, en het nadeel is dat ze zelden de vrijheid krijgen om dingen te verdraaien. Het was echter een andere ervaring voor Olivia.

Ze schreef All I Want, Nini's opvallende nummer in High School Musical: The Musical: The Series, helemaal in haar eentje. Omdat haar personage Nini muziek voor de show schrijft, legde Olivia uit dat de maker van de show, Tim Federle, haar singer-songwriterkwaliteiten echt wilde benadrukken met een nieuw nummer. Olivia schreef het nummer in slechts drie dagen terwijl ze de serie filmde en naar school ging. All I Want markeerde haar songwritingdebuut. Nu wordt ze beschouwd als een van de meest prominente zangeressen van deze generatie.

Aanbevolen: