De 8 meest positieve online fanbases in muziek

Inhoudsopgave:

De 8 meest positieve online fanbases in muziek
De 8 meest positieve online fanbases in muziek
Anonim

Sociale media hebben de manier veranderd waarop fans omgaan met hun favoriete artiesten en met elkaar. Vóór de dagen van Twitter, Instagram, Tumblr en Facebook konden fans hun favoriete artiest alleen bereiken door een brief te schrijven, en de enige manier om andere fans te ontmoeten was door een concert of ander georganiseerd evenement bij te wonen. Nu hoeven fans alleen nog maar een tweet te sturen over hun favoriete artiest en honderden (of zelfs duizenden) andere mensen kunnen die tweet zien en hun eigen antwoord sturen.

Helaas kunnen sociale media ook een broedplaats zijn voor pesten, intimidatie en gewoon over het algemeen onaangenaam gedrag. Het is een stuk makkelijker om een gemene opmerking te maken als je je achter je computerscherm verstopt dan om diezelfde gemene opmerking in iemands gezicht te maken. Hierdoor krijgen online fandoms soms een slechte reputatie omdat ze 'giftig' zijn - een woord dat de Merriam-Webster Dictionary definieert als 'extreem hard, kwaadaardig of schadelijk'. De Bachelor-fandom heeft bijvoorbeeld de reputatie giftig te zijn.

Met het steeds toenemende belang van online fandoms en de prevalentie van toxiciteit binnen deze fandoms, wilde WordTips weten wie de aardigste en meest positieve online fanbases waren. Dit is wat ze hebben gevonden.

9 De WordTips-methodologie

Uit een onderzoek van WordTips blijkt dat dit de meest positieve online fandoms zijn
Uit een onderzoek van WordTips blijkt dat dit de meest positieve online fandoms zijn

Volgens de studie van WordTips hebben ze "een sentimentanalyse-onderzoek uitgevoerd om de negatieve en positieve woorden te identificeren die worden gebruikt door 186 van de meest gepassioneerde Twitter-fanbases." Om de fanbases te vinden, hebben ze "een lange lijst met fanbases en hun idolen samengesteld uit bronnen, waaronder USA Today, Newsweek, Forbes enBusiness Insider , identificeert één Twitter-account dat elk idool vertegenwoordigt. Met behulp van Twitter API vonden [ze] 1.000 tweets van ten minste 100 unieke volgers van elk van deze accounts en analyseerden ze tweets met behulp van het NRC-lexicon om het percentage positieve en negatieve woorden te achterhalen. [Ze] rangschikten de fanbases vervolgens op het aantal positieve of negatieve woorden per 1000 gebruikte woorden."

8 Ed Sheeran en zijn "Sheerios"

Ed Sheeran's fans - die zichzelf "Sheerios" noemen - komen binnen als de achtste meest positieve online fandom volgens de WordTips-studie. De fans van Ed Sheeran hebben zojuist de fans van Lady Gaga, David Guetta, Shakira en Alicia Keys verslagen voor de achtste plek op deze lijst.

7 Katy Perry en haar "KatyCats"

Katy Perry's fans - die zichzelf "KatyCats" noemen - komen binnen als de zevende meest positieve online fandom volgens de WordTips-studie.

6 Justin Bieber en zijn "Beliebers"

De fans van Justin Bieber - die zichzelf "Beliebers" noemen - komen binnen als de zesde meest positieve online fandom volgens de WordTips-studie.

5 Shawn Mendes en zijn "Mendes-leger"

Shawn Mendes-fans - die zichzelf het "Mendes-leger" noemen - komen binnen als de vijfde meest positieve online fandom volgens de WordTips-studie. Tegenwoordig wordt de term "leger" meestal geassocieerd met BTS-fans, maar de fans van Shawn Mendes gebruiken de term ook, en Mendes grapte ooit zelfs dat het BTS-leger de naam van zijn fans "stelde". Hij was er snel bij om duidelijk te maken dat hij alleen maar aan het dollen was en dat hij de term 'leger' graag met BTS deelde.

WordTips ontdekte dat de fans van Shawn Mendes 307 positieve woorden gebruiken in elke 1000 woorden in totaal, wat zijn fans de vijfde meest positieve online fandom in muziek maakt volgens het onderzoek.

4 Zayn Malik en zijn "Zquad"

Zayn Malik's fans - die zichzelf de "Zquad" noemen - komen binnen als de vierde meest positieve online fandom volgens de WordTips-studie. WordTips ontdekte dat Zayns fans 309 positieve woorden gebruiken in elke 1000 woorden in totaal, wat volgens het onderzoek zijn fans de vierde meest positieve online fandom in muziek maakt.

3 Taylor Swift en haar "Swifties"

Taylor Swift's fans - die zichzelf "Swifties" noemen - komen binnen als de derde meest positieve online fandom volgens de WordTips-studie. WordTips ontdekte dat de fans van Taylor Swift 315 positieve woorden gebruiken in elke 1000 woorden in totaal, wat haar fans verbindt met de fans van Daddy Yankee als de op één na meest positieve online fandom in muziek volgens het onderzoek.

Swifties hebben de reputatie erg luidruchtig online te zijn, of ze nu kritiek hebben op een van Taylor Swifts ex-vriendjes of ingewikkelde theorieën bedenken over haar muziek.

WordTips theoretiseert dat Swifites tegenwoordig misschien extra positief zijn vanwege de hoeveelheid nieuwe muziek die hun idool hen heeft gegeven; Taylor Swift heeft de afgelopen jaren vier studioalbums uitgebracht.

2 Daddy Yankee en zijn fans

Daddy Yankee's fans komen binnen als de tweede meest positieve online fandom volgens de WordTips-studie. Zijn fandom lijkt niet één uniforme bijnaam te hebben, hoewel sommige fans zichzelf het DY-leger noemen. WordTips ontdekte dat de fans van Daddy Yankee 315 positieve woorden gebruiken in elke 1000 woorden in totaal, wat zijn fans verbindt met Swifties als de op één na meest positieve online fandom in muziek volgens het onderzoek.

1 One Direction en hun "directioners"

Op de eerste plaats komen fans van One Direction, die zichzelf 'Directioners' noemen. WordTips ontdekte dat Directioners 322 positieve woorden gebruiken in elke 1000 woorden in totaal, waardoor ze volgens het onderzoek de meest positieve online fandom in muziek zijn.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit slechts één onderzoek is en dat het een heel specifieke methodologie gebruikt. "Positief" is een subjectieve term, en dus zal en kan er nooit één afdoende manier zijn om echt de meest positieve fandoms te bepalen. Bovendien is geen enkele fandom een unieke entiteit. Elk fandom bestaat uit een unieke verzameling individuen met verschillende persoonlijkheden, meningen en communicatiemethoden. Daarnaast is WordTips ook heel duidelijk dat "geen enkele fanbase 100% goed of slecht is" en dat "een fanbase absoluut geen reflectie is op de artiest… dat ze standhouden."

Dus, hoewel deze resultaten fascinerend zijn, zijn ze niet het einde. Er is positiviteit en negativiteit in elk fandom, en elke individuele fan is anders.

Aanbevolen: