De tragedies die de ranzige stand-uphumor van Bob Saget vormden

Inhoudsopgave:

De tragedies die de ranzige stand-uphumor van Bob Saget vormden
De tragedies die de ranzige stand-uphumor van Bob Saget vormden
Anonim

De plotselinge dood van Bob Saget deed het internet zoemen terwijl fans rouwden om het verlies van een van de grootste tv-sterren van de jaren negentig.

Vrienden en castmates stortten liefde en verdriet uit op sociale media, met behulp van oprechte bijschriften om details te delen over hun laatste interacties met hun geliefde vriend. Velen wachtten met ingehouden adem op de resultaten van de autopsie, bang dat het terug zou komen om iets sinisters te tonen, zoals fentanyl of misschien een overdosis.

Bob Saget had tenslotte een gedocumenteerde geschiedenis van drugs- en alcoholmisbruik, waarbij hij toegaf cocaïne te hebben geprobeerd en dronken te hebben gereden in de nasleep van zijn scheiding, hoewel men dacht dat hij nuchter was geworden en dat zijn hele carrière zo bleef.

Gelukkig werd geoordeeld dat zijn dood een natuurlijke dood was, maar veel van de stukken die over de Full House-ster worden gepubliceerd, wijzen op verslaving als onderdeel van de donkere kant van zijn geschiedenis die veel van zijn ranzige stand-upmateriaal heeft geïnformeerd.

Als stripfiguur was hij veel scherper dan de Danny Tanner-kijkers op tv zagen. Hier is een blik op de tragedies die de ordinaire stand-uphumor van Bob Saget vormden.

Hij had een geschiedenis van rijden onder invloed

In de nasleep na zijn scheiding van zijn eerste vrouw Sherri Kramer in 1997, nam Bob Saget deel aan gevaarlijk gedrag, zoals drinken en autorijden.

Een keer, in 2003, kreeg hij een black-out tijdens het rijden en rolde hij een stoeprand op.

Bij een klassieke, gezonde beweging van Bob Saget was het terwijl hij aan het rijden was om een knuffeldier op te halen dat een van zijn dochters bij haar moeder had achtergelaten.

Gelukkig heeft hij zichzelf of iemand anders geen pijn gedaan. Bij een later incident, nadat hij door een politieagent was aangehouden wegens te hard rijden, was hij net bang genoeg om dat soort roekeloos gedrag te stoppen.

Hij verloor twee heel jonge zussen

Tragisch genoeg verloor Bob Saget twee zussen, beide op jonge leeftijd. In 1984 stierf zijn zus Andi aan een hersenaneurysma toen ze nog maar 35 jaar oud was.

Zijn andere zus, Gay, stierf slechts negen jaar later op 44-jarige leeftijd aan een auto-immuunziekte, wat ongetwijfeld nog meer onvoorstelbaar verdriet veroorzaakte voor Bob en zijn ouders Dolly en Benjamin.

Benjamin stierf in 2007 en Dolly in 2014. Ondanks het ondoorgrondelijke verlies hebben fans getroost door te denken dat Bob, zijn zussen en hun ouders nu misschien allemaal samen in geest zijn.

Drie van zijn ooms stierven aan een hartaanval

Bob Saget vertelde Howard Stern in 1998 dat zijn familie, naast de dood van zijn twee zussen, ook de dood van drie ooms had doorstaan, die allemaal stierven aan een hartaanval voordat ze zelfs 40 jaar oud waren.

De ster legde uit dat dit ervoor zorgde dat hij al op jonge leeftijd "geobsedeerd door de dood" raakte en zei dat komedie al vroeg een redder in nood voor hem was."Het was een verdedigingsmechanisme en het heeft me echt geholpen te overleven. Het hielp me mentaal in leven te blijven in plaats van me door [tegenspoed] te laten vernietigen," voegde hij eraan toe.

Dit geeft aan hoe gevoelig Bob Saget werd als volwassene, aangezien zijn vrienden allemaal meldden dat hij elk gesprek beëindigde met 'I love you', en waarom hij echt bereid was om alles op het podium te zeggen om te lachen het maakt niet uit hoe gespannen of daarbuiten het was.

Bob Sagets ouders hadden voor zijn geboorte een tweeling verloren

In zijn memoires, Dirty Daddy, onthulde Bob Saget dat zijn ouders al een grote tragedie hadden meegemaakt toen hij werd geboren.

Dagen nadat Dolly in 1954 bevallen was van de tweeling Robert en Faith, kreeg het ziekenhuis te maken met een uitbraak van dysenterie, die hun twee pasgeborenen besmette en fataal bleek te zijn.

In een reeks gebeurtenissen die in de sterren geschreven moeten zijn, werd Bob twee jaar op de dag na de tweeling geboren en deelden ze hun verjaardag. Zijn ouders noemden hem Robert, wat volgens Bob Saget een eer was.

Bob Saget noemde het donkere, verwrongen gevoel voor humor van zijn familie als het ding dat hen hielp deze verliezen te overleven, en dat de dood een vast onderwerp was in hun huishouden.

"Wat mijn familie doormaakte… is wat dat cruciale komedie/overlevingsgen heeft gecreëerd en bevorderd, dat zich duidelijk openbaarde in mijn vader en in mij. Het was dit deel van mijn DNA waardoor ik twee van de belangrijkste mensen in mijn leven en nog harder pushen om een carrière na te streven door mensen aan het lachen te maken."

Dit gedeelde begrip van dood en verlies leidde er ongetwijfeld toe dat Bob het gevoel had dat er geen onderwerp te taboe was om over te praten.

Hij leed aan een burst-bijlage

Toen hij slechts 22 jaar oud was, kreeg Bob Saget een blindedarmontsteking die uiteindelijk gangreen werd en werd verwijderd.

Hij had zich doelloos door de universiteit geworsteld, maar zijn ternauwernood aan de dood ontsnapte hem het perspectief dat hij nodig had om iets te veranderen. Hij werd gezonder en ontdekte dat hij een carrière in comedy en optreden wilde nastreven.

Hij verloor zijn vriend Robin Williams

Bob Saget was een goede vriend van Robin Williams en nam de dood van de Mrs. Doubtfire-acteur in 2014 heel hard op. Het verlies van Robin motiveerde hem nog meer om zijn vak voort te zetten.

"Ik denk dat wat er met mij is gebeurd, is dat ik echt - om een van Robin's filmcitaten te stelen - 'pluk de dag', wat nu meer waar is dan ooit, "zei hij destijds.

"Ik kan geen tijd verspillen aan dingen die ik vroeger als jongere man deed, gewoon gek worden van dingen waar ik geen controle over had. Het is tijd om echt van mijn werk en mijn vak te genieten, en gewoon uit te gaan en doe het goed."

En dat is precies wat Bob Saget deed, en dat is precies wat fans het meest aan hem zullen missen.

Aanbevolen: