Boy Meets World, Fresh Prince Of Bel-Air en andere geweldige sitcoms uit de jaren 90

Boy Meets World, Fresh Prince Of Bel-Air en andere geweldige sitcoms uit de jaren 90
Boy Meets World, Fresh Prince Of Bel-Air en andere geweldige sitcoms uit de jaren 90
Anonim

De jaren '90 was een tijdperk dat ons Beanie Babies, Pokemon en Goosebumps gaf. Dat gezegd hebbende, de jaren '90 gaven ons ook veel hilarische sitcoms die de tand des tijds hebben doorstaan en blijven spelen op onze televisietoestellen. Hier zijn enkele van de favorieten van fans.

Sabrina de tienerheks

Voor The Chilling Adventures of Sabrina hadden we Sabrina: The Teenage Witch. Hoewel de sitcom een beetje alledaags wordt tijdens Sabrina's studententijd, herinneren we ons allemaal nog haar eerste ervaringen met het gebruik van magie, het kussen van Harvey (alleen voor hem om in een pad te veranderen), haar kronkelige weg naar het verkrijgen van haar heksenvergunning, en die laatste, romantische scène waarin ze haar verloofde bij het altaar achterlaat (dat verloopt soepeler dan het lijkt) om bij haar soulmate, Harvey, te zijn.

Oh, en wie kan al zijn popicoon-cameo's uit de jaren 90 vergeten, waaronder Britney Spears, NSYNC en Usher.

Volledige huis

Deze sitcom herdefinieert het idee van sitcoms met een familiethema. Terwijl de originele formule bestaat uit moeder, vader en een stel kinderen, geeft Full House ons vader, oom, vaders beste vriend en een stel kinderen die in aantal blijven groeien naarmate de serie vordert.

Misschien wat de show live maakt, is de spin-off, Fuller House, die constant verwijst naar de klassieker waarmee het allemaal begon. En natuurlijk zijn er de Olsen-tweeling die de hele serie te adorabel hilarisch waren.

Fresh Prince of Bel-Air

Eén ding dat deze sitcom heeft, is originaliteit. Nooit eerder hadden we een tiener gezien die uit een verarmde buurt in Philly werd gehaald en in het chique Bel Air werd geplaatst.

De tiener in kwestie, Will (gespeeld door Will Smith), slaagt er vrij snel in om de genegenheid van zijn klasgenoten te krijgen, maar hij botst met zijn uitgebreide familieleden terwijl ze zich aanpassen aan Wills slimme persoonlijkheid.

Voor een sitcom pakt het serieuze problemen aan (met name sociale klassenstratificatie) en daarom blijft het een klassieker, samen met het pakkende openingsthema gezongen door Smith zelf.

Vrienden

Friends heeft zijn stempel gedrukt op de nationale televisie en is sinds de oorspronkelijke uitvoering via verschillende netwerken in syndicatie gegaan. Hoewel de humor een beetje plat v alt voor nieuwere generaties, is er één ding dat het in ons hart vereeuwigt: de viering van vriendschap.

Door dik en dun zijn Rachel, Monica, Phoebe, Ross, Chandler en Joey er altijd voor elkaar.

Jongen ontmoet wereld

Deze show introduceerde kinderen uit de jaren 90 bij Corey Matthews, de jongere die we door de adolescentie tot volwassenheid zien gaan. Hoewel Boy Meets World nooit helemaal zwaar is in de drama-afdeling, heeft het een speciale plaats in ons hart verdiend door de implementatie van vriendschap, eerste liefde en familiewaarden gedurende de zeven seizoenen durende run. Tot op heden blijven Corey en Topanga relatiedoelen!

Familiezaken

Hoewel deze sitcom soortgelijke problemen aanpakt als die van Fresh Prince of Bel-Air, doet ons hoofd tollen door een van de terugkerende personages die de schijnwerpers steelt van de hoofdrolspelers om een favoriet bij fans/titulair personage te worden, zoals in de geval van Steve Urkel (vertolkt door Jaleel White). White vraagt zich waarschijnlijk nog steeds af in de stijl van de iconische slogan van zijn personage: "Heb ik dat gedaan?"

Zuster Zus

De plot zelf is niet 100% origineel en lijkt op die van Parent Trap uit 1961, maar de toegevoegde elementen zorgden ervoor dat het genoeg publiek verzamelde om zes seizoenen mee te gaan. Net als Sabrina The Teenage Witch, begint de show wat van zijn magie te verliezen wanneer de tweeling, Tia en Tamera, naar de universiteit gaat. Maar we zullen nooit hun middelbare schooltijd vergeten en het aantal keren dat ze hun handtekening vaarwel tegen Roger schreeuwden: "GO HOME ROGER!"

Getrouwd met kinderen

Married With Children is een van de weinige sitcoms van zijn tijd die het concept van een disfunctioneel gezin omarmt.

Het is leuk om naar te kijken, simpelweg omdat de titulaire familie, The Bundys, behoorlijk afschuwelijk is. Al is afgemat ten opzichte van het leven en kleineert Peggy voortdurend; Peggy is bot, oppervlakkig en materialistisch; Kelly is een kopie van haar moeder minus het monumentale kapsel en de intelligentie (niet dat Peggy de helderste lamp in de schuur is); en zelfs Bud, die het best presterende lid van het stel is, heeft nog steeds momenten van twijfelachtige acties. En toch, dit is waarom we van ze houden!

Ze laten ons eindeloos lachen door hun onsamenhangende persoonlijkheden.

Will en Grace

Deze leeft niet alleen in ons hart… hij kwam letterlijk weer tot leven in 2017. Toch is aangekondigd dat 2020 zijn laatste seizoen zal zijn (zo zeggen ze).

Gerelateerd: 20 keer dat The Simpsons de toekomst voorspelden en ons helemaal gek maakte

The Simpsons

Last but not least: The Simpsons. Hoe deze in de hoofden van fans blijft, is een goed idee … het is nog steeds in de lucht. Met dertig seizoenen op zijn naam moet het iets goed doen.

Aanbevolen: