Elke aankomende Star Wars-film & tv-programma (& wat we weten)

Inhoudsopgave:

Elke aankomende Star Wars-film & tv-programma (& wat we weten)
Elke aankomende Star Wars-film & tv-programma (& wat we weten)
Anonim

In 1977 werd Star Wars: A New Hope uitgebracht in de bioscoop en veranderde de wereld voor altijd. Niemand had verwacht dat de sci-fi western zo'n grote hit zou worden als hij was, zelfs George Lucas zelf niet, en toch boeide de film het publiek. Zozeer zelfs dat Lucas in zes jaar tijd nog twee Star Wars-films kon maken en zo de Star Wars-franchise creëerde - een van de grootste filmfranchises aller tijden.

Na de prequels die eind jaren '90 en begin jaren 2000 werden uitgebracht, ging de Star Wars-franchise inactief, afgezien van een paar geanimeerde shows. De zaken veranderden echter toen Lucas de franchise voor $ 4,05 miljard aan The W alt Disney Company verkocht. Met het muizenhuis als eigenaar is het Star Wars-universum opgeblazen met theatrale films, animatieshows, een streaming live-action show en zelfs een themapark. Met Disney aan het roer wordt de franchise alleen maar groter.

8 Lego Star Wars-vakantiespecial - 17 november

Lego Star Wars Vakantie Special
Lego Star Wars Vakantie Special

Star Wars heeft niet de beste staat van dienst als het gaat om het uitbrengen van speciale feestdagen. Elke Star Wars-fan kan je vertellen hoe teleurgesteld ze waren in de kerstspecial uit 1978. Dit jaar hoopt Star Wars zichzelf echter te verlossen wanneer de Lego Star Wars Holiday Special in november 2020 op Disney+ wordt uitgebracht.

Na de gebeurtenissen van Rise of Skywalker worden fans herenigd met Rey die heen en weer reist in de tijd om te communiceren met enkele van de meest geliefde personages uit de franchise, zoals Baby Yoda, een jonge Luke Skywalker en zelfs twee Han Solo's.

7 Star Wars: The Bad Batch - 2021

Star Wars_ The Bad Batch Stormtroopers
Star Wars_ The Bad Batch Stormtroopers

Hoewel Star Wars: Th Clone Wars en Star Wars: Rebels misschien voorbij zijn, is de franchise nog niet klaar om afscheid te nemen van de animatiewereld. Eerder dit jaar kondigde Disney Star Wars: The Bad Batch aan, een nieuwe animatieshow, en fans werden meteen gek.

De serie speelt zich af na de gebeurtenissen van The Clone Wars en draait om een elitegroep van klonen die voor het eerst werden geïntroduceerd in The Clone Wars. Deze klonen zijn ontworpen om soldaten te zijn, maar nu de oorlog voorbij is, moeten ze een nieuw doel in het leven vinden. Dave Filoni keert terug naar het universum om de serie te produceren, samen met verschillende andere Star Wars-geanimeerde alumni.

6 Rogue One Prequel Series - TBA

Cassian en K2SO van Rogue One
Cassian en K2SO van Rogue One

Naast het feit dat Disney zijn eigen trilogie uitbrengt die het origineel volgt, hebben ze ook verschillende eenmalige films gemaakt die in het bestaande Star Wars-universum passen. Rogue One was de eerste van deze op zichzelf staande films en het is zeker de best presterende tot nu toe.

Met zoveel fans aangetrokken tot de personages die in Rogue One zijn geïntroduceerd, is het geen verrassing dat Disney wil profiteren van dat succes. Zo ontwikkelt Disney+ een live-action serie waarin Cassian Andor (Diego Luna) centraal staat die samen met zijn droid K-2SO (Alan Tudyk) hoop probeert te verspreiden onder de jonge rebellie.

5 Obi-Wan Kenobi-serie - TBA

Ewan McGregor als Obi-Wan in de Star Wars-franchise
Ewan McGregor als Obi-Wan in de Star Wars-franchise

Fans hebben jarenlang gehoopt en gebeden dat de geliefde Jedi-meester Obi-Wan Kenobi opnieuw zijn tijd zou krijgen om te schitteren. Na jaren van wachten kregen fans precies dat toen Kathleen Kennedy aankondigde dat Ewan McGregor de rol zou hernemen voor een Disney+ live-action serie over de Jedi.

Hoewel het project is bevestigd, moeten fans misschien geduld hebben met deze. Hoewel McGregor oorspronkelijk zei dat de serie was geschreven, begonnen er verschillende geruchten rond te zwerven dat het project grote herschrijvingen nodig had en daarom werd opgeschort. De status van het project is nog onbekend, maar het komt eraan, fans moeten alleen vertrouwen hebben in de kracht.

4 Taika Waititi-geregisseerde film - TBA

Taika Waititi op de set van Jojo Rabbit
Taika Waititi op de set van Jojo Rabbit

Taika Waititi heeft een behoorlijke relatie met The W alt Disney Company. Hij regisseerde niet alleen de Marvel-film Thor: Ragnarok, maar hij speelde ook in verschillende Marvel-films. Waititi lijkt de sprong van Marvel naar Star Wars te maken nu hij onlangs de seizoensfinale-aflevering van The Mandalorian regisseerde.

Disney vertrouwt Waititi duidelijk en vindt hem buitengewoon getalenteerd omdat werd aangekondigd dat hij zijn eigen Star Wars-film zou regisseren. Hoewel er geen details zijn over waar de film over zal gaan of wanneer deze uitkomt, zijn fans al enthousiast om te zien waar Waititi mee komt.

3 Leslye Headland Disney+ Serie - TBA

Leslye Headland Disney+ Serie
Leslye Headland Disney+ Serie

The Mandalorian zal niet de enige Star Wars-centrische Disney+-serie zijn, althans niet voor lang. Lucasfilm en Disney hebben aangekondigd dat ze Leslye Headland, showrunner van de Netflix-serie Russian Doll, haar eigen Star Wars-serie hebben gegeven om te draaien.

Terwijl fans meteen begonnen te speculeren dat het project rond het geliefde personage Ahsoka Tano zou draaien, geloven bronnen dat dit onjuist is. Fans kunnen echter verwachten dat de show door vrouwen wordt geleid.

2 Rian Johnson-trilogie - TBA

Rian Johnson op set van The Last Jedi
Rian Johnson op set van The Last Jedi

Hoewel Rian Johnson's laatste samenwerking met Star Wars gemengde kritieken kreeg, hebben The W alt Disney Company en Lucasfilm besloten de regisseur nog een kans te geven om zijn draai te geven aan het Star Wars-universum.

Deze keer heeft Johnson de vrijheid gekregen om een geheel nieuwe kant van het Star Wars-universum te verkennen, waardoor hij zo creatief kan zijn als hij wil zonder de stroom van het originele verhaal te verstoren. fans zijn zeker benieuwd wat Johnson bedenkt voor deze nieuwe trilogie.

1 Kevin Feige-geregisseerde film - TBA

Kevin Feige geregisseerde film
Kevin Feige geregisseerde film

Mr. Marvel zelf, Kevin Feige is ook van plan om ergens in de nabije toekomst zijn eigen Star Wars-film te krijgen. Feige is vooral bekend door het creëren van het Marvel Cinematic Universe dat definitief de wereld heeft overgenomen.

Als een grote Star Wars-fan en als iemand die de kracht van een uitgebreid universum kent, zijn fans benieuwd wat Feige gaat bedenken. Nogmaals, er is geen woord over waar de film over zal gaan of wanneer deze zal uitkomen, maar het project is bevestigd.

Aanbevolen: