Elizabeth Olsen's 10 beste films buiten de MCU (volgens IMDb)

Inhoudsopgave:

Elizabeth Olsen's 10 beste films buiten de MCU (volgens IMDb)
Elizabeth Olsen's 10 beste films buiten de MCU (volgens IMDb)
Anonim

Hoewel het Mary-Katy en Ashely Olsen waren waarvan we allemaal dachten dat ze uiteindelijk beroemde Hollywood-actrices zouden worden, was het hun jongere zus Elizabeth die uiteindelijk op de rode lopers van Hollywood liep. Sinds 2011 - toen ze speelde in de veelgeprezen film Martha Marcy May Marlene - is de carrière van Elizabeth Olsen drastisch gegroeid.

De lijst van vandaag bevat de best beoordeelde films van Elizabeth Olsen op IMDb, maar exclusief haar MCU-rollen. Van coming-of-age-drama's zoals Very Good Girls tot moordmysteries zoals Wind River - blijf scrollen om te zien welke Elizabeth Olsen-film die nummer 1 plek heeft weggerukt.

10 'Very Good Girls' (2013) - IMDb-beoordeling 6.0

Zeer goede meisjes - 2013
Zeer goede meisjes - 2013

De kick-off van onze lijst is Elizabeth Olsen's coming-of-age-drama uit 2013, Very Good Girls, met Olsen zelf in de hoofdrol samen met Dakota Fanning. Het verhaal volgt twee vrienden uit NYC die besluiten hun maagdelijkheid te verliezen voordat ze gaan studeren, maar uiteindelijk vallen ze voor dezelfde man.

Oh, en Ellen Barkin en Demi Moore hebben ook kleinere rollen in de film, dus dat is een extra reden om hem te kijken! Very Good Girls heeft momenteel een IMDb-beoordeling van 6,0.

9 'In het geheim' (2013) - IMDb-beoordeling 6.1

Afbeelding
Afbeelding

De volgende op de lijst is de film In Secret uit 2013, die zich afspeelt in Parijs in de jaren 1860, vertelt het verhaal van Thérèse Raquin die samen met haar minnaar besluit haar man te vermoorden. De rol zou oorspronkelijk naar Kate Winslet gaan, die later werd vervangen door Jessica Biel. Uiteindelijk speelde Olsen de rol. Momenteel heeft In Secret een beoordeling van 6,1 op IMDb.

8 'Red Lights' (2012) - IMDb-beoordeling 6.2

Afbeelding
Afbeelding

Als je een fan bent van thrillerfilms, dan moet Red Lights zeker op je kijklijst. De film, uitgebracht in 2012, met in de hoofdrollen Cillian Murphy, Elizabeth Olsen, Toby Jones en Robert De Niro, volgt een psycholoog die een beroemde helderziende onderzoekt om te bewijzen dat hij een oplichter is. De film heeft vanaf nu een IMDb-beoordeling van 6,2.

7 'Godzilla' (2014) - IMDb-beoordeling 6.4

Godzilla - 2014
Godzilla - 2014

Een andere Elizabeth Olsen-film die de lijst van vandaag heeft gehaald, is de sci-fi-monsterfilm Godzilla uit 2014. In Godzilla speelt Olsen Elle Brody, die als verpleegster in het San Francisco General Hospital werkt. In de film spelen ook Juliette Binoche, Ken Watanabe en Aaron Taylor-Johnson (Johnson en Olsen speelden ook samen in de MCU). Momenteel heeft Godzilla een beoordeling van 6,5 op IMDb.

6 'Kill Your Darlings' (2013) - IMDb-beoordeling 6.5

Afbeelding
Afbeelding

Kill Your Darlings is een biografisch drama dat zich afspeelt in 1944 en dat vier dichters van de Beat Generation volgt in hun studententijd als ze betrokken raken bij een moord. Naast Olsen zijn er in de film ook andere geweldige acteurs te zien, zoals Daniel Radcliffe, Dane DeHaan, Ben Foster en Michael C. Hall. De film heeft een beoordeling van 6,5 op IMDb, wat betekent dat hij aansluit bij Godzilla.

5 'Ingrid Goes West' (2017) - IMDb-beoordeling 6.6

Elizabeth Olsen en Aubrey Plaza geven het vredesteken over
Elizabeth Olsen en Aubrey Plaza geven het vredesteken over

De volgende op de lijst is de zwarte komedie Ingrid Goes West uit 2017, die het verhaal vertelt van een stalkerachtige jonge vrouw die naar LA verhuist om vrienden te worden met haar Instagram-idool. De filmsterren Aubrey Plaza, Pom Klementieff, Billy Magnussen en natuurlijk Elizabeth Olsen. Het kreeg positieve recensies van critici en het heeft momenteel een 6,6 rating op IMDb.

4 'Liberal Arts' (2012) - IMDb-beoordeling 6.7

Vrije kunsten
Vrije kunsten

Een andere film die je gezien moet hebben met in de hoofdrol Elizabeth Olsen is het comedy-drama Liberal Arts uit 2012. Het volgt een 35-jarige universiteitsadviseur, gespeeld door Josh Radnor, terwijl hij teruggaat naar zijn alma mater om een van de pensioneringsfeesten van zijn professor bij te wonen, waar hij al snel verliefd wordt op een 19-jarige student, gespeeld door Olsen. Liberal Arts ontving positieve recensies van critici en heeft momenteel een 6,7 rating op IMDb.

3 'Kodachrome' (2017) - IMDb-beoordeling 6.8

Kodachrome - 2017
Kodachrome - 2017

De volgende op onze lijst is het drama van 2017. Kodachrome. Deze film vertelt het verhaal van een vader en een zoon die op roadtrip gaan van New York naar Kansas om foto's te ontwikkelen van hun laatste Kodachrome-film voordat de laatste winkel die dat doet sluit. Kodachrome ontving positieve recensies en het deed het ook goed bij het publiek - het heeft momenteel een 6,8 rating op IMDb.

2 'Martha Marcy May Marlene' (2011) - IMDb-beoordeling 6.9

met Sarah Paulson in de spiegel
met Sarah Paulson in de spiegel

Martha Marcy May Marlene is een dramafilm uit 2011 met in de hoofdrollen Elizabeth Olsen, John Hawkes, Sarah Paulson en Hugh Dancy. Het volgt een jonge vrouw, Martha, die jarenlang bij een sekte heeft geleefd. Nadat ze erin slaagt te ontsnappen, begint ze te lijden aan paranoia en traumatische herinneringen.

Martha Marcy May Marlene ontving zeer goede recensies van critici en het publiek vond het ook geweldig - op IMDb heeft de film momenteel een beoordeling van 6,9.

1 'Wind River' (2017) - IMDb-beoordeling 7.7

Wind Rivier - 2017
Wind Rivier - 2017

De lijst wordt afgerond met de moordmysteriefilm Wind River uit 2017. In de film spelen Jeremy Renner en Elizabeth Olsen als Amerikaanse regeringsfunctionarissen terwijl ze proberen een moord op een Indiaas reservaat op te lossen. Het is niet de eerste keer dat deze twee acteurs samenwerken. Als je een fan bent van het Marvel Cinematic Universe, dan weet je dat zowel Olsen als Renner in de Avengers-franchise verschenen. Wind River heeft momenteel een 7,7 rating op IMDb.

Aanbevolen: