Alles wat we weten over de live-actie 'Little Mermaid

Inhoudsopgave:

Alles wat we weten over de live-actie 'Little Mermaid
Alles wat we weten over de live-actie 'Little Mermaid
Anonim

De kleine zeemeermin wordt nu beschouwd als een van de belangrijkste films in Disney's animatiecanon. De film vertelt het verhaal van een opstandige zeemeermin die verliefd wordt op een menselijke prins en combineert prachtige animatie perfect met pakkende muzieknummers. De film, die in 1989 werd uitgebracht, kreeg lovende kritieken en heeft sindsdien twee sequels, een animatieserie en zelfs een Broadway-musical voortgebracht.

Gezien het succes en de populariteit was de film altijd een belangrijke kanshebber voor een nieuwe versie van live-action. En in 2016 werd officieel aangekondigd dat er een muzikale remake in ontwikkeling was. Maar wie brengt deze nieuwe visie naar het grote scherm? En wie zal schitteren als de titulaire zeemeermin van de film? Welnu, alle antwoorden die u zoekt, vindt u hieronder. Hier is alles wat we weten over de live-action Kleine Zeemeermin.

10 Halle Bailey speelt Ariel

Halle Bailey
Halle Bailey

In juli 2019 werd bekend dat de rol van Ariel was weggelegd voor de Afro-Amerikaanse actrice Halle Bailey. Bailey is vooral bekend van haar rol als Skylar in de televisieserie Grown-ish en is ook een ervaren R&B-artiest en muzikant. Over het algemeen heeft Bailey's casting een gemengde ontvangst gekregen van fans van de originele film. Terwijl sommigen de diversiteit van de cast van de film hebben geprezen, hebben anderen de beslissing bekritiseerd als politiek gemotiveerd. Jodi Benson (die oorspronkelijk Ariel uitte) heeft Bailey's betrokkenheid bij de film verdedigd, met het argument dat:

9 Rob Marshall zal regisseren

Rob Marshall
Rob Marshall

The Little Mermaid wordt geregisseerd door Rob Marshall, een filmregisseur die voor het eerst bekendheid kreeg in 2002 toen hij de met een Oscar bekroonde film Chicago regisseerde. Sindsdien heeft Marshall andere muziekfilms geregisseerd, zoals Nine, Into The Woods en Mary Poppins Returns. Toen hij zijn creatieve benadering van de film besprak, zei Marshall:

8 Jonah Hauer-King speelt prins Eric

Jonah Hauer-King
Jonah Hauer-King

Na de aankondiging van Bailey's casting, werd gemeld dat de Britse zanger Harry Styles de film zou vergezellen in de rol van prins Eric. Styles, een voormalig lid van de jongensgroep One Direction, speelde eerder in de film Dunkirk, geregisseerd door Christopher Nolan. In augustus 2019 werd echter onthuld dat Styles de rol had afgewezen om zijn solocarrière voort te zetten. Later zou bekend worden gemaakt dat de rol was weggelegd voor Jonah Hauer-King, een acteur die bekend staat om zijn rollen in World On Fire en The Song Of Names.

7 Alan Menken zal de muziek schrijven

Alan Menken
Alan Menken

Alan Menken is geen onbekende in de Disney-canon, omdat hij de scores heeft geschreven voor klassieke films zoals Beauty And The Beast, Aladdin, Tangled en, natuurlijk, The Little Mermaid. In maart 2017 werd aangekondigd dat Menken zou terugkeren om te werken aan de aankomende live-action film, waarbij hij zijn originele score opnieuw zou bekijken en aanpassen. Menken zal ook de iconische liedjes van de film herschikken en de muziek en teksten bijwerken voor een nieuw en modern publiek.

6 Daveed Diggs speelt Sebastian

Daveed Diggs
Daveed Diggs

Daveed Diggs is een Amerikaanse toneelacteur, vooral bekend van zijn rollen in Hamilton, Central Park en Snowpiercer. Na de aankondiging van Bailey's casting, werd onthuld dat Diggs zich ook bij de cast van de film had gevoegd, waar hij de rol van Sebastian de krab zal spelen. Tijdens een interview met Variety onthulde Diggs dat de nieuwe film een meer feministische kijk op het iconische verhaal zal geven:

5 Lin Manuel-Miranda gaat nieuwe nummers schrijven

Lin Manuel-Miranda
Lin Manuel-Miranda

In de voetsporen van andere Disney-remakes, zal The Little Mermaid ook een groot aantal nieuwe en originele nummers bevatten. De nieuwe muzikale nummers worden geschreven door zowel Alan Menken als Hamilton-componist Lin Manuel-Miranda. Bij het bespreken van de film onthulde Miranda dat hij om persoonlijke redenen bij het project was gekomen, namelijk zijn liefde voor de originele animatiefilm:

4 Javier Bardem speelt koning Triton

Javier Bardem
Javier Bardem

In juli 2019 werd bekend dat de rol van koning Triton was weggelegd voor de Spaanse acteur Javier Bardem. Bardem, vooral bekend om zijn Oscarwinnende optreden in No Country For Old Men, speelde ook in films als The Sea Inside en Eat Pray Love. Erkend voor zijn dramatische rollen, is Bardem de perfecte acteur om de almachtige zeekoning te vertolken.

3 Jacob Tremblay speelt Bot

Jacob Tremblay
Jacob Tremblay

Bailey wordt in haar nieuwe onderwaterrol vergezeld door kindacteur Jacob Tremblay, die het personage van Ariels beste vriend, een vis genaamd Bot, zal uiten. Tremblay werd voor het eerst bekend in 2015, toen hij speelde in de met een Oscar bekroonde film Room. Sindsdien is de jonge ster ook te zien in films als Before I Wake, The Predator en Wonder.

2 Awkwafina zal Scuttle spelen

Awkwafina
Awkwafina

In een andere gewaagde creatieve beslissing van de film, zal de rol van Scuttle niet langer een mannelijke rol zijn en in plaats daarvan worden ingesproken door de Aziatisch-Amerikaanse actrice Awkwafina. En nadat ze onlangs in Raya And The Last Dragon speelde, is Awkwafina geen onbekende als het gaat om het uiten van geliefde Disney-personages. In tegenstelling tot de originele film, waar het personage een zeemeeuw was, zal deze Scuttle worden afgebeeld als een duikende vogel, zodat ze meer interactie kan hebben met de onderwaterpersonages.

1 Melissa McCarthy zal Ursula spelen

Melissa McCarthy
Melissa McCarthy

In juni 2019 werd gemeld dat Melissa McCarthy in gesprek was om de rol van Ursula, de zeeheks, te spelen. Later die maand werd bekend dat McCarthy de rol had gekregen. Bekend om haar komische rollen in films als Bridesmaids, The Heat en Ghostbusters, heeft McCarthy ook laten zien dat ze in staat is om serieuzere rollen uit te voeren, met onlangs een ster in de biopic Can You Ever Forgive Me? Bij het bespreken van de rol heeft McCarthy gesproken over haar enthousiasme voor de film:

Aanbevolen: