15 tv-programma's om te kijken op Amazon Prime als je Schitt's Creek al mist

Inhoudsopgave:

15 tv-programma's om te kijken op Amazon Prime als je Schitt's Creek al mist
15 tv-programma's om te kijken op Amazon Prime als je Schitt's Creek al mist
Anonim

Televisie is de afgelopen jaren een ware gouden eeuw ingegaan, maar hoewel die disclaimer meestal gereserveerd is voor de oogst van prestigieuze drama's die in de loop der jaren zijn verschenen, zijn de komedies die op televisie zijn ook veel indrukwekkender geworden. Sitcoms hebben altijd een belangrijk doel op televisie gediend en mensen hebben vaak meer behoefte aan lichtzinnigheid dan aan drama. Schitt's Creek is een van de meer recente komedies op televisie om het publiek te grijpen en de nieuwste obsessie te worden.

Zes seizoenen lang zijn de heldendaden van de langzame acclimatisering van de familie Rose aan hun nieuwe omgeving buitengewoon vermakelijk geweest. Elk lid van de familie is een genot en de cast is perfectie. De enorm vermakelijke komedie is net ten einde, maar er zijn nog veel meer televisieseries die een vergelijkbare energie oproepen of net zo grappig zijn.

15 Parken en recreatie viert de schoonheid van de gemeenschap

Afbeelding
Afbeelding

Parks and Recreation is een ongelooflijk geliefde serie die zich richt op de kracht van vriendschap en positiviteit. In een wereld waar zoveel gemene series zijn, is de optimistische houding van Parks and Recreation meer dan ooit nodig. De personages groeien en veranderen in de loop van de show en Pawnee, Indiana zit vol met werkelijk onvergetelijke personages die worden gespeeld door een fenomenale cast.

14 Veep benadrukt de chaos in orde

Afbeelding
Afbeelding

Julia Louis-Dreyfus maakte zo'n gedenkwaardige indruk als Elaine Benes op Seinfeld dat het echt ongelooflijk is dat haar werk aan Veep net zo vereerd, zo niet als belangrijker wordt gezien. De serie werpt een speelse blik achter de schermen van het Witte Huis met een cast die wonderbaarlijk onbeholpen, maar enorm vermakelijk is. Veep heeft een aantal van de beste dialogen die op televisie zijn geweest en het is zo gemakkelijk om verstrikt te raken in zijn energie.

13 De wonderbaarlijke mevrouw Maisel is een glorieuze ontploffing in het verleden

Afbeelding
Afbeelding

The Marvelous Mrs. Maisel is een van de meer succesvolle originele comedyseries die uit Amazon komt en het is echt een van de betere verrassingen op de streamingdienst. De show speelt zich af in de jaren vijftig en kijkt naar de schokkende wending van een vrouw naar stand-upcomedy en het is een briljante kijk op identiteit en samenleving in het proces. Rachel Brosnahan is ongelooflijk in de kenmerkende rol van de serie, maar de hele cast is fantastisch.

12 3rd Rock From The Sun is het ultieme verhaal over vis uit het water

Afbeelding
Afbeelding

3rd Rock From the Sun was een zeer ambitieuze komedie die uit de jaren '90 kwam, maar het is een opmerkelijk dwaas idee waarbij een stel buitenaardse wezens zich moet voordoen als een familie op aarde. Dit leidt tot een reeks misverstanden terwijl deze buitenaardse wezens proberen op te gaan in en langzaam verliefd worden op de wereld. John Lithgow en Jane Curtin zijn de echte uitblinkers van de cast, maar het is ook opmerkelijk vanwege de rol van een tiener Joseph Gordon-Levitt.

11 30 Rock kijkt naar de komische kant van televisieproductie

Afbeelding
Afbeelding

Het was een groot probleem toen Tina Fey Saturday Night Live verliet, maar haar spil richting 30 Rock, die voortkwam uit haar ervaringen uit de sketchshow, was echt het perfecte vervolg. De show moest nu alleen Fey's krachten als actrice bewijzen, maar het bracht Alec Baldwin op een heel grote manier terug. Het is nog steeds een van de grappigste en snelste komedies die ooit op televisie is geweest.

10 De comeback is een ontroerend verhaal over ego en nederigheid

Afbeelding
Afbeelding

The Comeback vloog onder de radar en kreeg niet veel liefde bij de release, maar het bevat een aantal van Lisa Kudrow's beste werk en overtreft gemakkelijk haar prestaties op Friends. De serie kijkt naar Valerie Cherish, een aangespoelde actrice die vastbesloten is om terug te breken in de mainstream en wordt vertroebeld door haar ego en waanideeën. De toondove acties van Cherish zijn altijd vermakelijk en hoewel de show de afgelopen jaren een korte revival heeft gekregen, verdient het nog steeds meer liefde.

9 Houd je enthousiasme in bedwang, het gaat nog meer over niets dan Seinfeld

Afbeelding
Afbeelding

Larry David was het brein achter het uiterst succesvolle Seinfeld, maar hij heeft bewezen dat hij net zo vermakelijk is voor de camera met zijn werk voor Curb Your Enthusiasm. De komische serie zonder script is eigenlijk alsof Seinfeld's George het hoofdpersonage van een serie was, maar nog meer uit de hand. Curb draait nu al meer dan tien jaar en is net zo sterk als ooit.

8 Fleabag is een briljante, persoonlijke karakterstudie

Afbeelding
Afbeelding

Phoebe Waller-Bridge heeft bewezen een absolute ster te zijn en ze raakt al betrokken bij meer spraakmakende projecten. Fleabag is een enorm persoonlijke inspanning van Waller-Bridge en het is het beste toegangspunt tot de kenmerkende schrijfstijl en humor van de actrice. Fleabag is diep grappig, maar ook pijnlijk rauw en echt. Het is niet bang om tot op het bot te snijden.

7 Psych viert de schoonheid van griften

Afbeelding
Afbeelding

Psych is een politieprocedure die is verpakt in een ongelooflijk gekke premisse die het met trots viert. De serie draait om Shawn, die de politie voor de gek houdt door te denken dat hij een helderziende is en hem vervolgens gebruikt om misdaden op te lossen. De cases in de show zijn zowel dwaas als slim, en het omarmt het genre op een heel leuke manier. Shawn en Gus zijn ook zo'n geweldige match.

6 Flight Of The Conchords is muzikale komedie op zijn best

Afbeelding
Afbeelding

Flight of the Conchords is een leuke en inventieve serie die HBO uitbracht en die profiteerde van het muzikale komische duo Flight of the Conchords. De televisieserie integreert op briljante wijze de muziek van de groep en komt met sublieme verhaallijnen om de ontevreden underdogs te dienen. Bret en Jemaine zijn een fantastisch paar en het werk van Rhys Darby als Murray, hun ongelukkige manager, is een genot.

5 Catastrofe laat zien dat ellende van gezelschap houdt

Afbeelding
Afbeelding

Catastrophe is echt een ontroerende serie die grotendeels wordt bijeengehouden door het talent en de chemie van de hoofdrolspelers, Rob Delaney en Sharon Hogan. De twee spelen individuen die een zakenreis maken, maar dan ontstaat er een zwangerschap. Tegen alle verwachtingen in besluiten de twee om er een relatie van te maken en dit allemaal te proberen. Het geeft veel voldoening om Rob en Sharon volwassen te zien worden terwijl hun relatie steeds verder wordt getest en zich verder ontwikkelt.

4 The Tick Grounds gekke superhelden in de echte wereld

Afbeelding
Afbeelding

The Tick was een enorm stripobject en heeft op dit moment verschillende televisie-aanpassingen gezien, zowel als een tekenfilm als een live-action-serie. Amazon's meest recente kijk op het materiaal had echter een verjongde energie en pakte de personages en het onderwerp aan op een interessante nieuwe manier die Arthur centraal stelt. Amazon heeft de serie misschien geannuleerd, maar het bevat nog steeds enkele van de beste en grappigste subversies van het superheldengenre.

3 Grounded For Life geeft een eerlijke kijk op de Amerikaanse familie

Afbeelding
Afbeelding

Grounded For Life is een sitcom die bijna 100 afleveringen heeft gelopen en hoewel het geen erg originele serie is, is het nog steeds erg geruststellend en dient het zijn doel als een betrouwbare familie-sitcom. De Finnertys zijn een grote familie en de serie gedijt op de chaotische energie van deze enorme familie die bedoeld is om zich als herkenbare mensen te voelen.

2 Hung vindt humor in het oudste beroep ter wereld

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn veel series op kabelzenders die opzettelijk grenzen verleggen of hun series binnen volwassen situaties plaatsen en Hung is een van de interessantere opstellingen voor zo'n show. Een ongelukkige vader, gespeeld door Thomas Jane, wendt zich met tegenzin tot prostitutie als een manier om de eindjes aan elkaar te knopen. De komedie onderzoekt dit alles vanuit een unieke invalshoek, aangezien veel personages uit hun comfortzone worden geduwd en het helpt sekswerkers te vermenselijken in het proces.

1 Girls is een coming of age-verhaal dat rommelig en echt is

Afbeelding
Afbeelding

Niet iedereen is een fan van Lena Dunham, maar Girls was een vormend programma voor HBO en het hielp een aantal sterke talenten te kweken. Hannah van Dunham en haar pogingen om te onderhandelen en te overleven in New York City waren de focus van de show, maar naarmate Girls bleef draaien, werd het duidelijk dat Adam Driver het echte talent was. Er is veel om van te houden in deze eerlijke, gebrekkige kijk op het leven.

Aanbevolen: