Hier is hoe Johnny Depp's 'Fear And Loathing In Las Vegas' en 'Rango' met elkaar verbonden zijn

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Johnny Depp's 'Fear And Loathing In Las Vegas' en 'Rango' met elkaar verbonden zijn
Hier is hoe Johnny Depp's 'Fear And Loathing In Las Vegas' en 'Rango' met elkaar verbonden zijn
Anonim

Tijdens de lange carrière van Johnny Depp verscheen hij in een lange lijst van extreem populaire films. Veel Depp-fans zijn zelfs zo dol op zijn werk dat ze graag zoveel mogelijk details achter de schermen over zijn beroemdste rollen leren.

Als de meeste acteurs beroemd worden, lijken ze het meest om rollen te krijgen die hun carrière vooruithelpen. Als het echter om Johnny Depp gaat, is het vaak heel duidelijk geweest dat hij rollen heeft gespeeld alleen maar omdat ze interessant voor hem zijn.

Gezien hoe ongebruikelijk de keuzes die Johnny Depp als filmster heeft gemaakt soms zijn geweest, zou het voor niemand als een verrassing moeten komen dat veel van zijn films behoorlijk fascinerend zijn. Verbazingwekkend genoeg waren de mensen die Rango maakten, waarin Depp speelde, echter zulke grote fans van zijn eerdere film Fear and Loathing in Las Vegas dat ze de twee films met elkaar verbonden.

Een interessante carrière

Na eerst bekendheid te hebben gekregen na een hoofdrol in TV's 21 Jump Street, nam Depps carrière echt een hoge vlucht toen hij speelde in Edward Scissorhands. Sindsdien heeft Depp afwisselend de hoofdrol in veel meer reguliere gerechten zoals Donnie Brasco en Black Mass en ongewone films zoals Ed Wood en de Tim Burton-films die hij kopte.

Uiteindelijk vond Johnny Depp nog meer massale acceptatie toen bioscoopbezoekers zijn vertolking van Captain Jack Sparrow van harte omarmden. Depp speelde later in verschillende Pirates of the Caribbean-films en was misschien wel de belangrijkste reden waarom die franchise een enorme hit werd.

Een geslaagde film

Voor filmstudio's is een van de gemakkelijkste manieren om munt te slaan aan de kassa het maken van een animatiefilm voor het hele gezin. Om die reden zijn er elk jaar veel volledige animatiefilms die worden uitgebracht en bijna onmiddellijk worden vergeten. Als het gaat om de animatiefilm Rango uit 2011, is de film in veel opzichten vergeten. Iedereen die Rango kent, weet waarschijnlijk dat de film in veel opzichten indrukwekkend was.

Johnny Depp, gemakkelijk een van de best betaalde acteurs ter wereld op het hoogtepunt van zijn carrière, heeft veel geld gekregen voor zijn verschillende acteerrollen. Met dat in gedachten is het behoorlijk indrukwekkend dat een van zijn grootste looncheques voor zijn werk in Rango was. Naast het betalen van zijn ster ontzettend veel geld, moet Rango worden herinnerd als een echt goede film.

In staat om een indrukwekkende 88% te verdienen op Rotten Tomatoes, prezen de meeste critici Rango. Bovendien won Rango de Academy Award voor beste animatiefilm, wat natuurlijk een indrukwekkende prestatie is. Opgemerkt moet worden dat die prestatie nog verbazingwekkender is als je leert dat sinds die Oscar-categorie in 2001 werd gecreëerd, slechts 6 niet-Disney/Pixar-films deze hebben gewonnen, waaronder Rango.

Verrassend dicht

Als het om Pixar-films gaat, is er één ding dat ze doorgaans beter doen dan de animatiefilms van de andere studio's: volwassenen aan het lachen maken. Pixar-films zijn tenslotte toegankelijk genoeg om kinderen aan het lachen te maken, terwijl ze ook grappen bevatten die over kleine hoofden vliegen en perfect zijn voor volwassenen. Gelukkig voor fans van Rango deed deze Paramount Pictures-film opmerkelijk goed werk, inclusief elementen speciaal voor volwassenen.

Hoewel westerse films al jaren niet meer de kassa hebben gedomineerd, besloten de mensen die Rango maakten om van hun film een moderne versie van die films te maken. Blijkbaar gemaakt door grote fans van het genre, bevat Rango verschillende verwijzingen naar westerse films die kinderkijkers nooit zouden begrijpen. De films waarnaar ze verwezen, werden immers al tientallen jaren uitgebracht voordat die kinderen werden geboren. Zo bevat Rango verwijzingen naar films als The Shakiest Gun in the West, A Fistful of Dollars en The Good, The Bad and the Ugly.

Naast de westerse films waar Rango zijn hoed op richtte, bracht de film ook een eerbetoon aan een van de meest bizarre en geliefde films waarin Johnny Depp speelde. Al vroeg in Rango wordt de titulaire hagedis uit zijn aquarium gegooid en belandt uiteindelijk op de voorruit van een cabrio. Voor fans van Fear and Loathing in Las Vegas is het meteen duidelijk dat de bestuurder van de auto het personage is dat Depp speelde in die verbluffende film uit 1998.

Sprekend over het opnemen van de verwijzing naar Depps eerdere werk, onthulde Rango-regisseur Gore Verbinski dat het laat in het proces ter sprake kwam. "Dat kwam al vroeg uit een komische punch-up-sessie", zei Verbinski. 'Iemand zei dat we de rode Cadillac moesten zien voorbijrijden. En toen zei iemand: nee, nee, hij moet niet zomaar voorbij rijden. Hij zou op het raam moeten landen." De lijn van de Thompson-karikatuur verwijst naar het bizarre weekend dat ze hebben. "De reactie is niet: 'Wat is dat in vredesnaam?' het is 'Ho, daar is er nog een!'", lacht Verbinski."Hij ziet de hele dag hagedissen met smileys."

Aanbevolen: