Star Wars': hoe overleeft Boba Fett de Sarlacc Pitt, en is dit de canonieke verklaring?

Inhoudsopgave:

Star Wars': hoe overleeft Boba Fett de Sarlacc Pitt, en is dit de canonieke verklaring?
Star Wars': hoe overleeft Boba Fett de Sarlacc Pitt, en is dit de canonieke verklaring?
Anonim

Terwijl Temuera Morrison slechts enkele seconden opdook in Star Wars' The Mandalorian première van seizoen 2, duurde het lang genoeg om fans ertoe aan te zetten zich af te vragen hoe Boba Fett (Morrison) zijn vallen in de Sarlacc Pitt. De beruchte premiejager leek te sterven in Return Of The Jedi, hoewel zijn aanwezigheid in Hoofdstuk 9: The Marshal anders doet vermoeden.

Voor het geval iemand opheldering nodig heeft, Morrison speelde eerder Jango Fett in de Star Wars prequel-trilogie. Hij sluit zich echter aan bij de Disney+-serie, deze keer als zijn zoon en kloon, Boba Fett. De dubbele casting klinkt vreemd, maar fans moeten onthouden dat de ervaren acteur de volwassen Jango speelde in Star Wars: Attack Of The Clones, dus het is logisch dat hij terugkomt als zijn volwassen nageslacht.

Wat ter discussie staat, is hoe Boba ontsnapte aan een schijnbaar dodelijke val naar zijn dood. De Sarlacc staat er niet om bekend iets op te spugen en het duurt jaren om iets te verteren, dus het moet een behoorlijk gevecht zijn geweest tussen Boba en het wezen voordat hij wegkwam. Een merkbaar litteken over Morrisons gezicht in hoofdstuk 9 is meer bewijs van een handgemeen.

Hoe de ontsnapping eruit zag

Afbeelding
Afbeelding

Wat betreft hoe gaat, bieden verschillende voorgestelde theorieën verschillende verklaringen. Een van die redenen in A Barve Like That: The Tale Of Boba Fett beweert dat de premiejager zijn jetpack gebruikte om een gat in de buik van het beest te blazen, en dat klinkt tot op zekere hoogte geloofwaardig. Blijkbaar zijn ze allebei zwaar gewond geraakt, dus de theorie komt overeen met wat we tot nu toe hebben gezien in The Mandalorian. De lege Sarlacc-put, een zichtbaar gehavende Boba Fett en een Beskar-pantser dat door Jawa's is weggevaagd, wijzen er allemaal op dat de meesterjager ontsnapt via zijn jetpack.

Het enige detail dat niet in overeenstemming is met die theorie, is het feit dat Boba's Z-6 volledig functioneel is wanneer Cobb Vanth (Timothy Olyphant) hem ontdekt in het bezit van de Jawa's. Hij gebruikt het hulpstuk van de raketwerper om de slavenhandelaars in Mos Pelgo uit te schakelen, kort nadat hij het Beskar-pantser had verworven en daarna verschillende andere keren in de huidige tijd.

Wat dat betekent is dat Boba waarschijnlijk de jetpack niet heeft gebruikt om zich een weg uit de buik van de Sarlacc te schieten. Als hij dat had gedaan, zou de resulterende explosie waarschijnlijk de apparatuur hebben vernietigd. En zoals we kunnen zien, werkt het nog steeds erg goed.

Afbeelding
Afbeelding

Redelijkerwijs deed Boba vermoedelijk het harnas af nadat hij door de slokdarm van het wezen was gegleden. De sporen op zijn gezicht en hoofd suggereren dat hij verpletterd was, wat Boba misschien heeft gedwongen zich te ontdoen van de omvangrijke hardware. De grote sleutel hier is dat Beskar-metaal bijna onmogelijk te beschadigen is, dus dat zou zijn enige optie zijn in een overlevingsscenario waarin het alternatief in de loop van millennia wordt verteerd.

Zelfs als hij zich vrijwillig van zijn vaders wapenrusting heeft ontdaan, weten we nog steeds niet hoe Boba zijn weg uit de put heeft weten te vinden. De eerder genoemde jetpack-verklaring kan worden uitgesloten, maar dat betekent niet dat de jongere Fett het helemaal niet heeft gebruikt. Misschien vloog hij gewoon meteen weg nadat hij zijn uitrusting had gerepareerd. Hoewel, dat roept nog steeds de vraag op waarom Boba zou vertrekken met het ondoordringbare pantser.

Heeft Boba Fett gewillig de wapenrusting van zijn vader achtergelaten?

Afbeelding
Afbeelding

Het meest redelijke antwoord op dat dilemma is dat hij vast kwam te zitten in de barre woestijn, net als Vanth. Het harnas is omvangrijk en Boba kan sterven terwijl hij het ding ronddraagt. Het zou natuurlijk een laatste redmiddel zijn, maar de fysieke tol geeft de reden waarom de Jawa's het vonden. Ze staan bekend om het opruimen van Tattooine-woestijnen, en zij zouden degenen zijn die het als eerste zouden tegenkomen als Boba het harnas achterliet.

Een andere mogelijke verklaring is dat Tusken Raiders hem uit de put heeft gered. De huidige Boba uit hoofdstuk 9: The Marshal draagt soortgelijke mantels en heeft zowel een Gaderffii als een Cycler Rifle. Hij kan zwaaien met alles wat hij wil, maar hem zien met Tusken-uitrusting betekent dat hij lid is geworden van hun samenleving. Een dergelijke theorie is nog steeds niet bevestigd, hoewel het op basis van zijn huidige uiterlijk vrij waarschijnlijk lijkt. Bovendien is Boba niet teruggekeerd naar premiejagen, dus er is nog een reden om aan te nemen dat hij een ander pad in het leven heeft gekozen.

Of het nu zijn eigen werk was of dat van iemand anders, Boba Fett is zeker terug. Zijn bedoelingen blijven onbekend, en het is niet te zeggen aan wiens kant hij staat, wat nogal wat discussie veroorzaakt in de fangemeenschap. Het kan van hemzelf zijn, de Tusken Raiders, of mogelijk zelfs een meer altruïstische groep waar hij lid van is geworden sinds hij aan de Sarlacc Pitt ontsnapte. Hoe dan ook, het zal interessant zijn om te weten wat er gebeurde na Return Of The Jedi.

Ten slotte is het de moeite waard om te vermelden dat de antwoorden in The Mandalorian seizoen 2 canon worden in de Star Ware-overlevering. De theorieën die we eerder noemden zijn op een of ander moment weerlegd. Desalniettemin, zodra Disney de feiten over hun exclusieve Star Wars-serie heeft vastgesteld, zullen we in de toekomst een officiële verklaring hebben om naar te verwijzen. Dat zal op zijn beurt fans van oudsher een antwoord geven op een vraag die sinds de schijndood van Boba Fett in ieders gedachten blijft hangen.

Aanbevolen: