Waarom stemde Tom Cruise in met een cameo in 'Austin Powers'?

Inhoudsopgave:

Waarom stemde Tom Cruise in met een cameo in 'Austin Powers'?
Waarom stemde Tom Cruise in met een cameo in 'Austin Powers'?
Anonim

De eerste scène van Austin Powers: Goldmember is misschien wel een van de meest iconische filmmomenten in de recente geschiedenis. De film begint met al onze favoriete personages uit de franchise die hun gebruikelijke stukjes doen. Dat wil zeggen, totdat we zien dat ze stuk voor stuk spontaan zijn vervangen door een bekendere acteur. Danny DeVito, Gwyneth P altrow en de in ongenade gevallen voormalig acteur Kevin Spacey deden allemaal mee aan de hilarische parodie op een parodie. Geen enkele acteur was echter zo beroemd als de man die de rol van Austin Powers zelf 'stal': Tom Cruise.

Maar hoe raakte meneer Cruise bij de film betrokken? En wat waren de eisen die aan zijn rol werden gesteld? We hebben wat gegraven om te begrijpen wat de acteur motiveerde om de hilarische cameo te maken.

In karakter komen

In zijn tijdelijke rol als Austin Powers liet Mr. Cruise zijn meer typische actiefiguurbeeld los en liet hij los. De acteur werd helemaal gek in de spoofscène met de titel "Austinp", wat voor hem betekende dat hij totaal belachelijke kleding moest dragen. Een rapport van The Guardian uit 2002 bevestigt dat de heer Cruise "valse tanden, een bril en een pruik" droeg om de rol te spelen. De enige vraag die overblijft is: waarom heeft hij ermee ingestemd?

Hoewel Mr. Cruise niet erg publiekelijk is geweest over zijn keuze om de rol op zich te nemen, zijn andere leden van de Austin Powers-cast wat openhartiger geweest over hun eigen ervaringen met het maken van hun cameo-scènes. Vooral Katie Couric heeft besproken wat er achter de schermen gebeurde, evenals enkele van de strategieën die de filmproductie gebruikte om haar te overtuigen om deel te nemen. Volgens de nieuwslezer was een belangrijk deel van haar beslissing de bekendheid van de franchise.

"Insiders uit de industrie voorspelden dat Goldmember een doorslaand succes zou worden", zei mevrouw Couric in een NBC-special over haar rol in de film: "Dus natuurlijk was ik meer dan gevleid toen … Meyers vroeg me om een cameo-optreden te maken in zijn epische franchise.”

Het is onmogelijk om te bevestigen dat meneer Cruise net zo enthousiast was als mevrouw Couric over deelname aan de film. De nieuwslezer bracht echter een uitstekend punt naar voren: de franchise was enorm populair. Op basis van het bewezen succes van de Austin Powers-films is het zeer waarschijnlijk dat de heer Cruise de cameo als een goede zet voor zijn carrière zag.

Een speciale kus

Een ander interessant feit over de tijd van Mr. Cruise op Goldmember is dat hij bioscooplegende Gwyneth P altrow mocht kussen in hun cameo-scene. En als de actrice iets te zeggen heeft over hun chemie, is het dat de vonken er in feite vanaf vlogen op het moment dat hun lippen elkaar raakten.

In 2011 opende mevrouw P altrow over die vurige kus, volgens een rapport van Daily Mail. Een volle acht jaar nadat zij en Mr. Cruise die scène op het podium hadden gespeeld, kon de actrice niet stoppen met praten over wat er echt was gebeurd. "Hij was een geweldige kusser", zei mevrouw P altrow over haar co-ster.

Was de kus überhaupt de reden dat meneer Cruise zich inschreef voor de cameo? Het is moeilijk met zekerheid te zeggen. Maar we hopen zeker dat de acteur net zoveel van de ervaring hield als mevrouw P altrow!

Aanbevolen: