Hoe David Schwimmer de cast van 'Friends' hielp meer geld te verdienen

Inhoudsopgave:

Hoe David Schwimmer de cast van 'Friends' hielp meer geld te verdienen
Hoe David Schwimmer de cast van 'Friends' hielp meer geld te verdienen
Anonim

David Schwimmer heeft een paar dingen gedaan sinds Vrienden eindigde. Maar het is veilig om te zeggen dat hij geen project heeft gedaan dat hem zoveel geld heeft opgeleverd als de beroemde sitcom. Hoewel franchises zoals Madagascar hem zeker een aardige cent opleverden, veranderde Friends zijn leven absoluut, net als voor de hele cast. Wat de meeste fans echter niet weten over David Schwimmer, is het feit dat hij de man is die verantwoordelijk is voor het helpen van de rest van de cast om hun loon te verhogen en een hoop meer geld te verdienen.

Dankzij een onthullende en fascinerende mondelinge geschiedenis van de oprichting van Friends door Vanity Fair, weten we dat David aan het begin van de show meer geld verdiende dan de meeste van de rest van de cast. Dit komt omdat hij destijds de grootste ster was en het netwerk hem meer moest betalen om hem te overtuigen om Friends te doen, om te beginnen. We weten niet zeker of de rest van de cast het niet leuk vond dat David meer werd betaald, maar we weten wel dat dit allemaal veranderde in het tweede seizoen van de show…

David wist hoe hij de schijnwerpers moest delen en nam een zeer specifieke beslissing om zijn castgenoten te helpen

De voormalige president van NBC-entertainment, Warren Littlefield, legde aan Vanity Fair uit dat ze na de Super Bowl een speciale aflevering van een uur van Friends speelden. Deze aflevering, met een gastrol van Brooke Shields en Jean-Claude Van Damme, kreeg een rating van 29,6 en een aandeel van 46. Dit was iets dat op dat moment geen enkel ander netwerk had bereikt.

"Het was de meest bekeken avond in de televisiegeschiedenis met ongeveer 140 miljoen Amerikanen die afstemden", legt Warren Littlefield uit.

Dit veranderde uiteindelijk de toekomst van Friends, hoewel David Schwimmer destijds werd beschouwd als de 'doorbraakster' van de show. En de Super Bowl-aflevering heeft dat zojuist bevestigd.

"Ik was de man die de filmaanbiedingen had - iedereen heeft sindsdien zijn tijd gehad, zijn moment, maar ik was de eerste toen de show begon. En mijn agenten zeiden: "Dit is het moment waarop je gaan voor een verhoging, '" legde David Schwimmer uit.

"Ik wist - omdat we op dit moment allemaal vrienden waren - dat, toen we begonnen, ieder van ons in de show een ander contract had", vervolgde David. "We werden allemaal anders betaald. Sommigen hadden lage offertes, sommigen hadden hogere. Dus ik wist dat ik niet de best betaalde acteur in de show was, maar ik was niet de laagste. En ik dacht, O. K., ik ben wordt geadviseerd om voor meer geld te gaan. Maar voor mij druist het in tegen alles waar ik echt in geloof, in termen van het ensemble. We zijn met ons zessen allemaal hoofdrolspelers in de show. We zijn hier allemaal voor hetzelfde aantal uren. De verhaallijnen zijn altijd in balans."

Cast voor Friends-promo
Cast voor Friends-promo

Matt LeBlanc voegde eraan toe dat David het meeste geld zou verdienen aan het succes van de Super Bowl-aflevering en ook vooruit zou gaan.

"Hij was de A-verhaal-Ross en Rachel," legde Matt uit. "Hij had alleen meer kunnen bevelen dan wie dan ook, en David Schwimmer citeerde het idee van socialistisch theater voor ons. Wist hij dat daar uiteindelijk meer waarde in zou zitten voor ons allemaal als geheel? Ik weet het niet. Ik denk dat het was een oprecht gebaar van hem, en dat zeg ik altijd. Hij was het."

David legde uit hoe hij met de rest van de cast werkte om ervoor te zorgen dat iedereen dezelfde kansen kreeg als hij:

"Dus ik zei tegen de groep: 'Hier is de deal. Ik krijg het advies om meer geld te vragen, maar ik denk dat we in plaats daarvan allemaal samen naar binnen moeten gaan. Er is de verwachting dat ik' ik ga naar binnen om een loonsverhoging te vragen. Ik denk dat we deze gelegenheid moeten gebruiken om openlijk te praten over dat wij zes hetzelfde betaald krijgen. Ik wil niet naar mijn werk komen met het gevoel dat er enige vorm van wrok zal zijn van iemand anders in de cast langs de lijn. Ik wil niet in hun positie zijn' - ik zei de naam van de laagstbetaalde acteur in de show - 'naar het werk komen, dezelfde hoeveelheid werk doen en het gevoel hebben dat iemand anders twee keer zoveel wordt betaald. Dat is belachelijk. Laten we nu gewoon de beslissing nemen. We krijgen allemaal hetzelfde betaald, voor dezelfde hoeveelheid werk.'"

Hoe vonden het netwerk en de makers de tactiek?

In wezen maakte Davids suggestie van de cast van Friends een mini-vakbond. Eentje die bij elkaar bleef en voor elkaar vocht. Dit zorgde voor problemen met het netwerk, dat duidelijk niet meer geld wilde uitgeven, maar de chemie die de zes hadden gecreëerd tijdens hun eerste anderhalf jaar on-air echt waardeerde.

"Het probleem was hoe graag ze hetzelfde behandeld wilden worden. De cijfers waren krankzinnig toen het tijd was om hun contracten te verlengen", zei Harold Brook, de voormalige executive vice president of business affairs bij NBC.

Maar de cast van vrienden was slim over hoe ze onderhandelden over wat ze als een redelijk salaris beschouwden…. Ze hebben het openbaar gemaakt…

Cast of Friends finale
Cast of Friends finale

Uiteindelijk kregen ze precies wat ze wilden… $ 100.000 per aflevering voor elk lid van de zes hoofdrollen van Friends.

"Die onderhandeling deed ons beseffen dat we met z'n zessen beslissingen moeten nemen als één en voor elkaar moeten zorgen", legde David uit. "Het is net een vakbond, dat is alles. We zijn allemaal gelijken, en trouwens, elke beslissing was een democratische stem."

Aanbevolen: