Sociale media zijn gek op de kostuums in Disney's 'Cruella

Sociale media zijn gek op de kostuums in Disney's 'Cruella
Sociale media zijn gek op de kostuums in Disney's 'Cruella
Anonim

De lang geplaagde live-action Disney-film Cruella werd uitgebracht op 28 mei 2021. Gebaseerd op de stijlvolle schurk uit 101 Dalmations, speelt Emma Stone in de film de hoofdrol als Cruella DeVil, een losgeslagen modemagnaat met een fixatie op dalmaties.

De focus van de live-action film ligt op Cruella's achtergrondverhaal, inclusief haar jeugd. Hoewel sommige critici zich afvroegen waarom dit beruchte personage een achtergrondverhaal nodig had, en anderen kritiek hadden op het schrijven van de film, ontving Cruella nog steeds positieve opmerkingen op veel gebieden.

Een zo'n gebied is het kostuumontwerp, waar sociale media enthousiast over zijn.

Veel Twitter-gebruikers spraken hun bewondering uit voor de verschillende uitbundige kostuums in de film - en hun wens om Cruella's volledige garderobe te bemachtigen.

In de film is Cruella een aspirant-modeontwerper in Londen, een van de belangrijkste modehoofdsteden van de wereld, in de jaren zeventig. Het kostuumontwerp, evenals vele andere aspecten van de film, zijn gebaseerd op de edgy punkscene van die tijd in Londen. Sommige van de op punk geïnspireerde kostuums omvatten een verfraaid militair jack en een zwart leren jack. Maar natuurlijk, op ware DeVil-manier, zijn hier ook veel extravagante jurken te zien in de film.

De regisseur van de film, Craig Gillespie, vertelde de LA Times dat hij werd geïnspireerd door een paar opmerkelijke modeontwerpers, waaronder Alexander McQueen.

"Zijn rebellie tegen het establishment en de schokkende waarde van zijn shows en de creatieve buitensporigheid van sommige van zijn werk. Ik had het gevoel dat dat heel goed paste bij wat Cruella probeerde te doen."

Hij noemde ook Vivienne Westwood, die de Sex Pistols kleedde, als inspiratiebron.

De kostuumontwerper voor Cruella is Jenny Beavan, die ook kostuums ontwierp voor Mad Max: Fury Road. Beavan heeft naam gemaakt in de kostuumontwerpindustrie en won een Academy Award voor haar ontwerpen in de film A Room With A View uit 1986. Ze is ook al 10 keer genomineerd voor de prijs.

Beavan ontwierp in totaal 277 kostuums voor de cast van Cruella, waaronder maar liefst 47 voor het titelpersonage. Zij en haar team creëerden de kostuums in een indrukwekkend korte tijdsperiode - slechts 10 weken!

Het budget voor Cruella was $ 200 miljoen, en naar verwachting zal het dat bedrag in winst overtreffen op basis van Disney's eerdere prestaties met vergelijkbare films aan de kassa.

Disney was erg succesvol met Maleficent, dat een warmer perspectief bood op een bekende schurk uit een van Disney's populaire films. De film speelde Angelina Jolie en vertelde het oorsprongsverhaal van Maleficent uit The Sleeping Beauty. Disney-fans roepen het bedrijf nu ook op om meer van dit soort films te maken, waaronder een van Ursula uit De Kleine Zeemeermin.

Cruella kan momenteel worden bekeken op Disney + voor $ 30 (bovenop een regulier abonnement) en in geselecteerde bioscopen over de hele wereld.

Aanbevolen: