‘Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings’: Wat de tweede trailer onthult

Inhoudsopgave:

‘Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings’: Wat de tweede trailer onthult
‘Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings’: Wat de tweede trailer onthult
Anonim

De verwachting van fans groeit voor Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings na de release van de tweede trailer. Door klassieke elementen van Aziatische actie en Marvel-fantasie te combineren, opent de film een geheel nieuwe kant van de MCU.

Flasht door verschillende scènes en personages, de trailer laat een reeks aanwijzingen achter over de aanstaande blockbuster, met een recent interview dat een beetje licht werpt op enkele details.

Ja, het is een gruwel vs. Wong

De laatste paar seconden van de trailer veroorzaakten de grootste buzz. Was die Abomination aan het vechten in wat lijkt op een soort ondergrondse toernooikooi? En vecht hij tegen Wong, de nu afvallige tovenaar die voor het eerst werd gezien in de MCU in Doctor Strange?

In een interview met Rotten Tomatoes bevestigde Kevin Feige, hoofd van Marvel Studios, de vermoedens van fans dat de korte scène Abomination inderdaad uitbeeldt in een gevecht met Wong.

Sommige fans zeiden: 'Dit ziet eruit als een personage dat ze in vele jaren niet hebben gezien, genaamd The Abomination, en vecht tegen een personage dat op Wong lijkt. En ik kan zeggen dat de reden dat het er zo uitziet, is omdat dat Abomination is die tegen Wong vecht, 'zei Feige.

Shang-Chi - Abominaton en Wongo
Shang-Chi - Abominaton en Wongo

Abomination, de evolutie van Emil Blonsky, werd voor het laatst gezien in The Incredible Hulk, zoals gespeeld door Tim Roth. Op Disney Investor Day in december 2020 had Feige ook aangekondigd dat Abomination zou verschijnen in de aankomende Disney+ serie She-Hulk. Wong werd gespeeld door Benedict Wong, die lijkt terug te keren in de rol.

Het hebben van een schat aan Marvel-personages om weer in het spel te brengen, is iets wat Feige leuk vindt aan zijn rol."[Het is] leuk om een personage dat we al meer dan tien jaar niet op het scherm hebben gehad, weer in de MCU te zien verschijnen. En om te zien dat fans op dat kleine label van de trailer dat herkennen en dat omarmen, is heel leuk."

Het eert het verleden van de MCU

Terwijl Shang-Chi een nieuwe Aziatische kant van de MCU introduceert, wees Feige erop dat de film ook teruggaat naar het allereerste begin van de franchise.

“We kunnen zoiets als Shang-Chi doen, een gloednieuwe held introduceren in de MCU en in de wereld als geheel. Maar die ondertitel, The Legend of the Ten Rings, verbindt het eigenlijk terug naar het allereerste begin van de MCU, de Ten Rings zijn de organisatie die Tony Stark ontvoerde aan het begin van Iron Man One. En die organisatie werd geïnspireerd door een personage genaamd de Mandarijn in de strips."

Abomination gaat natuurlijk ook terug naar de begindagen van Phase One, maar er is nog een ander aspect dat aansluit bij de geschiedenis van Marvel. Het serum dat Blonsky van Thunderbolt Ross krijgt, is een nabootsing van het supersoldatenserum dat Captain America heeft gecreëerd. Omdat het originele serum weg was, had Ross het programma nieuw leven ingeblazen om een vervanging te zoeken.

Blonsky was een Britse Royal Marine, geboren in Rusland en in bruikleen gegeven aan het Amerikaanse leger. Dat is de MCU-versie. In de strips was hij een Sovjet Joegoslavische spion. Het andere verschil ligt in zijn verschijning als Abomination. In de Shang-Chi-trailer heeft hij de vinnen en geschubde textuur die vergelijkbaar is met zijn komische versie. De vorige MCU-versie had geen vinnen.

De cast in actie – en het mandarijn eindelijk onthuld

Canadese acteur Simu Liu van Kim's Convenience heeft de hoofdrol. In de trailer heeft hij zien trainen met zijn vriendin Katy, gespeeld door Awkwafina.

Shang-Chi-trailer 2
Shang-Chi-trailer 2

Zijn vader Wenwu, gespeeld door de filmlegende Tony Leung uit Hong Kong, wordt ook getoond terwijl hij Shang-Chi traint en confronteert."Als je wilt dat ze op een dag van jou zijn, moet je me laten zien dat je sterk genoeg bent om ze te dragen", zegt hij tegen Shang-Chi van de Ten Rings. Na de faux Mandarin die in Iron Man 3 wordt gepresenteerd – tot ergernis van veel fans – krijgt de klassieke Marvel-schurk een goede introductie in Shang-Chi.

Eén ding lijkt duidelijk: er is een groeiende en misschien permanente kloof tussen Shang-Chi en zijn vader.

"Ik heb mijn mannen verteld dat ze je niet zouden kunnen doden als ze het zouden proberen," vertelt Wenwu kalm over een scène waarin Shang-Chi meerdere Ten Rings-krijgers bestrijdt.

Een van de hoogtepunten van de film moet de terugkeer van Michelle Yeoh naar het MCU zijn. Ze speelt een tovenares - en Shang-Chi's moeder, Jiang Nan. Ze waarschuwt hem voor zijn vader en het is duidelijk dat ze wil proberen hem te beschermen.

Een spannende reeks legt een deel van Shang-Chi's gevecht met Razor Fist vast, gespeeld door Florian Muneanu. Een ander ziet hem vechten tegen zijn eigen zus, Xialing, gespeeld door Meng'er Zhang. Fala Chen speelt een personage genaamd Jiang Li, met Ronny Chieng als Jon Jon, om de bekende hoofdrolspelers tot nu toe af te ronden.

Shang-Chi
Shang-Chi

De details onthullen historische instellingen, waterdraken en mystieke bergen

In één reeks wordt Tony Leung, als Mandarijn, afgebeeld met lang haar, terwijl hij de tien ringen gebruikt in een tempelomgeving. Hij en de andere afgebeelde krijgers dragen wat lijkt op kleding uit een ver verleden. Het gerucht gaat dat de actie van Shang-Chi zo ver teruggaat in de geschiedenis als de dagen van Gengis Khan, de eerste grote Khan van het Mongoolse rijk, die leefde tussen 1158 en 18 augustus 1227.

Er is een glimp van waterdraken waarvan veel fans hopen op een verschijning van Fing Fang Foom, een draakachtig buitenaards wezen uit de geschiedenis van Marvel Comics. De draak die in de trailer wordt afgebeeld, met zijn kenmerkende schubben met rood en wit patroon, is echter onthuld door de verkoop van speelgoed vóór de film en wordt de Grote Beschermer genoemd. Is hij de MCU-versie van Fing Fang Foom (ook wel He Whose Limbs Shatter Mountains en Whose Back Scrapes the Sun genoemd)? Het is een duidelijke mogelijkheid, aangezien in de strips de Ruimtedraak het wezen is dat de Tien Ringen van Kracht naar de aarde bracht.

Shang-Chi - waterdraak
Shang-Chi - waterdraak

Simu Liu heeft Fin Fang Foom, met zijn racistische ondertoon, een van de 'dubieuze elementen' van de geschiedenis van Marvel genoemd.

De bergketen die in de trailer in meerdere shots wordt getoond, zou de K'un-Lun Mountains van Marvel Comics kunnen zijn, een plaats die verbonden is met Shang-Chi. De stad K'un-Lun is een van de zeven hoofdsteden van de hemel. De opnamen in de trailer tonen gebouwen die mogelijk de Ten Rings-dojo zijn.

In de strips verschijnt de poort naar K'un-Lun slechts om de tien jaar - en in de film verlaat Shang-Chi zijn vader voor dezelfde periode. Zou hij terugkomen om toegang te krijgen tot de poort? Het is ook een portaal naar andere dimensies.

Shang-Chi wordt geregisseerd door Destin Daniel Cretton en staat gepland voor release in de bioscopen op 3 september 2021.

Aanbevolen: