Hier is hoe Star Wars: The Clone Wars overlapt met Revenge of the Sith

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Star Wars: The Clone Wars overlapt met Revenge of the Sith
Hier is hoe Star Wars: The Clone Wars overlapt met Revenge of the Sith
Anonim

Disney Plus zendt momenteel het zevende en laatste seizoen van Star Wars: The Clone Wars uit. Het einde van de titulaire Clone Wars vindt plaats met de val van de Jedi in Revenge of Sith. De show moet gaan overlappen met die film.

Het huidige verhaal laat zien wat fanfavoriet Ahsoka Tano deed tijdens de gebeurtenissen van de laatste film van de Star Wars prequel-trilogie.

The Clone Wars begon in 2008

Star Wars: The Clone Wars is een animatieserie die oorspronkelijk werd uitgezonden op Cartoon Network. Het ging in première met een bioscoopfilm in 2008, gevolgd door een televisiepremière twee maanden later.

De show vindt plaats tussen Attack of the Clones en Revenge of the Sith, na de avonturen van Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker tijdens het evenement van de Clone Wars waarnaar voor het eerst werd verwezen in de originele Star Wars-film, maar niet gezien tot de prequel-trilogie.

Star Wars-maker George Lucas wilde de show maken omdat hij vond dat hij tijdens de films geen goede kans kreeg om de Clone Wars te verkennen. Hij vertelde Screen Slam: "De Clone Wars zijn in feite een voetnoot in de saga van Anakin Skywalker. En dat is waar de functies over gaan. Ze gaan echt over Anakin, over zijn zoon. Het is erg smal gericht … Ik wilde iets doen dat betrokken bij de Clone Wars."

Afbeelding
Afbeelding

De show introduceerde Ahsoka Tano, de Padawan van Anakin. Ze werd al snel een favoriet bij de fans toen ze groeide als een Jedi in de vervolgserie Star Wars Rebels en een cameo maakte in The Rise of Skywalker. Het personage verschijnt mogelijk ook in het tweede seizoen van The Mandalorian, mogelijk gespeeld door Rosario Dawson.

De show werd in 2013 geannuleerd door Cartoon Network, kort nadat Disney Lucasfilm van Lucas had gekocht. Een zesde seizoen ging in première in 2014 op Netflix.

Disney Plus heeft de serie nieuw leven ingeblazen

In 2018 werd aangekondigd dat The Clone Wars zou terugkeren voor een zevende en laatste seizoen op Disney Plus, de streamingdienst van Disney. Het seizoen begon op 21 februari 2020 en de seriefinale werd uitgezonden op 4 mei 2020.

Banden tussen Clone Wars en Revenge of the Sith

Het einde van The Clone Wars zou natuurlijk het einde van de titulaire oorlogen inhouden. Dat einde werd gezien in Revenge of the Sith. Kanselier Palpatine vormt zijn imperium nadat hij Anakin naar de duistere kant van de strijdmacht heeft gebracht. De klonen worden vervolgens gedwongen hun Jedi-generaals te doden en ze bijna allemaal te elimineren. De mechanica van hoe de klonen werden gedwongen om de Jedi in te schakelen, werden in de loop van de show verkend. Natuurlijk zouden de plot van de show en de film op één lijn liggen.

Een van de grote vraagtekens is wat er met Ahsoka is gebeurd. Fans wisten dat ze Order 66 overleefde vanwege haar verschijning in Rebels, maar de details waren onbekend. Showrunner van de serie, Dave Filoni, vertelde SyFy Wire: "Ik dacht dat er een mogelijkheid was dat het personage stierf voor het einde van de Clone Wars, maar ik wilde echt niet dat het personage zou bestaan, alleen maar om een ander ding te worden dat Anakin [in het duister] duwde. kant]. Als dat een belangrijk element van zijn verhaal was, zou het in de film zijn geweest."

Deze laatste afleveringen laten zien wat Ahsoka aan het doen was tijdens de film; ze vocht tijdens het beleg van Mandalore. De Mandalorians hebben een belangrijke rol gespeeld in de Star Wars-saga en de show in het bijzonder. Ahsoka leidt een republiek verzet om te helpen bij het verslaan van Darth Maul. In de negende afleveringen, "Old Friends Not Forgotten", vraagt Ahsoka haar oude vrienden Anakin en Obi-Wan om hulp. In eerste instantie doen ze dat, maar ze worden weggeroepen wanneer ze een rapport ontvangen dat generaal Grievous Coruscant heeft aangevallen en bondskanselier Palpation heeft gekidnapt.

Anakin en Obi-Wan's missie om Palpatine te redden, is de openingsscène van Revenge of the Sith die de Siege of Mandalore op exact hetzelfde moment stevig plaatst. Naast deze verhaallijn geeft de muziek ook de synchronisatie aan. Tijdens een scène waarin Ahsoka van een gunship springt om de aanval te beginnen, speelt een bekende muziekcue. Het is exact hetzelfde John Williams-stuk dat tijdens de Battle of Coruscant in Revenge of the Sith werd gespeeld en een mooie subtiele parallel tussen Ahsoka en Anakin geeft.

Afbeelding
Afbeelding

In de volgende aflevering, "The Phantom Apprentice", onthult Darth Maul aan Ahsoka dat hij op de hoogte is van Palpatines plan om Anakin naar de duistere kant te brengen. Maul's plan op Mandalore was een valstrik om Anakin daarheen te lokken, zodat Maul hem kon doden als een laatste wraakactie tegen Palpatine.

Het seizoen heeft nog twee laatste afleveringen die op 1 mei en 4 mei worden uitgezonden. Op basis van de tijdlijn zullen deze afleveringen waarschijnlijk Order 66 bevatten vanuit het perspectief van Ahsoka.

Aanbevolen: