Hier is hoe de bovennatuurlijke cast de geestelijke gezondheidsstigma's doorbreekt

Hier is hoe de bovennatuurlijke cast de geestelijke gezondheidsstigma's doorbreekt
Hier is hoe de bovennatuurlijke cast de geestelijke gezondheidsstigma's doorbreekt
Anonim

Na 15 seizoenen in de lucht te hebben gehad, heeft Supernatural een van de meest loyale en actieve fanbases. Ze wonnen EW's Fanuary door meerdere liefdadigheidscampagnes te helpen slagen. De Supernatural-familie is een hechte gemeenschap waar de sterren van de serie veel om geven, waaronder: Misha Collins, Jensen Ackles en Jared Padalecki. Een simpele zin is een van de belangrijkste dingen die het fandom bij elkaar hebben gebracht: "Always Keep Fighting." Als je deze drie woorden uitspreekt tegen een die-hard Supernatural-fan, zullen ze het herkennen. De meeste fans hebben er een emotionele band mee en een persoonlijk verhaal dicht bij hen. Deze zin begon over gesprekken over geestesziekten, angst en depressie en heeft geholpen de stigma's op het gebied van geestelijke gezondheid in de gemeenschap te doorbreken.

In een Entertainment Weekly-interview vertelde Collins over hun lancering van een ondersteunend netwerk. Na jarenlang de verhalen van fans te hebben gehoord, is hij een samenwerking aangegaan met zijn mede-sterren om het SPN Family Crisis Support Network te lanceren, een gemeenschapsondersteuningssysteem om fans te helpen omgaan met psychische problemen zoals depressie, zelfbeschadiging en verslaving.

Hij zei: "We hebben deze interessante blootstelling aan ons fandom in de vorm van conventies, waar we heen gaan en we ontmoeten fans vrijwel elk ander weekend face-to-face. En we hebben de gelegenheid om duizenden en duizenden Supernatural-fans te ontmoeten en bij elk evenement ontmoet ieder van ons maar liefst een dozijn mensen die echt hartverscheurende verhalen delen over zelfbeschadiging of verslaving of depressie of zelfmoordpogingen. We zien veel mensen met tatoeages van puntkomma's op zichzelf - de puntkomma is waar de auteur had kunnen kiezen om een zin te beëindigen, maar in plaats daarvan ervoor koos om het door te zetten, dus het is een zeer krachtig symbool voor iemand die worstelt met bijna-doodsituaties en gesmeed."

Collins heeft ook een non-profitorganisatie opgericht, Random Acts, die daden van vriendelijkheid wereldwijd promoot. Het heeft duizenden dollars gedoneerd aan de opvoeding van kinderen in Nicaragua en Haïti. Ze bieden ook financiering aan een groot aantal door fans voorgestelde projecten.

In 2015 lanceerde Padalecki een T-shirtcampagne via Represent ten voordele van de non-profitorganisatie To Write Love On Her Arms. De organisatie ondersteunt mensen die worstelen met depressie, verslaving, zelfverwonding en zelfmoord. Padalecki sprak met Variety over hoe de campagne tot stand kwam. Hij is gepassioneerd door mensen die worstelen met een psychische aandoening, depressie, verslaving of zelfmoordgedachten. Hij vertelde dat hij een inzinking had tijdens het filmen van een aflevering voor seizoen 3. Een dokter kwam bij hem en stelde de diagnose klinische depressie bij hem op en zei hem een pauze te nemen van zijn werk.

Hij gaf ook toe dat hij een vriend had verloren door zelfmoord nadat hij zijn strijd tegen depressie had verloren. Hij zei: "Ik zeg constant dat het geen schande is om met deze dingen om te gaan. Het is geen schande om elke dag te moeten vechten, maar elke dag te vechten, en vermoedelijk, als je nog leeft om deze woorden te horen of dit interview te lezen, dan win je je oorlog. Je bent hier. Je wint misschien niet elke slag. Er zullen een paar hele moeilijke dagen zijn. Er kunnen op een bepaalde dag verschillende moeilijke tijden zijn, maar hopelijk helpt dit iemand om na te denken,,Dit is niet makkelijk; het is een gevecht, maar ik blijf vechten". Zelfs als er duizend kleine gevechten zijn, zelfs als je om de minuut denkt aan zelfmoord, of depressie, of verslaving, of als je een psychische aandoening hebt, wil ik dat mensen het aanpakken en actie ondernemen. En om trots te zijn dat ze hun strijd winnen, punt uit."

In 2014 woonde Samantha Williams in een minibusje nadat ze was ontsnapt aan een gewelddadige relatie met haar vader. Ze ontdekte Supernatural wat haar leven veranderde. Ze zei: Ik heb elke avond naar Supernatural gekeken. Het hield me kalm en ik was niet bang om alleen te blijven in mijn minivan.” In september 2014 verhuisde ze met haar tante naar Alabama, maar uiteindelijk werd ze gepest door haar baas bij een nieuwe baan, en de mensen om haar heen waren niet sympathiek tegenover haar, waardoor ze suïcidaal werd.

Op een avond kwam ze thuis van haar werk en werd begroet door een T-shirt waarvan ze vergeten was dat ze het had besteld bij een zelfmoordcampagne van Padalecki. Op het shirt stond "Always Keep Fighting". Ze zei: "Ik begon te huilen en wist dat het een symbool was. Dat was iets of iemand die me vertelde om in leven te blijven." Uiteindelijk reed ze naar een van hun conventies om Padalecki zelf te bedanken voor het veranderen van haar leven. Ze zei: "Jared gaf me de grootste knuffel en zei: 'Blijf altijd vechten, want je bent het waard.' Hij zei: ‘Je bent alles waard. Elke kleine ademteug die je neemt, je bent het waard. Als je me belooft dat je altijd zult blijven vechten, zullen we er altijd voor je zijn.'”

Padalecki sprak over momenten zoals deze en zei: "Ik ben constant onder de indruk van onze fans en de gemeenschap die op de hoogte is van deze shirts en deze ondersteunt en erover spreekt en ik heb een aantal geweldige berichten op Twitter gelezen en Facebook over mensen die zeggen: 'Ik ben al zo lang depressief. Ik schaam me om erover te praten, maar het zal me helpen erover te praten', en ik denk dat dat zo'n grote stap is. Het duurt dat. Alleen al je strijd dragen, denk ik niet dat we erg ver zullen komen."

Aanbevolen: