One Flew Over The Cuckoo's Nest' TV Prequel komt dit najaar met Sarah Paulson

Inhoudsopgave:

One Flew Over The Cuckoo's Nest' TV Prequel komt dit najaar met Sarah Paulson
One Flew Over The Cuckoo's Nest' TV Prequel komt dit najaar met Sarah Paulson
Anonim

Een prequel van een Amerikaanse klassieker krijgt een nieuwe vorm op tv

One Flew Over the Cuckoo's Nest wordt beschouwd als een van de beste films ooit gemaakt door het American Film Institute. Het won 5 Oscars bij de Academy Awards 1976. Een van die prijzen was voor Beste Actrice, gewonnen door Louise Fletcher. Ze speelde verpleegster Mildred Ratchet. Haar uitvoering van Nurse Ratched wordt herinnerd om zijn frigiditeit en harteloze wraak. 45 jaar later zal verpleegster Ratchet haar televisieoptreden maken in de nieuwe Netflix-show Ratched.

W e leven in een tijd waarin onze collectieve geestelijke gezondheid als samenleving tot het uiterste wordt getest. One Flew Over The Cuckoo's Nest zorgde ervoor dat het publiek vraagtekens zette bij de behandeling van patiënten in psychiatrische instellingen en hoe wij als samenleving tegen geestelijke gezondheid aankijken. 45 jaar geleden werd verpleegster Ratched niet positief bekeken, maar een heropleving van haar karakter is misschien precies wat we nodig hebben om te begrijpen waarom mensen zijn zoals ze zijn.

De productie van Ratched wordt geleid door Ryan Murphy, de maker van American Horror Story. In de afgelopen 9 jaar heeft zijn werk aan American Horror Story de kijkers geschokt en verbluft met geweldige personages en verhaallijnen. Zuster Ratchet is een personage dat in de stuurhut van Murphy v alt. Hij heeft geweldige verhalen gemaakt van onsmakelijke personages zoals OJ Simpson in American Crime Story en Sean McNamara en Christian Troy van de plastische chirurg uit Nip/Tuck. Dit najaar krijgen we te zien wat hij doet met een klassiek Amerikaans personage, Nurse Ratchet.

Sarah Paulson als hoofdpersonage

Murphy zal werken met een bekend gezicht, Sarah Paulson van American Horror Story en American Crime Story. Samen hebben ze een aantal geweldige personages en verhalen gemaakt en hebben ze het afgelopen decennium talloze prijzen gewonnen. Het is een opwindend vooruitzicht voor Paulson om de hoofdrol te spelen in deze show.

Paulson is transformerend geweest in haar capaciteiten om onsmakelijke karakters echt te belichamen. Ze is ook veelzijdig in het aannemen van sympathieke karakters, maar ze heeft het vermogen om onaangename eigenschappen te nemen en ze een menselijke te geven.

Wie kan haar vertolking van Marcia Clark vergeten, in The People V. OJ Simpson: American Crime Story. Historisch gezien werd Clark in een negatief daglicht gesteld na het OJ Simpson-proces, maar Paulsons uitvoering van haar wierp een nieuw licht op een complexe vrouw. Het leverde haar ook een Emmy Award op in 2016.

Paulson zal worden vergezeld door andere castgenoten van American Horror Story, Jon Jon Briones, Finn Wittrock en Harrier Harris. Ze zullen ook worden vergezeld door de bekroonde actrice Judy Davis.

Verhaallijn

Zoals we weten is deze productie van Ratched een prequel op One Flew Over the Cuckoo's Nest. Het verhaal gaat over de oorsprong van Mildred Ratchet voordat ze verandert in de uitbuitende dictator van een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Wat we uit de roman van One Flew Over The Cuckoo's nest weten, is dat ze een voormalige legerverpleegster was die beklemmende eigenschappen ontwikkelt. Ze gebruikt haar macht om patiënten onder haar te ontmenselijken en te ontmannen. Hoe ze in deze staat komt, is waar Ratchet in wezen over zal gaan.

Haar personage in de film uit 1975 was de representatie van de alwetende autoriteitsfiguur die geen empathie en wroeging jegens haar patiënten heeft. Ze nam het op tegen Randle McMurphy, die werd gespeeld door Jack Nicholson. McMurphy vertegenwoordigde seksualiteit, vrijheid en zelfbeschikking. Het zal interessant zijn om te zien met welke obstakels Ratchet in de serie te maken zal krijgen en wat haar maakt tot wat ze wordt.

De roman geschreven door Ken Kesey in 1962 benadrukte het belang van individualiteit en de waardigheid van persoonlijkheid. Of deze thema's in de serie zullen worden uitgebeeld, v alt nog te bezien, maar Ryan Murphy is een geweldige verteller die altijd recht doet aan het onderwerp van een verhaal.

De relevantie voor onze tijd

One Flew Over The Cuckoo's Nest was een baanbrekende roman en film. Toen het uitkwam, daagde het de onderdrukkende systemen uit, niet alleen in psychiatrische instellingen. Het was een stuk literatuur en filmisch werk dat de kwalen van de samenleving weerspiegelde. Het beeldde de psychiatrische afdeling af als een microscoop voor gedragingen die bijdragen aan onderdrukking en lijden. Waarom het wordt beschouwd als een van de beste films ooit gemaakt, is omdat het vandaag de dag relevant is.

We leven in moeilijke tijden. Het is moeilijk te begrijpen welke systemen mensen onderdrukken. Nu meer dan ooit worden we geconfronteerd met onszelf en worden we gedwongen te kijken naar wat we moeten veranderen. Dit wil niet zeggen dat Ratched en binge-watching het in de herfst dingen zal veranderen. Maar we hopen dat verhalen als One Flew Over The Cuckoo's Nest en de tv-prequel Ratched een oprechte overpeinzing kunnen geven van wat er echt moet veranderen. Onderdrukkend gedrag begint altijd ergens, en wij als collectieve samenleving moeten hiervan op de hoogte zijn.

Aanbevolen: