Het nieuwe interview met The Vampire TV Show komt eraan; Dit is wat we weten

Inhoudsopgave:

Het nieuwe interview met The Vampire TV Show komt eraan; Dit is wat we weten
Het nieuwe interview met The Vampire TV Show komt eraan; Dit is wat we weten
Anonim

Vampires maken een comeback in Interview With the Vampire, een nieuwe AMC-serie gebaseerd op de roman van Anne Rice. Het heeft al een lang leven in de populaire cultuur. Het boek werd oorspronkelijk aangepast in 1994 met Tom Cruise, Brad Pitt en Kirsten Dunst. Op de Comic Con van 2022 werd een dramatische trailer getoond die de fans enthousiast maakte.

Interview With the Vampire is slechts de eerste van The Vampire Chronicles. AMC heeft de rechten verworven op de gehele achttiendelige serie.

Gepubliceerd in 1976, wordt Interview With the Vampire algemeen beschouwd als het belangrijkste stuk vampierliteratuur sinds Bram Stoker's Dracula. The Vampire Chronicles is een van de meest populaire en winstgevende vampierverhalen aller tijden; wereldwijd meer dan 80 miljoen exemplaren verkocht. Anne Rice is vorig jaar helaas overleden, maar haar zoon zal de rol van producer van de serie op zich nemen.

Hier is alles wat we tot nu toe weten over de AMC TV-versie van Interview With the Vampire.

9 Het interview met The Vampire Trailer is gearriveerd

Het langverwachte Interview With the Vampire volledige trailer op Comic-Con.

"Het is een agressief, mooi liefdesverhaal", zei showrunner Rolin Jones zaterdag tijdens het San Diego-panel. De getoonde beelden richten zich op Lestats meedogenloze achtervolging van Louis en de gekwelde onsterfelijke band die daarop volgt. In de korte clip zien we Lestat zich voeden met een persoon met weinig spijt. We zien ook dat Lestat en Louis een confrontatie hebben in een kerk, waarbij Lestat zegt: "Ik geef de dood aan degenen die het verdienen."

8 Waar gaat een interview met de vampier over?

Interview With the Vampire begint met een gesprek tussen verslaggever Daniel Molloy en Louis de Pointe du Lac, een eeuwenoude vampier die zijn verhaal wil vertellen.

Hij begint zijn verhaal in Louisiana rond 1791, wanneer plantage-eigenaar Louis wordt benaderd door een mysterieuze en mercurial Lestat de Lioncourt, die hem in een vampier verandert. In de loop der jaren begint Louis de onsterfelijkheid moe te worden, dus Lestat geeft hem een mensenkind metgezel, Claudia. Claudia beraamt een plan om Lestat te vermoorden omdat ze haar veroordeelde tot een leven van vrouw in een kinderlichaam.

7 Wie heeft het interview met The Vampire Series gemaakt?

Directeur Alan Taylor, die aan shows als Game of Thrones, Mad Men en The Sopranos heeft gewerkt, zal de eerste twee afleveringen van de show regisseren, terwijl hij ook aan boord komt als uitvoerend producent.

“We stellen een echt droomteam van talent samen voor Interview with the Vampire, van Rolin Jones tot Mark Johnson en nu met de toevoeging van Alan, een regisseur met een oeuvre dat in feite IMDb zou kunnen breken, niet om Noem de buitengewone verhalen en personages van Anne Rice, die zoveel miljoenen fans van over de hele wereld hebben geboeid. We zijn zo opgewonden om te zijn waar we zijn in deze serie, en er komt nog zoveel meer , zegt Dan McDermott, president van originele programmering voor AMC Networks en AMC Studios.

Rolin Jones (Friday Night Lights, Weeds en Boardwalk Empire) zal optreden als showrunner, terwijl Mark Johnson (Better Call Saul) samen met Rice's zoon, de romanschrijver Christopher Rice, de uitvoerend producent zal zijn.

6 Wie zit er in het interview met The Vampire Show?

Jacob Andeson (Game Of Thrones' Grey Worm) speelt Louis, Sam Reid van The Railway Man blijft Lestat. Eric Bogosian zal interviewer Daniel Malloy spelen en nieuwkomer Bailey Bass (die ook schittert in de Avatar-films) zal Claudia spelen.

5 Hoe het interview met de Vampire-serie verschilt van het boek

De trailer heeft ook een enorme verandering in het bronmateriaal onthuld. De setting is bijgewerkt van 1791 naar 1910. De showrunner heeft dit gedaan om de serie "nog eerbiediger" te maken voor het boek dan de film uit 1994.

"De twee meest agressieve verschillen tussen het boek en dit is dat Molloy veel beter is in zijn werk dan in de boeken", zei Jones over de journalist die Louis in het verhaal interviewde, "en dat een of andere oorspronkelijke versie van de 'Brat Prince' is hier weer in gestopt."

Jones onthulde ook dat de serie niet gericht zal zijn op Molloy's eerste interview met Louis, maar op een tweede interview dat veertig jaar later plaatsvindt.

"Het script is heel duidelijk dat het veertig jaar later is, en Daniel is niet langer de jongen die een beginnende journalist was, die net begon met het maken van tapes van dit vampierinterview", legt Eric Bogosian uit, die speelt Molloy in de serie. "Nu krijgt hij er een tweede kans op. Hij is erg succesvol geweest, hij staat eigenlijk aan de onderkant van zijn carrière, en dit is zijn laatste kans om de koperen ring te grijpen. Het is gevaarlijk, maar hij wil dat verhaal gaan halen."

4 Het interview met de Vampire-serie zal niet het hele boek beslaan

Er werd ook onthuld dat seizoen één van Interview With the Vampire niet het hele boek zal behandelen. De producenten hopen dat de show nog vele jaren zal doorgaan, zodat ze het hele bronmateriaal kunnen behandelen.

"Jullie zullen ons vertellen of dit een franchise wordt of niet, maar ik geloof dat deze wereld, de Anne Rice-wereld, nog een tijdje zal doorgaan op AMC," zei hij. "We bouwen een universum."

3 Het interview met de Vampire-serie zal niet veel verschillen van het originele verhaal

AMC Studios heeft sterk gesuggereerd dat het eerste seizoen zijn best zal doen om trouw te blijven aan de boeken van Rice.

Producer Mark Johnson verklaarde zelfs in het AMC-persbericht dat, "Omdat ik eerder films van zulke bijzondere werken heb geproduceerd, erken ik zowel de verantwoordelijkheid als de verplichting die we het materiaal verschuldigd zijn."

2 De homoseksuele subtekst omarmen in een interview met de vampier

Auteur Rice bevestigde dat Lestat en Louis een romantische relatie hadden, iets wat de verfilming voor sommigen te dubbelzinnig liet. De nieuwe tv-serie lijkt de eerste Interview with the Vampire-aanpassing te zijn waarin expliciet wordt ingegaan op de seksualiteit van de hoofdpersonages.

Veel fans hopen eindelijk een onbeschaamd homo liefdesverhaal te zien tussen Louis en Lestat.

1 AMC zal ook de andere romans van Rice aanpassen

Interview With the Vampire is niet de enige roman van Rice die is aangepast door AMC. De deal van AMC omvat 18 titels in de boekenreeksen The Vampire Chronicles en The Lives of the Mayfair Witches, waaronder Interview with the Vampire, Queen of the Damned, The Vampire Lestat en The Witching Hour

Het netwerk past ook de boeken van Lives of the Mayfair Witches aan. Ze hebben onlangs Alexandra Daddario gecast in de hoofdrol van die serie.

Hij voegde eraan toe: "We hopen dat deze serie de Anne Rice-fan dwingt haar werken te herontdekken. We hopen ook dat die kijkers die nog nooit een roman van Anne Rice hebben gelezen, naar de boekwinkel rennen om te begrijpen waar al het gedoe over gaat, "zei Johnson. Het seizoen van zeven afleveringen van Interview With the Vampire staat gepland voor 2 oktober 2022 op AMC.

Aanbevolen: