Children of the Corn'-remake heeft volgens de regisseur bijna niets met het origineel te maken

Inhoudsopgave:

Children of the Corn'-remake heeft volgens de regisseur bijna niets met het origineel te maken
Children of the Corn'-remake heeft volgens de regisseur bijna niets met het origineel te maken
Anonim

In 1984 werd de cultklassieker Children of the Corn uitgebracht. De film was gebaseerd op een kort verhaal van horrorlegende Stephen King; de films op basis van zijn boeken werden enkele van de meest iconische horrorfilms ooit gemaakt. Children of the Corn leidde tot een franchise van tien films die bijna volledig bestond uit goedkope direct-naar-video-sequels.

Kurt Wimmer, de regisseur van Equilibrium met in de hoofdrol Batman-acteur Christian Bale, heeft de productie van een remake voltooid. Hij sprak met Variety over het project en in het bijzonder over de banden met het originele korte verhaal en de originele film.

Het originele verhaal

Children of the Corn was oorspronkelijk een kort verhaal dat in het maartnummer van Penthouse werd gepubliceerd. De korte film werd opgenomen in King's verzameling korte verhalen uit 1978, Night Shift.

Het verhaal gaat over een stel, Burt en Vicky, die in Nebraska een religieuze cultus van moorddadige kinderen tegenkomen.

King was in de literaire scene geëxplodeerd met zijn roman uit 1974, Carrie, waarvan in het eerste jaar van publicatie meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. Een verfilming, geregisseerd door Brian De Palma, volgde in 1976 met lovende kritieken en een kassucces.

King's succes zette zich door de decennia voort met romans als The Shining, Pet Sematary en It. Veel van zijn boeken werden bewerkt tot succesvolle films en televisieshows; sommige zijn meer dan eens aangepast.

Filmaanpassingen

King schreef oorspronkelijk de verfilming van zijn verhaal, maar zijn script werd door George Goldsmith afgewezen. Goldsmith's versie werd gekenmerkt door een gelukkiger toon met de twee karakters die overleefden en de kinderen versloegen; het originele verhaal was veel donkerder met beide karakters die stierven.

De film speelde Peter Horton en Linda Hamilton; het werd uitgebracht in 1984 tot slechte recensies. Roger Ebert zei in zijn recensie met één ster: Tegen het einde van Children of the Corn is het enige dat achter de rijen beweegt het publiek dat naar de uitgangen vlucht. Het deed het echter goed genoeg aan de kassa om een cultstatus te verdienen en verschillende vervolgen.

Dimension Films verwierf de rechten en produceerde, net als bij Hellraiser, verschillende direct-naar-video-sequels. Tussen 1993 en 2001 werden zes sequels gemaakt. Een van de eerste rollen van Eva Mendes was in Children of the Corn V: Fields of Terror in 1998.

Een televisiebewerking, geschreven en geregisseerd door Donald P. Borchers, ging in première op het Syfy-kanaal in 2009. Dimension volgde dat met een ander direct naar video-vervolg in 2011.

Lionsgate probeerde de serie in 2018 opnieuw op te starten met een direct-to-videofilm, maar het kreeg weinig aandacht; de film heeft niet eens een eigen Wikipedia-pagina.

The New Children of the Corn

Eerder dit jaar werd bekend dat een onaangekondigde remake van Children of the Corn momenteel in productie is in Australië. De opnames zijn nu afgelopen en Variety heeft Wimmer geïnterviewd over het project.

De cast werd ook onthuld. De filmsterren Elena Kampouris, Kate Moyer, Callan Mulvey en Bruce Spence. De film is ook geschreven door Wimmer.

Wat het origineel betreft, vertelde Wimmer aan Variety dat de nieuwe film "bijna niets te maken heeft met" de originele film. Hij zei: "We zijn teruggegaan naar het verhaal en zijn van daaruit vrij-geassocieerd."

Het klinkt alsof de aanstaande niet echt een remake zal zijn, maar een nieuwe bewerking van King's verhaal. Evenzo was de recente twee verfilming van King's It geen remake van de miniserie uit 1990; het paste gewoon hetzelfde boek toe.

De nieuwe film wordt naar verwachting ergens in 2021 uitgebracht. Kings nieuwste werk, If It Bleeds, werd in april 2020 gepubliceerd met vier niet eerder gepubliceerde novellen.

Aanbevolen: