De echte reden waarom Patrick Dempsey en Isaiah Washington vochten op de set van 'Grey's Anatomy

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Patrick Dempsey en Isaiah Washington vochten op de set van 'Grey's Anatomy
De echte reden waarom Patrick Dempsey en Isaiah Washington vochten op de set van 'Grey's Anatomy
Anonim

Zelfs vandaag de dag blijft Grey's Anatomy de meest succesvolle serie van Shonda Rhimes aller tijden. Afgezien van het verzamelen van verschillende Emmy-nominaties, heeft de show ook gaststerren zoals Faye Dunaway, Geena Davis en Sarah Paulson. Nu in zijn 18e seizoen, bevat Grey's Anatomy ook een van de grootste cast-ensembles die ooit zijn samengebracht. In de loop der jaren heeft het echter ook veel problemen met castleden gezien, waaronder een vechtpartij tussen voormalige stamgasten Isaiah Washington en Patrick Dempsey.

In het verleden werd beweerd dat het Washingtons eerdere incident was met de toenmalige co-ster T. R. Ridder die in wezen leidde tot de woordenwisseling met Dempsey. Het blijkt echter dat er meer aan de hand is.

Ellen Pompeo denkt dat dit de reden is waarom de spanning op de set zo hoog was

Hoe succesvol Grey's Anatomy ook is als show, er was zoveel spanning en drama achter de schermen. Dit was vooral het geval tijdens de eerdere seizoenen. Katherine Heigl trok zich bijvoorbeeld beroemd terug uit de Emmy-strijd nadat ze het gevoel had dat de show geen Emmy-waardig verhaal voor haar had gemaakt. En dan was er ook die tijd dat Knight Entertainment Weekly vertelde dat Rhimes zelf "bezorgd" was over het idee dat hij uit de kast zou komen als homo. In de loop der jaren waren fans ook geschokt door het onverwachte vertrek van castleden Jessica Capshaw, Sarah Drew en Sara Ramirez.

Als je het Pompeo vraagt, kan de reden voor alle spanning op de set te wijten zijn aan de lange werkuren van de show. De show heeft ook de neiging om een lange productieperiode te hebben, aangezien het zich doorgaans toelegt op meer dan 20 afleveringen per seizoen. "Niemand zou 16 uur per dag, 10 maanden per jaar moeten werken - niemand", benadrukte Ellen Pompeo, de hoofdrolspeler van de show, tijdens een interview met Variety.“En het zorgt er gewoon voor dat mensen uitgeput, boos, verdrietig en depressief zijn. Het is een heel, heel ongezond model.” De actrice voegde er ook aan toe: "Het is waarom mensen instortingen hebben. Daarom vechten acteurs! Wil je van veel slecht gedrag af? Laat mensen naar huis gaan en slapen.” In sommige opzichten kan dit ook verklaren waarom Washington en Dempsey op de set vochten.

Dit is wat echt leidde tot de strijd tussen Patrick Dempsey en Isaiah Washington

Het bleek dat de spanning tussen Washington en Dempsey al een tijdje aan het brouwen was en dat het iets te maken had met het onvermogen om op tijd te verschijnen. "Ik denk dat een van hen op een dag te laat was om op te zetten en de andere besloot hem terug te betalen door zelf te laat te zijn", onthulde schrijver Mark Wildling in het boek van Lynette Rice, How to Save a Life: The Inside Story of Grey's Anatomy. "Toen explodeerde het een beetje." Gedurende zijn tijd in de show werd beweerd dat Dempsey niet typisch punctueel is. In feite vertelde een niet nader genoemd bemanningslid Rice ook dat sommige van de "schurkenactrices" van de show naar Shonda zouden gaan om haar te informeren: "Patrick is te laat voor zijn werk.”

En hoewel Dempsey te laat op de set verschijnt, kan de productie ernstig vertragen, maar dit leidt niet noodzakelijk tot serieuze gevechten met andere co-sterren. In dit geval werd het echter fysiek. "Ze kregen ruzie en voordat je het weet waren ze fysiek aan het vechten", herinnert Wildling zich. “Ik stond daar in videodorp. Ik ben, ongeveer, zes voet vier duim. Ik ben groter dan hen beiden. Maar ik sprong er niet meteen in, want ik weet niet of ik mee wil doen.” Harry Wekrsman, die ook voor de show schrijft, heeft gezegd dat hij op de set was toen het incident plaatsvond, en hij gelooft dat Washington "zich niet gerespecteerd voelde dat hij en de bemanning hadden gewacht." Wat er daarna gebeurde, zorgde er echter voor dat iedereen in shock raakte (en leidde zelfs tot het ontslag van Washington. "Hij ging achter Patrick aan, duwde hem tegen de muur", herinnert Werksman zich. "En zei: 'Je kunt niet met me praten zoals je praat naar die kleine f TR'”

Ondertussen kwamen ook recente rapporten naar voren dat Dempsey het leven van andere castleden op de set van het medische drama naar verluidt moeilijk zou hebben gemaakt. Volgens uitvoerend producent James D. Parriott bleef de acteur "de set terroriseren", zozeer zelfs dat verschillende castleden "allerlei soorten PTSS met hem ontwikkelden". Tegelijkertijd waren Dempsey en Rhimes zelf op een gegeven moment "elkaar naar de keel" geweest.

In de afgelopen maanden lijkt het er echter op dat er geen drama meer is tussen Dempsey en de show. De acteur keerde zelfs kort terug om zijn rol opnieuw te spelen en vertelde Variety: "Ik ben zo dankbaar dat ik het heb gedaan en blij dat de fans er echt van hielden." Ondertussen keerde Washington ook kort terug naar de show tijdens het tiende seizoen van de show (Dempsey was op dat moment nog steeds in de show, maar ze hebben nooit een scène gedeeld sinds Washington's Dr. Preston Burke zogenaamd in Zürich is). Vandaag blijft het onduidelijk of de twee acteurs nog steeds bereid zouden zijn om samen te werken, zelfs voor slechts een korte tijd.

Aanbevolen: