Dit zijn de meest winstgevende films van Léa Seydoux

Inhoudsopgave:

Dit zijn de meest winstgevende films van Léa Seydoux
Dit zijn de meest winstgevende films van Léa Seydoux
Anonim

Franse actrice Léa Seydoux is zeker een van de weinige Franch-sterren die erin geslaagd is om over te steken naar Hollywood. Seydoux begon haar acteercarrière in de Franse cinema aan het eind van de jaren 2000 en in de jaren 2010 slaagde de actrice erin om in tal van Hollywood-kaskrakers te verschijnen.

Vandaag bekijken we in welke van de films waarin Léa Seydoux verscheen, het uiteindelijk werd vermoord aan de kassa. Van Inglourious Basterds tot No Time to Die - blijf scrollen om te zien welke film plek nummer één heeft gehaald!

10 'Blauw is de warmste kleur' - Box Office: $19,5 miljoen

De aftrap is de romantische film Blue Is the Warmest Color uit 2013. Daarin speelt Léa Seydoux Emma en schittert zij naast Adèle Exarchopoulos, Salim Kechiouche en Aurélien Recoing. De film volgt de relatie tussen een Franse tiener en een aspirant-schilder en heeft momenteel een 7,7 op IMDb. Blauw is de warmste kleur verdiende uiteindelijk $ 19,5 miljoen aan de kassa.

9 'The French Dispatch' - Box Office: $ 40,4 miljoen

De volgende op de lijst is de anthologiekomedie uit 2021 The French Dispatch waarin Léa Seydoux Simone speelt. Naast Seydoux zijn in de film ook Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Frances McDormand, Bill Murray, Owen Wilson en Timothée Chalamet te zien. De film volgt drie verschillende verhaallijnen van de fictieve krant Liberty, Kansas Evening Sun - en heeft momenteel een 7,5 op IMDb. Net als de rest van de cast werkte ook Seydoux graag aan het project. De Franse Dispatch werd gemaakt met een budget van $ 25 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 40,5 miljoen aan de kassa.

8 'Beauty And The Beast' - Box Office: $ 47,4 miljoen

Laten we verder gaan met de romantische fantasiefilm Beauty and the Beast uit 2014, die is gebaseerd op het sprookje met dezelfde naam.

Léa Seydoux portretteert Belle en schittert naast Vincent Cassel, André Dussollier, Eduardo Noriega en Audrey Lamy. Momenteel heeft het een 6,4 rating op IMDb. Beauty and the Beast verdiende uiteindelijk $ 47,4 miljoen aan de kassa.

7 'Midnight In Paris' - Box Office: $ 154,1 miljoen

De fantasy-komedie Midnight in Paris uit 2011 waarin Léa Seydoux Gabrielle speelt, is de volgende. Naast Seydoux zijn er in de film ook Kathy Bates, Adrien Brody, Carla Bruni, Marion Cotillard, Rachel McAdams en Owen Wilson. Midnight in Paris vertelt het verhaal van een nostalgische scenarioschrijver die om middernacht teruggaat naar de jaren 1920 in Parijs - en het heeft momenteel een 7,7 rating op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 17 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 154,1 miljoen aan de kassa.

6 'The Grand Budapest Hotel' - Kassa: $ 172,9 miljoen

De volgende op de lijst is het comedy-drama The Grand Budapest Hotel uit 2014. Daarin speelt Léa Seydoux Clotilde en schittert ze naast Ralph Fiennes, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jude Law en Bill Murray. The Grand Budapest Hotel vertelt het verhaal van een lobbyjongen die eigenaar wordt van een ouder wordend eersteklas hotel - en het heeft momenteel een 8,1 rating op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 25 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 172,9 miljoen aan de kassa.

5 'Inglourious Basterds' - Box Office: $ 321,5 miljoen

De top vijf van de lijst wordt geopend door de oorlogsfilm Inglourious Basterds uit 2009. Daarin portretteert Léa Seydoux Charlotte LaPadite en speelt ze samen met Brad Pitt, Christoph W altz, Michael Fassbender, Eli Roth en Diane Kruger. De film volgt een groep Joodse Amerikaanse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft momenteel een beoordeling van 83 op IMDb. Inglourious Basterds werd gemaakt met een budget van $ 70 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 321,5 miljoen aan de kassa.

4 'Robin Hood' - Box Office: $321.7 miljoen

Laten we verder gaan met de actiefilm Robin Hood uit 2010 die is gebaseerd op de legende van Robin Hood. Daarin portretteert Léa Seydoux Isabella van Angoulême en speelt ze samen met Russell Crowe, Cate Blanchett, William Hurt, Mark Strong en Oscar Isaac.

Momenteel heeft de film een 6,6 rating op IMDb. Robin Hood werd gemaakt met een budget van $ 155-237 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 321,7 miljoen aan de kassa.

3 'Mission Impossible: Ghost Protocol' - Box Office: $ 694,7 miljoen

De top drie op de lijst van vandaag is de actie-spionagefilm Mission Impossible: Ghost Protocol uit 2011. Daarin speelt Léa Seydoux Sabine Moreau en schittert ze naast Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg en Paula Patton. De film is het vierde deel in de Mission Impossible-franchise en heeft momenteel een 7,4 rating op IMDb. Mission Impossible: Ghost Protocol werd gemaakt met een budget van $ 145 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 694,7 miljoen aan de kassa.

2 'No Time To Die' - Box Office: $ 771.2 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is de spionagefilm No Time to Die uit 2021 waarin Léa Seydoux een van de Bond-girls, Dr. Madeleine Swann, speelt. Naast Seydoux zijn er in de film ook Daniel Craig, Rami Malek, Lashana Lynch, Ben Whishaw en Naomie Harris te zien. No Time to Die is de vijfentwintigste James Bond-film en heeft momenteel een 7,4 rating op IMDb. Het werd gemaakt met een budget van $ 250-301 miljoen en het verdiende uiteindelijk $ 771,2 miljoen aan de kassa.

1 'Spectre' - Box Office: $880.7 miljoen

En tot slot, de lijst die op nummer één staat, is de spionagefilm Spectre uit 2015, de vierentwintigste James Bond-film. Daarin speelt Léa Seydoux ook Madeleine Swann, en ze schittert naast Daniel Craig, Christoph W altz en Ben Whishaw. Momenteel heeft de film een 6,8 rating op IMDb. Spectre werd gemaakt met een budget van $ 245-300 miljoen en verdiende uiteindelijk maar liefst $ 880,7 miljoen aan de kassa.

Aanbevolen: