De tragische waarheid over het haarverlies van Jada Pinkett Smith

Inhoudsopgave:

De tragische waarheid over het haarverlies van Jada Pinkett Smith
De tragische waarheid over het haarverlies van Jada Pinkett Smith
Anonim

Inmiddels heb je waarschijnlijk gehoord van het Will Smith en Chris Rock Oscars-drama. Fans en beroemdheden zijn verdeeld over die klap gezien het achtergrondverhaal. Vier jaar geleden onthulde Jada Pinkett Smith, de vrouw van de King Richard-ster, dat ze te maken had met haaruitval. Ze heeft het er meerdere keren over gehad in haar talkshow Red Table Talk. Geen wonder dat het internet voelt alsof Rock het had laten komen na het maken van die G. I. Jan grap. Maar zoals Nicki Minaj in een tweet zei, was de komiek misschien niet op de hoogte van de toestand van de actrice…

Hier is alles wat je erover moet weten.

Jada Pinkett Smith lijdt aan alopecia

"Ik heb veel vragen gekregen over waarom ik deze tulband droeg. Nou, ik heb problemen gehad met haaruitval, "zei Pinkett Smith in haar show in mei 2018. Drie jaar later liet ze haar geschoren hoofd zien in een selfie met haar dochter Willow Smith. De Girls Trip-ster plaatste de foto opnieuw en onderschrift: "Willow liet me het doen omdat het tijd was om het los te laten, MAAR… mijn 50's worden binnenkort goddelijk verlicht met deze schuur." Maar het was pas later dat jaar dat de actrice haar strijd met alopecia detailleerde.

"Op dit moment kan ik alleen maar lachen… jullie weten allemaal dat ik worstel met alopecia", zei ze in een Instagram-video die in december 2021 werd geplaatst. "[Lacht] Plotseling, op een dag… [wijst naar een haarloze plek op haar hoofdhuid]. Dus het kwam gewoon zo naar voren. Dit wordt een beetje moeilijker voor mij om te verbergen. Dus ik dacht ik deel het gewoon dus jullie stellen allemaal geen vragen."

De actrice was zichtbaar blij en stralend toen ze de aankondiging deed. "Kan me net zo goed een kroontje maken. Dat is wat mama gaat doen," grapte ze en zei dat ze haar hoofd waarschijnlijk zal versieren met wat strassteentjes. Ze legde ook uit waarom ze besloot kaal te worden. "Mama zal het tot op de hoofdhuid moeten verwijderen, zodat niemand denkt dat ze hersens heeft operatie of zoiets, "schreef ze bij het bijschrift van de post. "Ik en deze alopecia worden vrienden… punt!"

Inside Jada Pinkett Smith's 'Angstaanjagende' Alopecia Journey

Pinkett Smith zei dat het in het begin "angstaanjagend" was. "Ik stond op een dag onder de douche en had slechts een handvol haar in mijn handen en ik dacht: 'Oh mijn god, word ik kaal?'", herinnert ze zich. "Het was een van die momenten in mijn leven waar ik letterlijk trilde van angst. Daarom knip ik mijn haar en blijf ik het knippen." Destijds onthulde ze dat ze "kleine steroïde-injecties" nam voor haar alopecia. "Ze lijken te helpen, maar genezen niet… maar ik sta open voor andere ideeën", zei ze over de behandeling.

The Matrix-ster zei dat ze aanvankelijk "elk type test" deed, maar artsen konden niet zeggen waarom ze haar haar verloor. Toch kon ze er vrede mee hebben. "Zelfs in mijn angst en zelfs in mijn angst en op het moment dat ik gewoon ging, 'Oh, mijn god, waarom ben je zo bang dat je je haar zou kunnen verliezen?' Ik moest het echt in een spiritueel perspectief plaatsen van, zoals, de hogere macht neemt zoveel van mensen, "vertelde ze. "Er zijn hier mensen die kanker hebben, mensen die zieke kinderen hebben. Ik kijk hoe de hogere macht elke dag dingen afpakt, en, verdorie, als de hogere macht je haar wil overnemen, is dat haar? Toen ik er vanaf dat moment naar keek perspectief, het heeft me echt tot rust gebracht."

Will Smith 'houdt van' Jada Pinkett Smith's kale blik

In september 2021 zei Pinkett Smith dat haar man van haar nieuwe look houdt. "Het was gewoon tijd. Ik was gewoon klaar voor dat soort expressie en vrijlating", zei ze over haar beslissing om haar hoofd kaal te scheren."Ik ben zo blij dat ik het heb gedaan. Het was zo'n mooie ervaring en zo'n vrijheid. Ik voel me meer verbonden met mezelf en met het geweldige duiken op een heel speciale manier. Ik had zoiets van: 'Ik ben er overheen.' ' Het was dat moment. Ik had zoiets van: 'Ik ben klaar. Ik ben gewoon klaar met de zorgen. Ik ben klaar met de zorg. Ik ben gewoon klaar.'" Geen wonder dat haar man zo getriggerd was door Rock's grap. "Hou de naam van mijn vrouw uit je verdomde mond!" Schreeuwde Smith nadat hij op het podium stond om de komiek een klap te geven.

Na het winnen van de Oscar voor Beste Acteur, sprak Smith indirect zijn wangedrag aan in zijn toespraak. "Er wordt in mijn leven een beroep op mij gedaan om van mensen te houden en mensen te beschermen en een rivier voor mijn mensen te zijn. Nu weet ik dat je, om te doen wat we doen, tegen misbruik moet kunnen. in staat zijn om mensen gek over je te laten praten, "zei hij. "In deze business moet je kunnen hebben dat mensen je niet respecteren, en je moet glimlachen en doen alsof dat oké is. Waar ik van hield - Denzel [Washington] zei een paar minuten geleden tegen me, hij zei: 'Wees voorzichtig op je hoogste moment, dan komt de duivel je halen.' Ik wil een vat voor liefde zijn."

Aanbevolen: