Sean Penn wilde zijn Oscars smelten als de Academie Oekraïne niet noemde

Inhoudsopgave:

Sean Penn wilde zijn Oscars smelten als de Academie Oekraïne niet noemde
Sean Penn wilde zijn Oscars smelten als de Academie Oekraïne niet noemde
Anonim

Sean Penn is de trotse houder van twee Academy Awards. De Dead Man Walking-ster won de onderscheiding voor het eerst nadat hij in 2003 in Clint Eastwood's Mystic River speelde. Vijf jaar later speelde hij de hoofdrol in Milk, de biopic over de beroemde homorechtenactivist en Californische politicus Harvey Milk.

In beide gevallen won Penn de Oscar voor beste acteur. Deze erkenningen hielpen hem zijn status als een van de beste acteurs van zijn generatie te versterken. Als gevolg hiervan heeft de acteur in de loop van zijn bijna 50-jarige carrière een zeer indrukwekkend portfolio van werk kunnen opbouwen.

Tegelijkertijd heeft hij een enorm vermogen vergaard, naar verluidt rond de $ 150 miljoen. Afgezien van al dit succes, is Penn altijd een vocale stem geweest over politieke kwesties, soms tot zijn eigen nadeel.

Met deze benadering staat de kunstenaar niet alleen, met veel grote Hollywood-sterren als uitgesproken politieke activisten. Penns meest recente politieke verklaring hield een dreigement in om zijn twee Oscar-trofeeën te ruiken - en het hield verband met de aanhoudende oorlogscrisis waarbij Oekraïne en Rusland betrokken waren.

Waarom dreigde Sean Penn zijn Oscars te ruiken?

De Oekraïense president Volodomyr Zelensky is een van de meest invloedrijke figuren in de wereldpolitiek geworden in de

weken sinds zijn land in oorlog is belegerd door hun buren.

Zelensky, die in feite een voormalig acteur en komiek is, is voor velen een symbool geworden van verzet en doorzettingsvermogen in het licht van extreme crises. Op 16 maart kreeg het staatshoofd de gelegenheid om het Congres van de Verenigde Staten toe te spreken, waar hij een hartstochtelijk pleidooi hield voor meer militaire steun.

Toen de Oscaravond de afgelopen twee weken dichterbij kwam, wilde Sean Penn dat Zelensky een soortgelijk platform kreeg om met de Academy Awards-bezoekers te spreken. Als dit voorstel werd afgewezen, stond de 61-jarige erop dat hij zijn Oscar-beelden zou omsmelten.

Penn maakte deze opmerkingen tijdens een interview met CNN. "Als het erop terugkomt, zal ik [mijn trofeeën] in het openbaar ruiken", zei hij. "Er is niets groters dat de Academy Awards zouden kunnen doen dan [Zelensky] de kans te geven om met ons allemaal te praten."

Hij moedigde ook andere mensen aan om het evenement te boycotten als zijn verzoek niet werd ingewilligd.

Spreekte Volodomyr Zelensky op het Oscars-evenement?

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences leek niet erg enthousiast over het pad dat Penn voorstelde. De acteur had er al lucht van gekregen, vandaar het radicale standpunt dat hij leek in te nemen.

"Ik heb begrepen dat er een beslissing is genomen om het niet te doen", klaagde hij. “Ik bid dat dat niet is wat er is gebeurd. Ik bid dat er geen arrogante mensen zijn geweest, die zichzelf als vertegenwoordigers van het grotere goed in mijn branche beschouwen, die [besloten hebben om niet te controleren] met leiderschap in Oekraïne."

Penn was niet de enige Hollywood-ster die Zelensky de Oscars wilde zien toespreken: komiek Amy Schumer was een van de drie co-hosts van het evenement van dit jaar, en ook zij liet doorschemeren dat ze een voorstel had gedaan dat de politicus gezien als onderdeel van het programma van de avond.

"Ik wilde een manier vinden om een Zelensky-satelliet in te schakelen of een bandje te maken of zoiets, gewoon omdat er zoveel ogen op de Oscars zijn gericht", zei Schumer tijdens een interview in The Drew Barrymore Show.

Ook dat leek zich niet te registreren bij de organisatoren van het evenement, waarbij Zelensky de hele nacht op geen enkele manier verscheen.

Welke andere politieke doelen heeft Sean Penn gesteund?

De situatie in Oekraïne is niet de eerste zaak die Penn openlijk heeft gesteund. Hij was betrokken bij de vrijlating van zakenman Jacob Ostreicher uit een Boliviaanse gevangenis in 2013. De acteur was ook een uitgesproken criticus van voormalig president George W. Bush, vooral over zaken rond de oorlog in Irak.

Wat zijn idee over Zelensky en de Oscars betreft, waren niet alle showbizzsterren verkocht. De zwartachtige ster Wanda Sykes bekritiseerde de telefoontjes van Penn en Schumer en beweerde dat de Oekraïense leider al genoeg op zijn bord had.

"In Hollywood kunnen we een beetje vol van onszelf worden, en we denken dat wat we doen allemaal zo belangrijk is", betoogde Sykes. "Ik begrijp dat, ja, wat we doen, bereikt veel mensen, en we kunnen veel mensen overtuigen, maar het is ook [goed] om gewoon je baan te kennen."

Uiteindelijk, terwijl Zelensky niet aan het woord kwam tijdens de Oscars, hielden de aanwezigen een moment van stilte ter ondersteuning van zijn land. De avond zal waarschijnlijk meer herinnerd worden door het drama tussen Will Smith en Chris Rock, wiens verleden escaleerde in een fysieke woordenwisseling op het podium.

Aanbevolen: