10 nostalgische Disney-originelen uit de jaren 2000 waarvan je vergat dat ze bestonden

Inhoudsopgave:

10 nostalgische Disney-originelen uit de jaren 2000 waarvan je vergat dat ze bestonden
10 nostalgische Disney-originelen uit de jaren 2000 waarvan je vergat dat ze bestonden
Anonim

Baby's uit de jaren negentig kunnen getuigen van de ongelooflijke originele films die zijn uitgebracht door Disney Channel. Er was een onmiddellijke golf van emoties toen Disney-liefhebbers zich realiseerden dat de familiezender een nieuwe film uitbracht. Ze waren altijd gevuld met sympathieke personages en intense maar toepasselijke verhaallijnen. En voor het geval baby's uit de jaren 90 het niet wisten, Disney pompt nog steeds originele films uit waarvoor geen duur bioscoopkaartje nodig is.

Terwijl iedereen onder de zon bekend is met populaire originele Disney-films zoals de High School Musical-franchise en Cheetah Girls, is er een overvloed aan films uit de jaren 2000 die we helemaal vergeten zijn.

10 Alley Cats Strike (2000)

Met Robert Ri'chard en Kyle Schmid, ging Alley Cats Strike over rivaliserende basketb alteams die hun jarenlange vete beëindigden met een bowlingwedstrijd nadat hun kampioenschapsbasketbalwedstrijd eindigde met een gelijkspel. De ster van het basketb alteam, Todd, raakt onwaarschijnlijk bevriend met Alex, een van de beste bowlingspelers van de school. Samen helpen hun verschillen hen om samen te komen en te groeien. Kaley Cuoco van de oerkn altheorie zit ook in deze Disney-favoriet!

9 Omhoog, omhoog en weg (2000)

Up, Up, and Away is Disney's kijk op superhelden. Scott Marshall is de hoofdpersoon die afkomstig is uit een lange lijn van superheldenfamilieleden. Vreemd genoeg is hij de enige in zijn familie die niet met krachten is geboren.

Zijn moeder heeft superkracht, zijn vader kan vliegen, zijn broer is supersnel en zijn zus heeft röntgenzicht. Wanneer een actiegroep genaamd de Earth Protectors echter probeert degenen die de cd's kijken te hersenspoelen, komt de superheldenstatus van zijn familie in de problemen. Het is nu aan Scott om zijn gezin te redden.

8 Quints (2000)

Quints concentreerde zich op een 14-jarig meisje genaamd Jamie, dat geschokt is om te ontdekken dat haar ouders zich voorbereiden op de geboorte van een vijfling. Als enig kind gedurende 14 jaar was Jamie er niet aan gewend dat haar ouders zich niet op haar concentreerden of het te druk hadden om haar te helpen, wat wrevel veroorzaakte. De problematische thuissituatie rond rivaliteit tussen broers en zussen is een daad die veel Disney-fans zelf hadden. De film was zowel vermakelijk als herkenbaar voor kijkers.

7 Motorcrossed (2001)

Motocrossed was zijn tijd ver vooruit. In 2001 richtte Motocrossed zich op het seksistische karakter van op gender gebaseerde sporten. Andrea Carson houdt van motorcross en rijdt dagelijks met haar tweelingbroer Andrew; haar vader vindt echter niet dat ze als meisje zou moeten fietsen.

Als Andrew geblesseerd raakt, knipt Andrea haar haar en doet ze alsof ze Andrew is om mee te kunnen doen. Een jong meisje zien opbloeien en haar dromen zien verwezenlijken in een sport gewijd aan mannen was revolutionair voor jonge Disney-fans.

6 The Poof Point (2001)

The Poof Point was eigenlijk gebaseerd op het gelijknamige boek van Ellen Weiss. In de film zijn Marigold en Norton een wetenschappelijk man en vrouw duo. Ze werkten aan een anti-verouderingsmachine toen het mis ging en ze werden uiteindelijk gezapt door hun eigen machine. Zowel Marigold als Norton leken eerst onaangeroerd, maar ze begonnen zich langzaam als kinderen te gedragen. Hun eigen kinderen begonnen zich zorgen te maken over hun ouders toen ze voor hen zorgden dat ze niet in de problemen kwamen, waardoor kijkers een wilde rit maakten.

5 Double Teamed (2002)

Double Teamed was gebaseerd op het waargebeurde verhaal van WNBA-spelers Heidi en Heather Burge. In de film zagen kijkers de vader van Heidi en Heather hun toekomst bepalen, zodat ze een sportbeurs konden krijgen. Na het grootste deel van hun leven volleybal te hebben gespeeld, raakte het duo in basketbal en domineerde snel vanwege hun lengte. Het contrast tussen zussen en hun relatie met hun vader was herkenbaar voor veel atleten die opgroeiden met druk. Wat dit verhaal zo cool maakte voor kijkers, was dat het gebaseerd was op ware gebeurtenissen.

4 Tru Confessions (2002)

Tru Confessions is een andere Disney-film die in een boek is veranderd met in de hoofdrol Shia LeBeouf. De film concentreert zich op een tweeling, Tru en Eddie, die ongelooflijk verschillend zijn, maar een goede relatie hebben.

Eddie werd geboren met autisme, wat zwaar was voor het gezin. Tru hield van Eddie, maar raakte gefrustreerd door zijn gedrag en hoe anderen hem behandelden. Als aspirant-actrice en filmmaker maakte Tru een film voor een lokale wedstrijd over haar broer en won uiteindelijk alles. Een film over autisme was een iconische film voor inclusiviteit en Disney.

3 Vast in de buitenwijken (2004)

Toen beste vrienden Brittany en Natasha per ongeluk van telefoon wisselen met een popster genaamd Jordan Cahill. De twee zijn verveeld met hun leven in de buitenwijken en gaan op een wilde missie om Jordan te ontmoeten en van telefoon te wisselen voordat ze terugkeren naar de normale gang van zaken. Hoewel Disney leuk werk heeft geleverd met de verhaallijn, was het de soundtrack van deze film die de fans echt aansprak.

2 Twitches (2005)

Met Tia en Tamera Mowry in de hoofdrol, was Twitches gebaseerd op de leuke boekenreeks met dezelfde naam. In de Disney-film worden de tweelingzussen Apolla en Artemis geboren uit een beroemde heks en tovenaar. Maar wanneer het gevaar nadert, worden de meisjes naar de aarde gestuurd om te worden geadopteerd en beschermd door mensen. Wanneer de tweeling echter 21 jaar oud wordt, komen ze elkaar tegen en beseffen ze dat ze een verloren gewaande tweeling zijn met unieke magie tussen hen in.

1 Koe Belles (2006)

Met de zussen Alyson Michalka (Taylor) en Amanda Michalka (Courtney) liet Cow Belles zien hoe je niet ver kunt komen in het leven zonder hard te werken. De twee meisjes woonden bij hun vader, een weduwe, Reed, die eigenaar was van Callum Dairy. Maar als hij de stad uitgaat, laat hij de meisjes achter om de melkveehouderij te runnen, wat hen al snel een schop onder hun kont geeft. De twee meisjes leren de waarde van een dollar kennen en leren hoe het is om zo hard te werken, samen met een paar wilde avonturen!

Aanbevolen: