Fans zijn verrast dat deze 'Golden Girl' eigenlijk de jongste op de set was

Inhoudsopgave:

Fans zijn verrast dat deze 'Golden Girl' eigenlijk de jongste op de set was
Fans zijn verrast dat deze 'Golden Girl' eigenlijk de jongste op de set was
Anonim

The Golden Girls kwamen in september 1985 op tv en hielden het publiek zeven seizoenen lang aan het lachen.

Er is een indrukwekkend achtergrondverhaal over hoe The Golden Girls werd gemaakt, vooral omdat het een van de eerste shows was met een volledig vrouwelijke hoofdcast, en, misschien nog opvallender, met een crew van gepensioneerde- oude vrienden.

Fans vergelijken And Just Like That met de iconische show omdat ze soortgelijke elementen hebben die een verslavende mix van komedie en drama creëren.

Er zijn veel feiten achter de schermen over de show die fans kunnen verrassen.

Wie was bijvoorbeeld de jongste Golden Girl op de set?

De levensechte leeftijden van de acteurs in vergelijking met de leeftijden van de personages die ze uitbeelden zijn schokkend!

De jongste 'Golden Girl' was Rue McClanahan

Rue McClanahan portretteerde de gedurfde zuidelijke schoonheid, Blanche Devereaux toen de show voor het eerst in première ging.

De actrice was toen 52 jaar oud.

Hoewel haar personage op het scherm tijdens de serie voortdurend van leeftijd verandert om er jonger uit te zien, hebben sommige fans ontdekt dat Blanche Devereaux 53 zou zijn in de show volgens een aflevering die haar 17e verjaardag in 1949 speldt.

Met slechts een jaar verschil in leeftijd tussen acteur en Golden Girl-personage, heeft Rue McClanahan het laagste leeftijdsverschil.

Het personage van Blanche lijkt echter de waarheid te verduidelijken en herinnert zich het verleden meerdere keren in de serie, dus het is mogelijk dat haar flashback niet zoveel bewijs levert als fans zouden hopen over wat haar werkelijke leeftijd is.

Estelle Getty was de op één na jongste 'Golden Girl'

Hoewel het misschien als een schok komt, is Estelle Getty, die de brutale Sophia Petrillo speelt, moeder van Dorothy Zbornak, eigenlijk de op één na jongste Golden Girl.

Toen de show voor het eerst werd uitgezonden, was Estelle Getty slechts 62 jaar oud, slechts een decennium ouder dan Rue McClanahan zelf.

Wat misschien nog gekker is, is dat ze eigenlijk jonger was dan Bea Arthur, die haar dochter in de show portretteerde.

Sophia is het oudste 'Golden Girl'-personage, die terecht de rol van moeder des huizes vervult, en wiens personage in de show ongeveer 79 jaar oud zou zijn.

Dit betekent dat het haar- en make-upteam van The Golden Girls wat werk moest verzetten om Getty bijna 20 jaar ouder te maken om de leeftijd van Sophia te evenaren.

Hoe transformeerde Estelle Getty in haar veel oudere 'Golden Girls'-personage?

Volgens een bron moest een make-upploeg 45 minuten tv-magie uitvoeren om Estelle Getty te transformeren in een personage met veel zware make-up, een witte pruik met krullend haar en een dikke bril.

In een interview legde Getty uit waarom het zo gemakkelijk voor haar was om in Sophia te veranderen en zei: Hier zijn twee redenen voor: Maurice Stein, onze make-upman, is geweldig, een van de beste in de branche.”

Haar tweede verklaring was: Al die lijnen in Sophia's nek zijn echt van mij - Maurice hoeft niets te creëren. Hij vult gewoon de regels in die er al zijn.”

Ze hebben ook de kledingstijl van Getty drastisch veranderd om haar te helpen de 80-jarige look te creëren.

Voor haar laatste auditie voor de rol van Sophia kocht ze een grote jurk, orthopedische schoenen en witte handschoenen, die ze droeg naar haar auditie.

Het haar- en make-upteam van Golden Girls was duidelijk geïnspireerd door de karaktertransformatie die Getty tijdens haar laatste auditie presenteerde, en ging ermee aan de slag om Sophia Petrillo tot leven te brengen op het scherm.

Het kost veel moeite om een 60-jarige pas te maken voor iemand van in de 80!

Hoe oud was Bea Arthur toen ze 'The Golden Girls' neerschoten?

Aan het begin van de opnames was Bea Arthur 63 jaar oud, waarmee ze een jaar ouder was dan de actrice die haar moeder op het scherm speelde.

In The Golden Girls zou haar karakter, haar levenslange lerares Dorothy Zbornak ongeveer 55 jaar oud zijn.

Verrassend genoeg hebben de makers van de show, in plaats van een jongere actrice te casten en haar leeftijd te verknoeien met wat make-upmagie op het scherm, een oudere actrice gecast voor de rol.

Bea Arthur was bijna tien jaar ouder dan haar personage op het scherm. Dit was, net als de show zelf, voor die tijd baanbrekend!

Was Betty White even oud als haar 'Golden Girl'-personage?

Net als Bea Arthur was Betty White ook 63 jaar oud toen The Golden Girls in première ging.

Net als bij Arthur was White's personage op het scherm veel jonger dan de echte leeftijd van de actrices, aangezien het stadje, St. Olaf-liefhebbende Rose Nyland 55 jaar oud zou zijn in de show.

Dit maakt Betty White acht jaar ouder dan haar personage op het scherm.

Zowel White als Arthur waren acteurs in de cast die personages uitbeelden die jonger waren dan zijzelf, terwijl Estelle Getty en Rue McClanahan eigenlijk personages speelden die ouder waren dan zijzelf.

Aanbevolen: