Kim Kardashian, Gigi Hadid, & Andere beroemdheden die vechten tegen levenslange ziektes

Inhoudsopgave:

Kim Kardashian, Gigi Hadid, & Andere beroemdheden die vechten tegen levenslange ziektes
Kim Kardashian, Gigi Hadid, & Andere beroemdheden die vechten tegen levenslange ziektes
Anonim

Het leven is niet altijd regenbogen en vlinders voor beroemdheden, ondanks het feit dat de glitter en glamour van Hollywood het zo laten lijken. Sommige beroemdheden vechten eigenlijk tegen gezondheidsproblemen en ziektes die behoorlijk ernstig zijn.

Vechten tegen levenslange ziektes is niet iets waar iemand mee te maken wil hebben, maar de beroemdheden op deze lijst hebben miljoenen mensen geïnspireerd door sterk te zijn en terug te vechten tegen hun ziekten.

10 Selena Gomez - Lupus

In 2015 liet Selena Gomez de wereld weten dat ze worstelde met lupus, een ziekte die ervoor zorgt dat iemands immuunsysteem in feite zijn eigen weefsels verraadt. Het wordt beschouwd als een ontstekingsziekte en het is veel enger dan de meeste mensen beseffen. In 2017 waren de nieren van Selena Gomez zo beschadigd door Lupus dat ze een niertransplantatie moest ondergaan. Een van haar beste vrienden, Francia Raisa, schonk haar nier aan Selena.

9 Kate Middleton - Eczeem

Kate Middleton, de koninklijke hertogin van Cambridge en echtgenote van prins William kampt met eczeem. Eczeem wordt beschouwd als een huidaandoening die het leven van een persoon voor altijd kan beïnvloeden. Iemand met eczeem gaat om met een droge, jeukende, schilferige, geïrriteerde huid zonder iets te doen om een probleem te veroorzaken. Andere beroemdheden die met eczeem te maken hebben, zijn Brad Pitt, Catherine Zeta-Jones, Adele en Kerry Washington.

8 Gigi Hadid - Ziekte van Hashimoto

Een paar jaar geleden, in 2016, onthulde Gigi Hadid aan de wereld dat ze onlangs was gediagnosticeerd met een auto-immuunziekte. Fans waren verrast om te horen dat de ziekte de schildklier aanv alt en bekend staat als de ziekte van Hashimoto (of Hashimoto's thyroïditis). Het is bekend dat de ongelukkige ziekte momenteel naar schatting 14 miljoen mensen over de hele wereld treft.

7 Lady Gaga - Fibromyalgie

Lady Gaga tweette dit bericht aan haar fans: "In onze documentaire is de chronicillness chronicpain die ik behandel met Fibromyalgie. Ik wil helpen het bewustzijn te vergroten en mensen die het hebben met elkaar in contact te brengen." Fibromyalgie is een ziekte die wijdverspreide spierpijn door het hele lichaam veroorzaakt. Het veroorzaakt ook extreme vermoeidheid en problemen met het geheugen. Slapeloosheid is een andere grote factor bij deze ziekte.

6 Sarah Hyland - Nierdysplasie

De favoriete actrice van iedereen uit Modern Family, Sarah Hyland, onthulde dat ze te maken heeft met nierdysplasie. Dit is het type ziekte dat ervoor zorgt dat nieren zich op een abnormale manier ontwikkelen terwijl een baby nog in de baarmoeder zit.

Sarah Hyland had een niertransplantatie in 2012 en daarna nog een in 2017 nadat haar lichaam de eerste transplantatie helaas had afgewezen.

5 Winnie Harlow - Vitiligo

Winnie Harlow wint volledig in het leven als model en influencer. Ze stond Vitiligo nooit toe om dromen, doelen of ambities in de weg te staan. Vitiligo veroorzaakt het verlies van huidskleur in vlekken over het lichaam. Winnie Harlow plaatste dit bericht op Instagram: "Ik ben geen 'vitiligo-lijder'. Ik ben geen 'vitiligo-model'. Ik ben Winnie. Ik ben een model. En [ik] heb toevallig Vitiligo. Stop met deze titels op mij of iemand anders te plakken. IK LIJD NIET! Als er iets is, Slaag ik erin om mensen te laten zien dat hun verschillen hen niet maken Wie zijn zij!" Ze krijgt volledige steun van ons! Haar carrière bloeit sinds haar dagen op America's Next Top Model.

4 Kim Kardashian - Psoriasis

Kim Kardashian ontdekte voor het eerst dat ze te maken had met psoriasis in een aflevering van Keeping Up With the Kardashians. Ze ging naar de dokter erg bezorgd over wat er met haar huid aan de hand was. Tijdens een aflevering van Keeping Up With the Kardashians werd onthuld dat Kris Jenner ook te maken heeft met psoriasis. Kim Kardashian schreef een essay van 1000 woorden over haar worsteling met de huidaandoening.

3 Avril Lavigne - Ziekte van Lyme

Volgens de CDC: "De meeste gevallen van de ziekte van Lyme kunnen worden genezen met een kuur van 2 tot 4 weken met orale antibiotica, patiënten kunnen soms symptomen van pijn, vermoeidheid of moeite met denken hebben die langer dan 6 maanden nadat ze klaar zijn met de behandeling."

Dat gezegd hebbende, wordt de ziekte van Lyme vaak beschouwd als een ziekte met langdurige, blijvende effecten. Justin Bieber, Amy Schumer, Bella Hadid en verschillende andere beroemdheden hebben ook hun stem laten horen over hun diagnoses van de ziekte van Lyme.

2 Selma Blair - Multiple Sclerose

Multiple Sclerose, ook bekend als MS, is een aandoening die de hersenen en het centrale zenuwstelsel aantast. Selma Blair sprak in 2018 over haar MS-diagnose en is sindsdien heel eerlijk en open geweest over wat ze doormaakt.ze beschreef de oorspronkelijke gevoelens van MS als een beknelde zenuw voordat ze officieel werd gediagnosticeerd. Ze zei ook dat ze de symptomen al een tijdje had voordat ze bevestigde waar de symptomen vandaan kwamen.

1 Nick Jonas - Diabetes type 1

Naar schatting leven 1,25 miljoen Amerikanen met diabetes type 1. Een van die personen is Nick Jonas. Bij de Radio Disney Music Awards 2017 zei Nick Jonas: "Dit is echt ongelooflijk. Deze kinderen die hier zijn hebben allemaal diabetes type 1, zoals ikzelf… Dit is een ziekte bij mij werd gediagnosticeerd toen ik 13 was. Het was een moment in mijn leven toen ik me net klaarmaakte om met mijn broers muziek te gaan maken en te touren, en ik dacht dat het me zou vertragen voordat ik zelfs maar begonnen was." Hij heeft zoveel mensen in de wereld geïnspireerd die met hetzelfde te maken hebben.

Aanbevolen: