30 gekke dingen die buiten het scherm tussen de Harry Potter-films gebeurden

Inhoudsopgave:

30 gekke dingen die buiten het scherm tussen de Harry Potter-films gebeurden
30 gekke dingen die buiten het scherm tussen de Harry Potter-films gebeurden
Anonim

Met de release van de Fantastic Beasts And Where To Find Them-franchise en The Cursed Child play, strekt het Harry Potter-universum zich uit over meerdere decennia en generaties. Het verhaal van The Boy Who Lived Has is veel verder gegroeid dan iemand die het eerste boek las zich had kunnen voorstellen. Harry Potter heeft zoveel verhalen, mythen en legendes die allemaal met elkaar verbonden zijn vanaf de tiende eeuw tot vandaag. Dat gezegd hebbende, er zijn zoveel boeken, films en verhalen dat het moeilijk kan zijn om erachter te komen wat we tussen de films hebben gemist. Gelukkig hebben fans van de serie tijdlijnen van gebeurtenissen binnen het Harry Potter-universum gedocumenteerd voor belangrijke spelers met behulp van informatie uit de boeken en Pottermore, zodat we er samen achter kunnen komen.

Als we dit onderzoeken, blijkt dat sommige wilde gebeurtenissen uit de films zijn weggelaten. Er waren geboorten, overlijden en huwelijken, samen met oorlogen, veldslagen en politieke intriges. Een hele wereld en een geschiedenis werden achter de schermen geformuleerd, besloten en gepland die kijkers van de films volledig misten. Natuurlijk, soms raakt een film kort een evenement, maar er is maar zoveel dat je in een script kunt persen. Hier is een volledige lijst van de belangrijkste gebeurtenissen rond de Harry Potter en Fantastic Beasts And Where To Find Them filmseries en The Cursed Child play. Verrassen deze je? Heb je iets nieuws geleerd? Laat het ons weten als je een van deze evenementen hebt gemist of als je op de hoogte was van deze evenementen.

30 1300 - De steen der wijzen is gemaakt

Afbeelding
Afbeelding

Het voelt zo nostalgisch om over de Steen der Wijzen te praten! The Stone is gemaakt door de beroemde Franse alchemist Nicholas Flamel en zijn vrouw Perenelle. Ze dronken allebei het Levenselixer en creëerden de Steen der Wijzen die hen onsterfelijkheid schonk. Deze onsterfelijkheid duurde tot de Steen werd vernietigd in de kloof tussen The Philosopher's Stone en The Chamber of Secrets, wat leidde tot de ondergang van Flamel vóór de gebeurtenissen van The Half-Blood Prince. Flamel werd een rijpe leeftijd van ongeveer 669 jaar oud.

29 1692 - Internationaal statuut van geheimhouding van tovenaars ingevoerd

Afbeelding
Afbeelding

Een van de belangrijkste wetten in de tovenaarsmaatschappij, het internationale statuut van geheimhouding van tovenaars, vormde in wezen de moderne tovenaarsmaatschappij zoals we die kennen. Deze beslissing van de International Confederation Of Wizards heeft invloed gehad op elk personage dat we in het universum ontmoeten, evenals op de plot van de Fantastic Beasts-franchise. De wet kwam tot stand nadat er een enorme hoeveelheid anti-magische schade was opgetreden, waardoor tovenaars zich moesten verstoppen in kleine gemeenschappen zoals Godric's Hollow voor bescherming.

28 1700 - De geheime kamer is bijna ontdekt

Afbeelding
Afbeelding

Mensen vinden het moeilijk te geloven dat de Geheime Kamer maar twee keer ontdekt kon zijn door twee minderjarige tovenaars in de hele geschiedenis van Zweinstein. De waarheid is dat de Kamer bijna in de achttiende eeuw werd geopend. Toen de complexe toilet- en doucheleidingen aan Zweinstein werden toegevoegd, werd het bijna ontdekt door de loodgieters. Corvinus Gaunt, de voorouder van Voldemort, leidde hen in een andere richting en beschermde zo de Kamer.

27 1938 - Perkamentus accepteert Tom Riddle op Zweinstein

Afbeelding
Afbeelding

Op wat een zeer belangrijk moment in de tovenaarsgeschiedenis was, arriveerde Perkamentus in Wool's Orphanage in Londen. Vanaf het begin kreeg Perkamentus rare vibes van de jonge Tom Riddle, maar bood hem toch een plaats aan op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Deze ontmoeting zette een reeks gebeurtenissen in gang die de tovenaarswereld voor altijd zouden veranderen. Je vraagt je af wat er zou zijn gebeurd als Perkamentus de verontrustende gebeurtenissen in het weeshuis niet had onderzocht - zou Voldemort nog steeds zijn ontstaan?

26 1943 - Tom Riddle opende de geheime kamer

Afbeelding
Afbeelding

Een verschrikkelijke gebeurtenis in de geschiedenis van Zweinstein. In 1943 vond en opende Tom Riddle met succes de Geheime Kamer, waarmee hij zichzelf officieel bevestigde als de Erfgenaam van Zwadderich. Deze opening leidde ertoe dat meerdere Dreuzelgeborenen werden gedood; het werd zo ernstig dat de school met sluiting werd bedreigd. Toen Riddle dit hoorde, gaf hij toe maar liet Hagrid in de val lopen, wat leidde tot de verdrijving van de halfreus. De Kamer zou gesloten blijven tot de gebeurtenissen van De Geheime Kamer in 1992 en 1993.

25 1944 - Tom Riddle raakt geïnteresseerd in Gruzielementen

Afbeelding
Afbeelding

Tienerjongens raken meestal geïnteresseerd in sport, romantiek en andere buitenschoolse dingen; tovenaarstieners raken meer geïnteresseerd in coole spreuken, actuele magische gebeurtenissen en bands als The Weird Sisters. Het blijkt dat Tom Riddle dingen raar moest maken en in Gruzielementen moest komen. Als een korte opfriscursus is een Gruzielement een vat met een stukje van iemands ziel erin. Het interviewen van Horace Slakhoorn maakte Riddle alleen maar nieuwsgieriger en hij begon duistere magie te beoefenen in de hoop zijn ziel te splijten.

24 1945 - Perkamentus versloeg Gellert Grindelwald

Afbeelding
Afbeelding

Een van de belangrijkste veldslagen in de tovenaarsgeschiedenis was deze confrontatie tussen twee uitzonderlijke tovenaars. Grindelwald en Perkamentus waren vrienden en zelfs bijna minnaars geweest die allebei briljant waren en dezelfde idealen hadden. Grindelwald begon echter extremere opvattingen te krijgen en het paar groeide uit elkaar. Toen Grindelwald een bedreiging voor de samenleving werd, werd Perkamentus geroepen om hem te verslaan. We weten niet veel over de strijd zelf, maar Perkamentus ontving een eersteklas Orde van Merlijn voor het verslaan van zijn oude vriend.

23 1945 - Tom Riddle verliet Zweinstein op zoek naar artefacten

Afbeelding
Afbeelding

In 1945 verliet Tom Riddle officieel Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus om zijn wens om Gruzielementen te creëren na te jagen. Zijn eerste taak was het vinden van artefacten die geschikt zouden zijn om stukken van zijn ziel te huisvesten. Riddle leunde naar objecten van groot historisch belang, zoals de Ravenklauw-diadeem, of een item dat iets symbolisch voor hem vertegenwoordigde, zoals Nagini. Een onbedoeld Gruzielement was Harry zelf, maar we weten allemaal wat daar gebeurde.

22 1970 - Voldemort verklaarde de oorlog aan het ministerie

Afbeelding
Afbeelding

Toen hij Zweinstein verliet, verdween Tom Riddle meer dan tien jaar in de vergetelheid. Toen hij terugkwam, kwam hij met een nieuwe naam en een nieuw doel; stroom. De nieuwe Voldemort begon toen volgelingen te verzamelen en plannen te maken om de basis te leggen voor zijn idealen. Het was echter in 1970 dat Voldemort officieel de oorlog verklaarde aan het Ministerie van Toverkunst en zijn volgelingen begonnen dreuzels op zeer openbare manieren aan te vallen. Dit is wat zijn schande begon en hem tot een persoon maakte om gevreesd te worden binnen de tovenaarsgemeenschap.

21 1970 - Perkamentus vormde de Orde van de Feniks

Afbeelding
Afbeelding

Met Voldemort en zijn volgelingen die een reële bedreiging voor de samenleving vormden, begon Perkamentus snel een groep bekwame en goede heksen en tovenaars samen te stellen om te vormen wat we nu kennen als de Orde van de Feniks. Deze heksen en tovenaars waren tegen Voldemort en wisten van de infiltratie van zijn spionnen in het Ministerie. Het is best geweldig om je voor te stellen dat deze helden opkomen voor hun overtuigingen tegen zo'n sterk en mysterieus kwaad. Deze groep ging door in de eerste en tweede tovenaarswereldoorlogen.

20 1971 - Lily Evans en de Marauders gaan naar Zweinstein

Afbeelding
Afbeelding

Iets wat meer bekend is bij fans van de originele serie, 1971 was het jaar waarin Lily, James, Remus, Sirius en Peter hun academische carrière op Hogwarts begonnen. Vanaf hun eerste rit met de Hogwarts Express zijn James, Sirius en Remus nooit van elkaars zijde geweken. Even later bracht Remus Peter in de kudde om de beruchte Marauders-crew te vormen. Lily was aanvankelijk geen fan van de crew, maar raakte in de laatste paar jaar gehecht aan James Potter.

19 1972 - De Marauders worden animagi

Afbeelding
Afbeelding

In hun tweede jaar op Hogwarts ontdekte de bemanning van Marauders dat Remus Lupos leed aan lycantropie. Toen ze dit hoorden, vormde de bende een plan om Remus elke maand tegen schade te beschermen; dit omvatte het houden van hem in de Krijsende Shack (zijn gehuil geeft het de naam), het maken van de Marauder's Map en Animagi worden om hem zo veilig mogelijk gezelschap te houden. Animagi worden is een rigoureus en moeilijk proces, dus het feit dat ze dit alle drie hebben bereikt, is krankzinnig voor kinderen van hun leeftijd.

18 1979 - Lily Evans en James Potter trouwen

Afbeelding
Afbeelding

Soms in 1976 of zo begonnen Lily en James met elkaar te daten. Deze romance werd snel op de proef gesteld toen oorlog aan de horizon opdoemde. Ondanks de aanhoudende onrust, trouwde het paar. Ze bleven deel uitmaken van de Orde en steunden publiekelijk Perkamentus totdat Lily zwanger werd van Harry. Toen ze eenmaal wisten van haar zwangerschap, dook het paar voor hun eigen veiligheid onder in Godric's Hollow. We weten niet precies wanneer ze zijn getrouwd en zijn ondergedoken, maar het was tussen de vroege zomer en eerste kerstdag.

17 1979 - Regulus Black steelt een gruzielement

Afbeelding
Afbeelding

Iets dat kort werd aangeroerd in de Harry Potter-films, er was een periode op het hoogtepunt van Voldemorts macht waarin hij kwetsbaar werd. Regulus Zwart, de jongere broer van Sirius, was een volgeling van Voldemort. Hij begon echter al snel tegen hem in opstand te komen en bereikte zelfs het onmogelijke; een van Voldemorts Gruzielementen gevonden en gestolen. Hij vond Zalazar Zwadderich's medaillon en probeerde het te vernietigen, maar werd al snel weggestuurd toen Voldemort zijn verraad ontdekte.

16 1980 - Peter Pippeling verraadde de Orde

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl Voldemort machtiger werd, bleef de Orde zich tegen hem verzetten en probeerde zijn plannen te dwarsbomen. Voldemort begon zich op leden te richten, maar had moeite om erachter te komen wie ze allemaal waren. Peter Pippeling, die een kans zag, verwees enkele van zijn medeleden naar Voldemort en begon namen te noemen. Dit veroorzaakte paranoia in de Orde toen ze erachter kwamen dat er een mol in hun midden was. Dit is een onbesproken ontrouw; de Orde was een familie en deze ontrouw maakte een einde aan vele levens.

15 1980 - Sybil Trelawney zag de profetie

Afbeelding
Afbeelding

Toen Perkamentus een jong schoolhoofd was, wilde hij waarzeggerij helemaal uit het curriculum van Zweinstein verwijderen; hij hield niet van het geprogrammeerde en dacht dat het niet populair zou zijn onder studenten. Hij ontmoette Sybil Trelawny echter voor een interview bij de Three Broomsticks. Tijdens dit interview werd Trelawny overmand door een visioen van een kind dat de Dark Lord zou vernietigen. Het was op dit moment dat Perkamentus haar de positie gaf om haar te beschermen tegen Dooddoeners.

14 1981 - Peter Pippeling verraadde de pottenbakkers

Afbeelding
Afbeelding

Een geheimbewaarder zijn is een groot probleem. Het betekent in feite dat een geheim op magische wijze wordt bewaard in een uitverkoren persoon en alleen vrijwillig kan worden onthuld door die uitverkorene. James en Lily waren het doelwit van Voldemort en wilden dat Sirius hun geheimbewaarder was. Dit was logisch, want Sirius zou liever sterven dan zijn vrienden te verraden. Sirius wist echter dat hij een groot doelwit was voor Voldemort. Met dit in gedachten kozen ze Peter, die Voldemort onmiddellijk hun locatie en plannen vertelde.

13 1981 - Sirius Black ingelijst door Peter Pettigrew

Afbeelding
Afbeelding

Niet lang na de aanval op de Potters voltooide Peter Pippeling zijn trifecta van verraad. Pippeling wierp Sirius Zwarts op als de mol binnen de Orde van de Feniks, waardoor Sirius onmiddellijk landde met een levenslange Azkaban-vonnis. Dit was een van de laatste en meest persoonlijke verraad dat de Marauders-crew en zowel de harten van Remus als Sirius officieel brak. Nadat zijn plan was uitgevoerd, dook Peter onder om de gevolgen van zijn acties niet onder ogen te zien en Heer Voldemort te dienen.

12 1981 - Harry Potter gestuurd naar de Duffelingen

Afbeelding
Afbeelding

1981 is een van de belangrijkste jaren voor Harry Potter-fans en met deze beslissing begon het allemaal. Perkamentus, nadat hij zich realiseerde dat Lily's liefde Harry had beschermd tegen de gevolgen van Voldemorts aanvallen, handelde snel om zijn veiligheid te verzekeren. In de veronderstelling dat het veiligst zou zijn om de jongen in een hooiberg in Dreuzelstijl te verbergen, stuurde Perkamentus Harry naar de Duffelingen om bij de Duffelingen in de Ligusterlaan in Surrey te gaan wonen. De drie mensen die hem uitzwaaiden waren Perkamentus, Minerva Anderling en Hagrid.

11 1990-1991 - Quirinus Krinkel ging op sabbatical

Afbeelding
Afbeelding

Ten eerste, ik kende tot nu toe nooit de voornaam van professor Krinkel. Ten tweede is het goed om te weten dat er sabbaticals zijn in de toverwereld. Hoe dan ook, Krinkel reisde een jaar rond op zoek naar kennis en stuitte op de broze vorm van Voldemort. Voldemort bezat onmiddellijk Krinkel gedeeltelijk en begon de Steen der Wijzen te zoeken. Voldemort geloofde dat het hem een nieuw lichaam zou brengen en de kracht die hij nodig had om weer op te staan. We weten allemaal dat dit plan niet precies is verlopen zoals hij het wilde.

Aanbevolen: