15 kleine dingen over de obligatie-franchise die onlangs aan het licht kwam

Inhoudsopgave:

15 kleine dingen over de obligatie-franchise die onlangs aan het licht kwam
15 kleine dingen over de obligatie-franchise die onlangs aan het licht kwam
Anonim

De James Bond-franchise is de laatste tijd veel in het nieuws. Of het nu gaat om de vertraging van de aankomende No Time To Die-film of de verhalen die uitkomen dankzij Pierce Brosnans recente livestream van GoldenEye, de wereld van 007 staat iedereen bij. Dit alles is natuurlijk passend gezien het feit dat de film bedoeld was als een groot feest voor de serie, omdat het de 25e inzending is in de langlopende spionagefranchise.

Hoewel je ongetwijfeld al eerder artikelen hebt gelezen over geheimen achter de schermen en weinig bekende feiten over James Bond, zijn al deze details nieuwe stukjes informatie die pas de afgelopen weken en maanden naar voren zijn gekomen. Dat betekent dat zelfs de meest diehard fans waarschijnlijk veel dingen zullen ontdekken die ze voorheen niet wisten.

15 Billie Eilish is de jongste artiest die een Bond-thema schrijft en opneemt

Niet zo lang geleden werd onthuld dat Billie Eilish de artiest was voor de nieuwste James Bond-film, No Time To Die. Toen ze nog maar 18 jaar oud was toen ze het themalied schreef en uitvoerde, was ze de jongste persoon ooit die een deuntje voor de spionagefranchise opnam.

14 Een spin-off met het personage Jinx van Halle Berry was gepland

Hoewel er veel discussie is geweest over het idee om een vrouwelijke James Bond te hebben, heeft de serie in de loop der jaren een aantal sterke vrouwelijke personages gehad. Een daarvan was de rol van Halle Berry als Jinx in Die Another Day. Producenten hadden zelfs het idee om het personage haar eigen spin-off te geven in het James Bond-universum.

13 Quentin Tarantino en Pierce Brosnan hebben een James Bond-film gepitcht

Volgens een recente stream met Pierce Brosnan onthulde de acteur dat hij het idee voor een James Bond-film had gekregen van Quentin Tarantino. Brosnan zei dat de regisseur dol was op zijn vertolking van de spion en dat hij een bewerking met hem wilde maken.

12 Henry Cavill deed auditie voor de rol en kreeg bijna de rol voor Daniel Craig

De lange onderbreking van de James Bond-serie na Pierce Brosnan betekende dat de zoektocht naar een nieuwe 007 een moeilijk proces was. Veel acteurs deden auditie voor de rol, maar iemand die dicht bij de rol van Daniel Craig kwam, was Superman en The Witcher-ster Henry Cavill.

11 Pierce Brosnan wil een Bond-schurk zijn

Volgens een recent interview dat hij voerde met Republic World, heeft Pierce Brosnan gezegd dat hij wil terugkeren naar de James Bond-franchise. Deze keer zou hij echter niet de fictieve spion zijn. In plaats daarvan wil de acteur een slechterik spelen in een toekomstige film.

10 De Broccoli-familie heeft nog steeds de leiding

De Broccoli-familie heeft een grote rol gespeeld bij de productie en creatie van de James Bond-filmfranchise. Albert R. Broccoli startte Eon Productions samen met Harry S altzman, en zijn dochter, Barbara Broccoli, blijft tot op de dag van vandaag toezicht houden op de James Bond-serie.

9 Sommige mensen denken dat geen tijd om te sterven vervloekt is

Een paar mensen hebben gesuggereerd dat No Time To Die, de nieuwste film in de franchise, misschien vervloekt is. Sinds de aankondiging zijn er immers een aantal spraakmakende incidenten geweest die de productie hebben stopgezet. Dit omvat Daniel Craig die zijn enkel verwondde en de release meerdere keren werd uitgesteld door de COVID-19-pandemie en Danny Boyle die het project verliet.

8 Pierce Brosnan beschadigde een auto tijdens het filmen

Pierce Brosnan heeft de afgelopen tijd ook onthuld in een Digital Spy-artikel dat hij een auto heeft beschadigd tijdens het filmen van GoldenEye. Hij maakte de domme fout zich niet te realiseren dat de handrem er nog op stond tijdens het filmen van een achtervolgingsscène. Het eindresultaat was dat de geleende klassieke auto aanzienlijke schade opliep.

7 Daniel Craig heeft zijn enkel beschadigd tijdens het filmen van de 25e film, waardoor de opnames werden uitgesteld

Tijdens het filmen van de nieuwste James Bond-film No Time To Die, blesseerde 007 zelf zijn enkel op de set. De blessure was zo erg dat Craig geopereerd moest worden om het probleem op te lossen. Een paar weken later was hij echter weer aan het fotograferen.

6 De producenten willen sterke vrouwelijke personages creëren in de franchise

Gedurende een groot deel van zijn geschiedenis was de James Bond-serie erg op mannen gericht. Vaak waren vrouwelijke personages er gewoon voor eye-candy in plaats van als belangrijke personages voor het verhaal. De huidige producenten willen daar verandering in brengen door meer vrouwen in de franchise te introduceren die 007 kunnen evenaren.

5 Alleen recente films hebben succes gehad bij de Oscars voor hun muziek

Ondanks het feit dat de franchise altijd bekend heeft gestaan om zijn muziek en sterke themaliedjes, heeft de serie nooit echt veel succes gehad bij de Academy Awards. Alleen "Skyfall" van Adele en "Writing's On The Wall" hebben Oscars gewonnen, wat betekent dat mensen als Shirley Bassey en Paul McCartney er naast zaten.

4 Halle Berry verslikte zich bijna tijdens het filmen op Die Another Day

Halle Berry heeft onlangs in The Tonight Show met Jimmy Fallon gezegd dat ze bijna stierf door verstikking tijdens het filmen van Die Another Day. Terwijl ze probeerde verleidelijk een vijg te eten, begon ze te stikken en Pierce Brosnan moest haar behoeden voor ademnood.

3 Eén bepaalde scène wordt gebruikt voor alle Bond-audities

Een scène uit de film From Russia With Love speelt al tientallen jaren een grote rol in de serie. Dat komt omdat het door de producenten wordt gebruikt om alle potentiële acteurs te testen die auditie doen om 007 te spelen. Elk van hen moet de scène uitvoeren waarin James Bond en Tatiana Romanova elkaar proberen te verleiden in zijn slaapkamer.

2 Paul Dehn is bijna in zijn eentje verantwoordelijk voor de meest clichémomenten van de serie

Vóór de release van Goldfinger was de James Bond-serie veel meer op de realiteit gebaseerd. Die film markeerde het begin van een aantal clichématige maar ook excentrieke momenten die sindsdien met de spionagefilms zijn geassocieerd. Bijna allemaal waren ze het werk van co-schrijver Paul Dehn.

1 Een Welshe spion en soldaat hebben Bond misschien geïnspireerd

Jarenlang hebben mensen aangenomen dat er geen echte inspiratie was voor James Bond en dat de naam werd gekozen als gewoon. Recent onderzoek suggereert echter dat Ian Fleming tijdens de Tweede Wereldoorlog samenwerkte met een soldaat genaamd James Bond, die opereerde bij de elite Special Operations Executive.

Aanbevolen: