Hoe JK Rowling het leven van Evanna Lynch redde voordat ze Luna Lovegood speelde

Inhoudsopgave:

Hoe JK Rowling het leven van Evanna Lynch redde voordat ze Luna Lovegood speelde
Hoe JK Rowling het leven van Evanna Lynch redde voordat ze Luna Lovegood speelde
Anonim

Evanna Lynch's Luna Leeflang is altijd een favoriet bij fans geweest in de Harry Potter-serie. Luna is puur en lief, maar ze kan een kracht zijn om rekening mee te houden wanneer ze dat wil. Ze is een perfecte Ravenklauw. Maar voor Lynch is Luna zoveel meer dan een rol. Ze is een dierbare vriendin. In feite betekent de Harry Potter-serie meer voor Lynch dan de meeste cast. Ze heeft er een speciale band mee, en het begon voordat ze zelfs debuteerde als Luna in Harry Potter en de Orde van de Feniks. Hier is hoe J. K. Rowlings bestverkochte serie redde Lynch voordat hij Luna speelde, was zelfs maar een gedachte.

Harry Potter hielp Lynch door moeilijke tijden heen

In 2018 deed Lynch mee aan Dancing with the Stars met partner en professionele danser Keo Motsepe. Tijdens haar tijd in de hitshow onthulde ze een aantal hartverscheurende dingen over haar persoonlijke leven, waaronder hoe haar connectie met Harry Potter en Rowling tot stand kwam voordat ze auditie deed voor Luna.

Tijdens de derde week moesten de sterren "hun meest memorabele jaar kiezen en daarop een dans uitvoeren", meldde Insider. Lynch legde uit dat 2006 een belangrijk jaar voor haar was, omdat dat het jaar was waarin ze werd gecast als de lieve Luna. Maar voordat ze werd gecast, had Lynch al een connectie met Harry Potter en Rowling. Lynch legde uit dat ze, toen ze 11 jaar oud was, een eetstoornis had, en de serie van Rowling hielp haar er doorheen.

"Iedereen die een eetstoornis heeft gehad, weet dat het je leven volledig overneemt", zei Lynch. "Het enige dat mijn aandacht kon trekken, was de 'Harry Potter'-serie." Lynch was al "de grootste fan" van de franchise en Luna. Uiteindelijk zei Lynch dat ze zelf brieven ging uitwisselen met Rowling.

"Ik begon te schrijven naar JK Rowling en zij schreef terug en daarna werden we penvrienden", zei Lynch. "Ik was in en uit het ziekenhuis en ik zou deze brieven krijgen." Lynch zei dat Rowlings "boeken en haar vriendelijkheid ervoor zorgden dat ik weer wilde leven."

Snel vooruit naar 2006, Lynch en haar vader kwamen laat naar de audities voor Luna. Er stond een rij meisjes rond het gebouw. Toen ze een paar tests doorstond en een deel van het script las, wist Lynch dat er iets goeds aan de hand was toen de castingdirecteur werd gevraagd om haar te zien lezen. Na drie dagen wist ze zo goed als dat ze was gekozen.

"Ik hou meer van het gevoel van creëren en acteren dan van het gevoel mager of perfect te zijn", voegde ze eraan toe. "Door in 'Harry Potter' te spelen, veranderde mijn leven omdat het me bewees dat ik iets kon doen, dat ik de wereld iets te bieden had."

Lynch heeft Rowling gecrediteerd met het veranderen van haar leven voordat

Dit was niet de eerste keer dat Lynch zei dat het spelen van Luna in sommige opzichten haar leven als kind had veranderd. Het jaar daarvoor, in 2017, sprak Lynch in de Britse talkshow Lorraine over haar diepere connectie met haar Potter-personage.

"Luna inspireerde me vooral omdat ik denk dat veel van mijn problemen waren omdat ik me vreemd en raar voelde en ze liet me zien dat dat oké was en dat gaf me echt kracht."

In een gesprek met de Sunday World News zei ze dat ze zich nooit had gerealiseerd dat ze zoveel aandacht zou krijgen als ze open was over haar worstelingen in het verleden. "Ik had het erover dat ik een relatie had met JK Rowling, door haar van tevoren te schrijven, dat het veel voor me betekende. Mensen zouden vragen: 'Waarom heeft ze jou geschreven?' En het was omdat ik ziek was, en ik om advies vroeg en haar vertelde hoeveel haar boeken me hadden geholpen, en dat was wat haar raakte."

Tijdens haar tijd dat ze in Harry Potter speelde, werd Lynch een ambassadeur voor Rowlings liefdadigheidsinstelling Lumos. In 2016 reisde zij en Potter alum-Bonnie Wright, een andere Lumos-ambassadeur, naar Haïti om te documenteren waarom veel kinderen in weeshuizen woonden.

Dat jaar plaatste Lynch een foto van haar en Rowling op haar Instagram en schreef: "Hoera voor de dame die vrijwel eigenhandig 2016 voor mij en tonnen mensen heeft ingewisseld met haar magische geest en gigantische hart Trots op wees een Lumos-ambassadeur en om bij haar te zijn in haar werk om een einde te maken aan de inrichting van kinderen en om alle kinderen te verenigen met een liefhebbend gezin. Bedankt @wearelumos voor alles wat je doet om het leven van kinderen te verlichten. lumos QueenJo."

Lynch had problemen met de recente opmerkingen van Rowling

Naar aanleiding van Rowlings transgenderopmerkingen vorig jaar, bracht Lynch een verklaring uit waarin hij de opmerkingen "onverantwoordelijk" en "kwetsend" noemde. Lynch zou Rowling misschien de eer geven haar leven te redden, maar dat betekent niet dat ze klaar is om iets over het hoofd te zien waarvan ze denkt dat het verkeerd is.

Ze zei dat Twitter niet de plek is om zulke dingen te bespreken. Ze legde echter uit dat hoewel ze het niet eens is met de opmerkingen van Rowling en erkent dat ze als kwetsend kunnen worden beschouwd voor transgenders, ze "niet kan vergeten wat een genereus en liefhebbend persoon [Rowling] is."

"Ik ben het niet eens met haar mening dat cis-vrouwen de meest kwetsbare minderheid zijn in deze situatie", schreef Lynch, "en ik denk dat ze aan de verkeerde kant van dit debat staat. Maar dat betekent niet dat ze volledig heeft verloren haar menselijkheid. Ik geloof niet dat 'cultuur annuleren' nuttig is voor ieder van ons. Ik denk eigenlijk dat het een erg oppervlakkige, pijnlijke en onrealistische benadering is om de problemen van de mensheid aan te pakken."

Hoewel ze misschien niet weet hoe transgenders zich voelen, bleef ze zeggen: "Ik weet zo goed hoe het is om troost en een gevoel van verbondenheid te vinden bij Harry Potter. Het spijt me voor transgenders die vinden dat dat is weggenomen of dat deze gemeenschap niet langer die veilige plek is."

Het is geweldig om te zien dat Rowling en Harry Potter er waren voor Lynch voor en nadat ze Luna speelde. Zij en Rowling zijn vrienden, wat er ook gebeurt, zelfs als een van hen iets verkeerds zegt. Lynch lijkt zoveel op Luna; het is niet eens grappig.

Aanbevolen: