SNL'-schrijvers wisten dat ze problemen hadden met Donald Trump aan de tafel Lees

Inhoudsopgave:

SNL'-schrijvers wisten dat ze problemen hadden met Donald Trump aan de tafel Lees
SNL'-schrijvers wisten dat ze problemen hadden met Donald Trump aan de tafel Lees
Anonim

Weet je nog toen Donald Trump president werd en iedereen dacht dat hij uiteindelijk gewoon uit de race zou verdwijnen? Destijds stond de zakenman meer bekend om zijn schurende - maar vermakelijke - essentie dan om echte politieke karbonades. Dit had hem tot een van de meest bekeken realitysterren van de jaren 2000 in de The Apprentice-franchise gemaakt.

Het idee van hem in het Witte Huis leek altijd meer voer voor de beste grappen dan welke versie van de werkelijkheid dan ook. Dit is de reden waarom, toen hij tijdens de Republikeinse voorverkiezingen in 2015 de peilingen begon omhoog te schieten, Hollywood-entertainmentkostuums hun berichtgeving over hem opvoerden.

Op het hoogtepunt van dit drama werd Trump voor de tweede keer in zijn leven uitgenodigd om NBC's Saturday Night Live te hosten. Maar toen de schrijvers met hem gingen zitten om de pre-show tafel te lezen, vonden ze hem traag en typisch narcistisch - en wisten meteen dat ze een lange week tegemoet gingen.

Voedde hun twijfels aan

Als een wekelijkse show die al bestaat sinds het midden van de jaren '70, komt er veel kijken bij het maken van een SNL-aflevering. Het proces begint met het pitchen van ideeën door zowel het schrijversteam als de cast aan producer en maker Lorne Michaels. Naast de aangewezen gastheren voor die week, selecteert Michaels de ideeën die volgens hem het meest geschikt zijn, en deze gaan door naar de schrijffase.

'SNL'-maker Lorne Michaels met Kate McKinnon, een van de meest prominente castleden van de show
'SNL'-maker Lorne Michaels met Kate McKinnon, een van de meest prominente castleden van de show

Zodra alle schetsen op papier zijn geschetst, gaan de gastheren aan tafel met de cast en de schrijvers voor een tafel die wordt gelezen voordat de repetities en eventuele vooraf opgenomen segmenten kunnen beginnen. Het was in deze fase, ter voorbereiding op de show van 7 november 2015, dat Trump de SNL-gemeenschap ontmoette en uiteindelijk hun twijfels over zijn geschiktheid voor het slot aanwakkerde.

In zijn inleidende monoloog zou de New Yorkse mogul worden vergezeld door castleden Darrell Hammond Taran Killam, die hem regelmatig nadoen in de show. De laatste was vooral niet onder de indruk van Trump aan de tafel; hij was het die precies onthulde hoe de cast er over dacht dat de toekomstige president de schetsen met hen doornam.

Niemand wilde hem daar

Killam werd geïnterviewd door Brooklyn magazine toen het onderwerp van Trump en zijn SNL-optreden naast hem ter sprake kwam. Hij onthulde hoe hij het gevoel had dat niemand de kersverse politicus daar echt had willen hebben en dat hij er zelf niet uitzag alsof hij het naar zijn zin had.

"Het was niet leuk, en de meeste cast en schrijvers waren niet enthousiast om hem daar te hebben," zei Killam. "Ik kreeg niet het gevoel dat hij opgewonden was om daar te zijn, en het voelde als een zet voor ratings van beide kanten."

'SNL' castlid Taran Killam met Donald Trump toen de zakenman de show presenteerde
'SNL' castlid Taran Killam met Donald Trump toen de zakenman de show presenteerde

De acteur ging ook in op hoe Trump het moeilijk had om contact te maken met het materiaal. "Hij was… alles wat je ziet. Wat je ziet is wat je met hem krijgt, echt waar. Ik bedoel, er was geen grote onthulling," vervolgde hij. "Hij had moeite om te lezen aan de tafel, wat velen van ons niet veel vertrouwen gaf. Hij begreep de grappen niet echt. Hij is gewoon een man die lijkt te worden aangedreven door gebrul."

Killam sprak na een succesvolle spreuk waarin hij het personage van koning George III speelde in het veelgeprezen toneelstuk van Lin-Manuel Miranda, Hamilton.

Er was een probleem met het scherm

Tijdens een van de Broadway-shows in Hamilton was Trumps politieke rechterhand Mike Pence verschenen. Dit was ongeveer een jaar geleden dat de magnaat op SNL was verschenen. Tegen die tijd had hij natuurlijk de Republikeinse nominatie bezegeld en ging hij door met het verslaan van voormalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton bij de algemene verkiezingen. Pence was verkozen tot vice-president toen hij de enscenering bijwoonde.

www.instagram.com/p/CCLxKmyFuln/

De cast die dag, geleid door Brandon Victor Dixon - die vice-president Aaron Burr speelde in de productie - maakte van de gelegenheid gebruik om Pence toe te spreken, hem te bedanken voor zijn aanwezigheid en enkele van hun zorgen door te geven.

Lezen uit een geschreven toespraak, zei Dixon: "Wij, mijnheer, zijn het diverse Amerika dat gealarmeerd en angstig is dat uw nieuwe regering ons, onze planeet, onze kinderen, onze ouders niet zal beschermen, of ons en onze onvervreemdbare rechten hoog te houden. We hopen echt dat deze show u heeft geïnspireerd om onze Amerikaanse waarden hoog te houden en namens ons ALLEMAAL te werken."

Het was te verwachten dat de gekozen president het niet eens was met de vertoning en op Twitter beweerde dat de acteurs zijn toekomstige vice-president hadden 'intimideerd'. Nogmaals, Killam voelde dat dit gewoon Trump was die zijn typische zelf was. "Ja, nou. De president is een idioot," grapte hij.

Aanbevolen: