Dit is wat Disney in petto heeft voor de nieuwe 'Haunted Mansion'-film

Inhoudsopgave:

Dit is wat Disney in petto heeft voor de nieuwe 'Haunted Mansion'-film
Dit is wat Disney in petto heeft voor de nieuwe 'Haunted Mansion'-film
Anonim

Disney bracht in 2003 een Haunted Mansion-film uit met in de hoofdrollen Eddie Murphy, Marsha Thomason, Jennifer Tilly en Terence Stamp, onder niet zo geweldige recensies van zowel fans als critici. Een paar jaar later moest Guillermo del Toro een betere, veel donkerdere Haunted Mansion-film maken die nooit werd gemaakt. Nu is Disney terug met een nieuwe Haunted Mansion-film die in maart 2023 wordt uitgebracht.

De film uit 2003 kreeg de classificatie PG en was een zeer gezinsvriendelijke film. De aankomende film heeft nog geen beoordeling, maar fans hopen zeker op iets meer volwassen-achtig. De film wordt een horrorkomedie, dus er zullen grappige momenten zijn, zoals in de originele film, maar hoe enthousiast moeten fans hierover zijn? Laten we eens kijken naar wat we weten over de aankomende Haunted Mansion-film.

7 De nieuwe 'Haunted Mansion'-film wordt geregisseerd door Justin Simien

De aankomende film werd geregisseerd door Justin Simien, die bekend staat om het regisseren van de film Dear White People, evenals verschillende afleveringen van de televisieserie met dezelfde naam. Hij regisseerde ook de film Bad Hair for Hulu in 2020. Volgens de Hollywood Reporter zal Disney "naar Simien kijken om een fijne balans te bereiken tussen oprechte angst, plezier en geschiktheid voor het brede Disney-publiek." Simien heeft een paar foto's van de set van de Haunted Mansion-film op zijn Instagram-account geplaatst, waaronder een bericht dat documenteerde wanneer ze klaar waren met filmen, dat op 24 februari werd gedeeld.

6 De nieuwe 'Haunted Mansion'-filmsterren Rosario Dawson

De ster van de film is Rosario Dawson, die een alleenstaande moeder speelt die Gabbie heet. De rest van de cast wordt gecompleteerd door Tiffany Haddish als helderziende, Lakeith Stanfield als gids, Owen Wilson als priester, Danny DeVito als hoogleraar geschiedenis aan de universiteit en Chase Dillon als Gabbie's zoon. Er zitten veel grote namen in deze film, wat leuk is.

5 Waar je de cast eerder hebt gezien

Wilson is geen onbekende voor Disney, aangezien hij de stem voor Lightning McQueen in de Cars-films verzorgde. Dawson is misschien het meest bekend van haar rol als Mimi in de filmversie van 2005 van de hitmusical Rent. Haddish heeft een heleboel films gemaakt, met name Girls Trip en Night School. Stanfield was onder meer te zien in de films Selma en Knives Out. Dillon speelde een jonge Nat in de film The Harder They Fall en had ook een rol in de tv-miniserie The Underground Railroad, waarin hij Homer speelde. DeVitto heeft meer dan honderd acteercredits op zijn naam staan, maar de meest opvallende zijn Matilda en Throw Momma From The Train.

4 Het nieuwe 'Haunted Mansion'-scenario is geschreven door Katie Dippold

Disney besloot Del Toro's script voor de aankomende Haunted Mansion-film te schrappen, omdat het was geschreven met een PG-13-classificatie in gedachten en te eng werd geacht voor een familiepubliek. Ze schakelden Katie Dippold in om een nieuw script te schrijven, dat in productie ging. Dippold is het meest bekend vanwege het schrijven van de Ghostbusters-film uit 2016, dus ze is geen onbekende in het schrijven over gelukkige trefpunten. Ze was ook een aantal jaren schrijver over parken en recreatie. Ze staat bekend om het schrijven van komedies, dus fans mogen verwachten dat deze aankomende Haunted Mansion-film best grappig zal zijn.

3 De nieuwe 'Haunted Mansion'-film gaat over een alleenstaande moeder

De film gaat over een alleenstaande moeder, gespeeld door Dawson, en haar 9-jarige zoon, die op zoek zijn naar een nieuw leven en een vreemd betaalbaar herenhuis in New Orleans zoeken om in te trekken. Nadat ze hebben ontdekt dat het spookt in het landhuis, huren ze een priester in die de hulp inroept van een weduwe die een mislukte paranormale expert is geworden, een helderziende uit de French Quarter en een oude historicus om het landhuis te helpen uitdrijven. Het plot klinkt inderdaad best grappig. Aangezien Disney wil dat deze film gezinsvriendelijk is, verwachten we niet dat het te eng zal zijn.

2 De nieuwe 'Haunted Mansion'-film komt uit in maart 2023

Verrassend genoeg zal de film rond Halloween niet uitkomen. In plaats daarvan heeft Disney gekozen voor een lente-release op 10 maart 2023. Disney kondigde het nieuws in februari 2022 aan. Fans kijken zeker uit naar de langverwachte release, aangezien de aankondiging van het project met del Toro eraan vast kwam in 2010 op San Diego Comic -Kon. Fans hebben letterlijk meer dan een decennium op deze film gewacht, en velen begonnen te twijfelen of hij ooit gemaakt zou worden. Het is helaas niet de film die Del Toro voor ogen had, maar hopelijk is het iets waar Disney-fans van alle leeftijden van kunnen genieten.

1 De nieuwe 'Haunted Mansion'-film is al gefilmd

Het filmen van de Haunted Mansion-film begon in oktober 2021 en liep tot februari 2022. De opnames vonden zowel plaats in New Orleans, Louisiana, waar Disneyland's Haunted Mansion staat, als in Atlanta, Georgia. De film wordt geproduceerd door Dan Lin en Jonathan Eirich die ook Disney's live-action versie van Aladdin produceerden. The Haunted Mansion in Disneyland heeft altijd op New Orleans Square gestaan, dat werd gebouwd omdat dat de favoriete stad van W alt Disney's vrouw was.

Aanbevolen: